radiobeograd - У првих пет (РБ2)
♦♦♦ УН ПОЗВАЛЕ НА МОМЕНТАЛНИ ПРЕКИД ВАТРЕ У ПОЈАСУ ГАЗЕ ♦♦♦ ПОЖАР НА ЗАКИНТОСУ ♦♦♦ МУСЛИМАНСКИ ВЕРНИЦИ СЛАВЕ РАМАЗАНСКИ БАЈРАМ ♦♦♦ ШЕФИЦА ИТАЛИЈАНСКЕ ДИПЛОМАТИЈЕ У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ ♦♦♦ СВЕЧАНА СЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ У НИШУ ♦♦♦ ВУЛИН: САН СРБИЈЕ О ГЕНЕРАЦИЈИ БЕЗ РАТА ♦♦♦ ЗВАНИЧНИЦИ ЧЕСТИТАЛИ БАЈРАМ МУСЛИМАНИМА ♦♦♦ СРПСКИ ВАТЕРПОЛИСТИ ШАМПИОНИ ЕВРОПЕ! ♦♦♦ У ГРАНАТИРАЊУ ДОЊЕЦКА ПОГИНУЛО НА ДЕСЕТИНЕ ЦИВИЛА ♦♦♦ "ДЕЛФИНИ" ВЕЧЕРАС ПРОТИВ МАЂАРА У БОРБИ ЗА ЗЛАТО
Почетна страна arrow У првих пет РБ2
28.07.2014
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
О првих 90 година
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2014
Да Вас подсетимо
115.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Стереорама
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Мајкл Кирби
Александар Вучић
Владимир Путин
Ивица Дачић
Томислав Николић
Мило Ђукановић
У првих пет (РБ2) Штампа
08.04.2008 10:32

 
 

  У ПРВИХ ПЕТ – КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈ НЕДЕЉЕ

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. Гост емисије је уметник, теоретичар или уметнички критичар, који говори о сопственом раду, о уметности којом се бави али и о томе како су уметност и култура представљени у нашим медијима и како треба осмислити културну стратегију и културну политику Србије. Емисија иде уживо, сваке недеље од 11 до 12 часова и 55 минута. Уредник и водитељ је Сања Милић. Слушаоци своје сугестије могу да шаљу на адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.    

   
   

 

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

 

   
   

 

upp2707.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2 у недељу 27.07.2014. године, биће писац Мирко Демић. Повод за разговор је његова нова књига прича "Атака на Итаку. Комедије бурлескне бесмислености" која ускоро треба да изађе из штампе. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо 21. Фестивал европског филма на Палићу и изложбу "Простори и промене. Графике и цртежи Михаила Петрова из колекције Музеја савремене уметности у Београду" у Галерији Српске академије наука и уметности. За читање препоручујемо збирку прича Срђана Срдића "Сагоревања".

 

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 

 

 
upp2007.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 20.07.2014. године, биће млада редитељка Мина Ђукић. Разговараћемо о њеном дебитантском играном филму "Непослушни" који је од почетка године приказан не неколико најважнијих фестивала независног и уметничког филма у свету и код нас. Од културних догађаја из протекле недеље издвојићемо изложбу "Преокрети" у Салону Музеја савремене уметности, заједнички пројекат нашег музеја и Тејт модерн музеја из Лондона. Препоручићемо романе Ги Хелмингера "Сутра је већ било" и Зое Валдез "Жена која плаче", као и нову приповедачку књигу Зорана Ћирића "Приче са зидова".


Емисију уређује и води Сања Милић.

(У првих пет 20.07.2013/мп3)

 

upp1307.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 13.07.2014. године, биће Борка Божовић, директорка Галерије "Хаос". Разговараћемо о актуелној ситуацији на нашој ликовној и културној сцени. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо фестивал амбијенталног позоришта "Тврђава театар" у Чортановцима, прве концерте овогодишњег Егзита, изложбу фотографија "Боје православља - Пољска". Препоручићемо роман Соње Веселиновић "Кросфејд" и актуелне изложбе у београдским галеријама.


Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 (У првих пет 13.07.2014/мп3)

 

upp0607.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 06.07.2014. године, биће књижевница Милена Марковић. Разговараћемо о њеној новој песничкој књизи "Песме за живе и мртве", о драми "Змајеубице" која је имала праизведбу пре месец дана у Југословенском драмском позоришту у режији Иве Милошевић и о сценарију за филм "Отаџбина" Олега Новковића чије је снимање управо завршено. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо Нишке хорске свечаности, Међународни књижевни фестивал "Кикинда шорт" посвећен краткој причи, Фестивал домаћег филма "Софест" у Сопоту, изложбу фотографија Маје Шивец и Гезе Ленарта, чија је тема наго људско тело, у Галерији Артгет...


Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 (У првих пет 06.07.2014/мп3)

 

 

upp2906.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 29.06.2014. године, биo je писац Владимир Кецмановић. Повод за разговор је књига "Das ist Принцип" у којој Кецмановић бескомпромисно анализира узроке и последице Сарајевског атентата и без имало патетике описује јединствену биографију Гаврила Принципа. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојили смо представљање едиције "Србија од 1914. до 1918." коју заједно објављују Издавачка кућа Прометеј и Радио-телевизија Србије, филмски програм Трећег Београдског фестивала европске књижевности и Међународни филмски фестивал "Cinema City" у Новом Саду. Препоручићемо за читање тематску књигу прича "Гаврилов принцип" коју је приредио Вуле Журић и роман јапанског писца Мори Огаија "Дивља гуска".

 

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 (У првих пет 29.06.2014/мп3)

 
 
 

marko-s.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 22.06.2014. године, је Марко Стојановић, вршилац дужности директора Дома омладине Београда. Разговараћемо о томе како ова институција културе обележава 50 година рада.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо Шекспир фест у Чортановцима који је отвoрио лондонски Глоб театар, изложбу карикатура "Уметност у мрачним временима" у Миксер хаусу, концерт Тома Џонса у Београду, представљање првог српског превода чувеног витешког романа "Амадис од Гауле" из 15. века...

Емисију уређује и води Сања Милић.

(У првих пет 22.06.2014/мп3) 

 
upp1506.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 15.06.2014. године, је књижевница Весна Капор. Разговараћемо о њеној управо објављеној књизи прича "По сећању се хода као по месечини". Биће речи и о књижевном програму Студентског културног центра који уређује Весна Капор. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо завршни концерт Београдске филхармоније у овој сезони, тематски одређен Сервантесовим "Дон Кихотом" као инспирацијом великих композитора, изложбу радова са десетог конкурса ГРИФОН за најбољи графички дизајн у Србији, Републици Српској и Црној Гори у Графичком колективу, гостовање бразилске књижевнице Адријане Лизбоа у Београду. Препоручићемо и нови роман Николе Маловића "Једро наде".


Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 15.06.2013/мп3) 

 

 

 

 

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Стереорама/MP3
Летњи коктел 1 /MP3
Летњи коктел 2 /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
ИНТЕРВЈУ
Пера Петершун РБ2
Петер Буркхард РБ1
Бранка Оташевић РБ2
Драгана Мркић 202
Душан Микља РБ2
Владимир Кецмановић РБ2
Сњежанa Миливојевић РБ2
Мирољуб Стојановић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Музички догађаји
Спортски преноси
РБ - уживо из Косјерића
Репертоар-Драмски п.
Теме Трећег програма
Награда Неда Деполо
Циклуси Tрећег програма
РБ2 - уживо из Крагујевца
45 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Метрополитен опера
Књига године РБ2
Дан радио драме 2014
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Зелени радио РБ2
Ноћ музеја - РБ
Музички маратон 202
Турнир у фудбалу РБ1
Поп рок ФЕСТ 202
„Фер - плеј је победа"
Еуросоник РБ1
Црни и Зелени лист РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster