♦♦♦ ГРАЂАНИ ИЗАБРАЛИ: 9 ЈАНУАР ДАН РС ♦♦♦ ЈЕРЕМИЋ : МОДЕРНИЈЕ И СВРСИСХОДНИЈЕ УЈЕДИЊЕНЕ НАЦИЈЕ ♦♦♦ ЗАВРШЕНО ГЛАСАЊЕ НА РЕФЕРЕНДУМУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ♦♦♦ РС : ВИШЕ ОД ПОЛОВИНЕ ГЛАСАЧА СЕ ИЗЈАСНИЛО ♦♦♦ ПОГИНУО БИЦИКЛИСТА ДЕЈАН МАРИЋ ♦♦♦ РС : ИЗЛАЗНОСТ ДО 15 ЧАСОВА БЛИЗУ 40 ОДСТО ♦♦♦ ЈОШ ЈЕДНА ПУЦЊАВА У СЈЕДИЊЕНИМ АМЕРИЧКИМ ДРЖАВАМА ♦♦♦ ПУЦЊАВА, РАЊАВАЊА И УБИСТВА У САД ♦♦♦ УБИЈЕН ПИСАЦ НАХЕД ХАТАРИ ♦♦♦ БЕОГРАДСКА ФИЛХАРМОНИЈА ОТВОРИЛА НОВУ СЕЗОНУ
Почетна страна arrow У првих пет РБ2
26.09.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
22.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Бескрајни плави круг РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
У првих пет (РБ2) Штампа
08.04.2008 11:32

 


 

 sanjamilic2015.jpg

 

 

  У ПРВИХ ПЕТ – КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈ НЕДЕЉЕ

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. Гост емисије је уметник, теоретичар или уметнички критичар, који говори о сопственом раду, о уметности којом се бави али и о томе како су уметност и култура представљени у нашим медијима и како треба осмислити културну стратегију и културну политику Србије. Емисија иде уживо, сваке недеље од 11 до 12 часова и 55 минута.

Уредник и водитељ је Сања Милић.

Слушаоци своје сугестије могу да шаљу на адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.    

 

 

   
   

 

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

 

 

 

upp 2509.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 25.09.2016. jе Биљана Ђурђевић, сликарка, доценткиња на Факултету ликовних уметности у Београду. Повод за разговор је њен рад на овогодишњем Октобарском салону, триптих "У дубоким водама".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо 56. Октобарски салон, који се одржава под слоганом "Љубавни занос", отварање 50. БИТЕФ-а, Међународни научни скуп посвећен делу Владана Деснице у Институту за књижевност и уметност и у Библиотеци Града Београда и концерт Београдске филхармоније на којем је премијерно изведено дело Александре Вребалов и Џона Кинга "Десет хиљада ствари".
Препоручићемо књигу прича Харукија Муракамија "Мушкарци без жене" и самосталну изложбу Николе Кнежевића "Дизајн као кисеоник" у Музеју примењене уметности.

Ауторка и уредница емисије је Сања Милић.

 

 

upp 1809.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 18.09.2016. jе позоришна критичарка Ана Тасић, која ће нам пренети утиске са подгоричког ФИАТ-а (Фестивала интернационалних алтернативних позоришта), који је нека врста пандана нашем БИТЕФ-у. Разговараћемо и о најзанимљивијим представама овогодишњих Дубровачких љетних игара, Будва град театра и позоришног фестивала Тиват-пургаторије. 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо премијеру Шекспировог "Хамлета" у режији Александра Поповског у Југословенском драмском позоришту, Фестивал контрабаса на Коларцу, гостовање пољског писца Кшиштофа Варге у Београду и Новом Саду, Фестивал филмске режије у Лесковцу, изложбу Снежане Голубовић "Бројање, љубав, кораци и нити" у Галерији "Озон"... 

Ауторка и уредница емисије је Сања Милић.

     (У првих пет 18.09.2016/мп3 )

  

 

divna-vuksanovic.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 11.09.2016 Дивна Вуксановић, професорка Факултета драмских уметности у Београду.

Повода за разговор је много - нови том студије "Филозофија медија", радио-драма "Исцељење", књига кратких прича "Мемо", нови видео- рад...

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо изложбу "Свет српске рукописне књиге" у Народној библиотеци Србије, Мокрањчеве дане у Неготину, изложбу "Анатомске мере" у "Галерији-легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића" и "Панчево филм фестивал". Прокоментарисаћемо и наступ Србије на Међународном сајму књига у Москви.

 Аутор и уредник је Сања Милић.

 (У првих пет 11.09.2016/мп3 )

 


upp 0409.jpg Гост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 04.09.2016. је Гојко Божовић, песник и издавач. Повод за разговор је Божовићево учешће на, управо завршеним, 55-тим Струшким вечерима поезије, једном од највећих европских књижевних фестивала. 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо концерт Немање Радуловића са Београдском филхармонијом на Коларцу, изложбу графика и скулптура чувеног британског уметника Демијана Херста "Нова религија" у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду и изложбу "Да 2" у Магацину Музеја Мацура у Старим Бановцима. Препоручићемо књигу есеја професора Радивоја Микића "Из неизречја у реч" и аутобиографски роман норвешког писца Карла Увеа Кнаусгора "Моја борба". 

Аутор и уредник  емисије је Сања Милић

 

 (У првих пет 04.09.2016/мп3 )


         

prpetrovic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 28.08.2016. биће Предраг Петровић, доцент на Катедри за српску књижевност Филолошког факултета у Београду. 
Повод за разговор је Петровићева књига огледа о модернистичкој поезији "Између музике и смрти"коју је недавно објавио Службени гласник. 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо Међународну филозофску школу Фелиx Ромулиана у Зајечару посвећену теми "Религија, морал и етика". Прокоментарисаћемо изложбу дела Чедомира Васића, Зорана Гребенаровића и Милете Продановића инспирисаних византијском традицијом "Све је почело с Константином" у Музеју Зептер, Препоручићемо роман руске књижевнице татарског порекла Гузељ Јахине "Зулејха отвара очи" за који је ауторка добила три најважнија руска књижевна признања за прошлу годину и изложбу фотографија Фадила Шаркија "Ми смо овде" у галерији "Артгет".

Уредница и водитељка је Сања Милић. 

  (У првих пет 28.08.2016/мп3 )

 


upp 2108 cedomir_vasic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 21.08.2016. је сликар и професор факултета ликовних уметности Чедомир Васић. У кући Краља Петра и поводом 95-годишњице смрти Краља Петра I, представљена је реплика његове ратне униформе, а Чедомир Васић приредио је и изложбу акварела свога оца Павла Васића (1907–1993) сликара, историчара уметности, уметничког критичара и професора Универзитета. 

Говорићемо о Фестивалу глумачких остварења у Нишу, Рашким духовним свечаностима, новој књизи Дариа Фоа – Папина кћи, Жичком духовном сабору, изложби Атос. Света гора у Конаку кнегиње Љубице. 

Уредница и водитељка: Снежана Ристић

      (У првих пет 21.08.2016/мп3 )


         

 

upp 1408 aleksandar_macasev.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 14.08.2016. је Александар Маћашев, графички и веб дизајнер, визуелни уметник са дипломом инжињера архитектуре, сталном адресом у Њујорку и повременим посетама Београду. Гостујући је предавач на SVA (School of Visual Arts) у Њујорку и DFFB (Deutsche Film- und Fernsehakademie) у Берлину. Његов најновији пројекат Chromapost је nano-blogging платформа за изражавање емоција кроз боју. 

Говорићемо о Нишвилу, ексклузивном излагању слике Паје Јовановића – Акт пред огледалом (Гола Берта) у Музеју Паје Јовановића, Piano summer фестивалу у Врању, изложби Политика кретања, Весне Перуновић и Боже Васића, у галерији Ремонт и Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. 

Уредница и водитељка: Снежана Ристић  

      (У првих пет 14.08.2016/мп3 )

 

 

448.jpgПрво августовско издање емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 07.08.2016. посвећено је интервјуима које су за ову емисију дали академици Владимир Величковић и Матија Бећковић.

Владимир Величковић говорио је о значају цртежа за његов опус, о томе зашто уметник има потребу да своја нова дела покаже у средини из које је потекао, о савременој ликовној сцени код нас и у другим европским земљама... 

Повод за разговор са Матијом Бећковићем била је његова песничка књига "Три поеме", а најважнија тема приче – песнички језик. 

Аутор и уредник емисије је Сања Милић. 

      (У првих пет 07.08.2016/мп3 )

 

ljubica-arsic.jpgОсека културних догађаја уобичајена је за почетак године и за средину лета. Зато у емисији "У првих пет" креирамо културни догађај за слушаоце Радио Београда 2 - дијалог троје вредних, креативних стваралаца о догађајима у уметности и култури који су, по њиховом мишљењу, обележили протеклих неколико месеци. 

Гости емисијеУ првих пет Радио Београда 2, у недељу 31.07.2016. биће Љубица Арсић, књижевница, Душица Жегарац, глумица и Мирољуб Стојановић, уредник издавачке делатности Филмског центра Србије. 

Уредница и водитељка је Сања Милић.

  (У првих пет 31.07.2016/мп3 )

 


gorcin.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 24.07.2016.   биће Горчин Стојановић, редитељ. Разговараћемо о представама које је Стојановић ове сезоне радио у Сомбору, Новом Саду и Подгорици. 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо Фестивал европског филма Палић и изложбу "Мала читанка војвођанског концептуализма у Савременој галерији Суботица. 
Препоручићемо књигу прича Светислава Басаре "Очај од нане" и Годишњу изложбу вајара Србије у Кући краља Петра. 

Aуторка и уредница емисије је Сања Милић.

   

 (У првих пет 24.07.2016/мп3 )

         


vladan-matijevic.jpg

Гост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 17.07.2016. биће Владан Матијевић, писац. Повод за разговор је његов нови роман "Сусрет под необичним околностима".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо четврти Фестивал руске класичне музике "Баљшој" на Мокрој гори и позоришни фестивал "Нови тврђава театар" у Чортановцима. 
Препоручићемо актуелне изложбе у Музеју савремене уметности Војводине и књигу прича Ивана Антића "Мембране, мембране".

Ауторка и водитељка је Сања Милић. 

     

(У првих пет 17.07.2016/мп3 )

 


 


 

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Инт. позивница /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202

Рио 2016
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Жарко Ковачевић РБ2
Петар Николић РБ2
Зоран Аврамовић РБ2
Слободан Гавриловић
Лав Братуш РБ2
Славко Штимац РБ2
Бранимир Карановић
Петар Арбутина РБ2
Дивна Вуксановић РБ2
Горан Бабић РБ1
Зоран Модли РБ2
Јасмина Трумбеташ РБ1
Гојко Божовић РБ2
Вук Драшковић РБ2
Беби Дол РБ2
Драган Великић РБ2
Мустафа Надаревић РБ2
ИЗДВАЈАМО
РБ - уживо из Врбаса
Награда Неда Деполо
На три воде РБ2
Теме Трећег програма
Мокрањчеви дани
Спортски преноси
Репертоар-Драмски п.
Музички догађаји
Циклуси Tрећег програма
„Тимочка лира “ 2016.
Летњи фестивали РБ3
202 - Уживо из Шапца
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Студио 6
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Зајечарскa гитаријадa
Концерт Бјесови - 202
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster