radiobeograd - У првих пет (РБ2)
♦♦♦ АНДРЕИ АРСОВИЋ СРЕБРНИ ГЛОБУС У АЗЕРБЕЈЏАНУ ♦♦♦ ОСТАВКЕ И ХАПШЕЊА ЗБОГ НЕСРЕЋЕ НА "ВНУКОВУ" ♦♦♦ МИНИСТРИ ЕКОНОМИЈЕ И СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕГИОНА У БЕОГРАДУ ♦♦♦ УЕФА ДАНАС О СУДБИНИ УТАКМИЦЕ СРБИЈА-АЛБАНИЈА ♦♦♦ БЕОГРАД: У ПОЖАРУ КОД АУТОБУСКЕ СТАНИЦЕ СТРАДАЛА ЈЕДНА ОСОБА ♦♦♦ ПАРТИЗАН ОПЕТ ИЗГУБИО ♦♦♦ ПУЦЊАВА У ЦЕНТРУ ОТАВЕ ♦♦♦ ПОСЛАНИЦИ О РЕБАЛАНСУ У ПЕТАК ♦♦♦ ДАЧИЋ И ЛИНК О ПРЕСЕДАВАЊУ ОЕБ-У ♦♦♦ ВУЈОВИЋ : ДО КРАЈА ГОДИНЕ ЕМИСИЈА ОБВЕЗНИЦА
Почетна страна arrow У првих пет РБ2
23.10.2014
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
О првих 90 година
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2014
Да Вас подсетимо
102.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Стереорама
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Сергеј Лавров
Вук Јеремић
Мајкл Кирби
Александар Вучић
Владимир Путин
Ивица Дачић
У првих пет (РБ2) Штампа
08.04.2008 11:32

 


 
 

  У ПРВИХ ПЕТ – КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈ НЕДЕЉЕ

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. Гост емисије је уметник, теоретичар или уметнички критичар, који говори о сопственом раду, о уметности којом се бави али и о томе како су уметност и култура представљени у нашим медијима и како треба осмислити културну стратегију и културну политику Србије. Емисија иде уживо, сваке недеље од 11 до 12 часова и 55 минута. Уредник и водитељ је Сања Милић. Слушаоци своје сугестије могу да шаљу на адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.    

   
   

 

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

 

   
   

 

 

 

 

 

nikola-rakocevic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 19.10.2014. године је Никола Ракочевић, цењени и тражени млади глумац и у нашим позориштима и на филму. Повод за разговор је Ракочевићева улога у филму Срђана Кољевића "Бранио сам Младу Босну".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо изложбу дела 50 уметника из збирки Музеја савремене уметности, насталих од 1951. до 1989, у Кући легата, премијеру "Мрешћења шарана" Аце Поповића, у режији Егона Савина, у Народном позоришту у Бања Луци, изложбу "Београд на фотографијама Ристе Марјановића од 1941. до 1945." у Конаку кнегиње Љубице. Препоручићемо монографију "Бранислав Нушић - Живот и дело" Рашка В. Јовановића и роман Крсте Поповског "Трудови".

Емисију уређује и води Сања Милић.

 

 (У првих пет 19.10.2014/мп3)

 

savadamjanov.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 12.10.2014. године је Сава Дамјанов, писац и професор на катедри за српску књижевност Филозофског факултета у Новом Саду. Повод за разговор је његова нова књига "Итика Јерополитика@VUK : mali prostonarodni славеносербски роман" за коју сам Дамјанов тврди да је његово последње прозно остварење.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо међународни позоришни фестивал Јоаким интерфест у Крагујевцу и Jazzik Festival у Суботици. Препоручићемо књигу прича актуелног добитника Андрићеве награде Драга Кекановића "Усвојење" и студију Дубравке Лазић и Владимира Татаревића "Фотографија". Прокоментарисаћемо и актуелне ликовне изложбе у београдским галеријама.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 (У првих пет 12.10.2014/мп3)

 

zlata-kocic.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 05.10.2014. године je Злата Коцић, песникиња. Разговараћемо о њеној новој књизи "Бело пуле".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо премијеру филма "Сунчаница" Никите Михалкова у Београду, обележавање 90 година од оснивања Радио Београда, изложбу слика и цртежа "Милош Бајић, Матхаузен 106621", нову плесну представу Народног позоришта у Београду "Проклета авлија" коју су по мотивима Андрићевог романа урадили Небојша Брадић, Зоран Ерић и Дана Рутенберг и премијеру "Глорије" Ранка Маринковића, у режији Анђелке Николић, у Народном позоришту у Суботици.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић

 (У првих пет 05.10.2013/мп3) 

 

radadjuricin.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 28.09.2014. године, је Рада Ђуричин, глумица која је у радио и телевизијским драмама и серијама, у продукцији наше куће, снимила 120 улога.

Представићемо и најновији компакт-диск – "Опоруке Десанке Максимовић" – који је, по тексту Драгомира Брајковића, Рада Ђуричин урадила за Звучну едицију Радио Београда.

Од културних догађаја из протеклих седам дана прокоментарисаћемо 48. изадање БИТЕФ-а и први концерт Београдске филхармоније из циклуса "Из шефове кухиње", под управом шефа-диригента Мухаја Танга.

Препоручићемо последњу песничку књигу Миодрага Павловића "Такозвани мртви" и роман француског нобеловца Жан-Мари Гистава Ле Клезиоа "Трагалац за златом". Чућете и каква је дебитантска филмска комедија Данила Бећковића "Мали Будо".

Аутор и уредник емисије је Сања Милић

(У првих пет 28.09.2013/мп3)

 

bojana.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 21.09.2014. године је Бојана Стојановић Пантовић, професорка српске књижевности на Филозофском факултету у Новом Саду, песникиња и књижевна критичарка. Повод за разговор је Округли сто "Српска поезија данас", одржан у Огранку Српске академије наука и уметности у Новом Саду. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојили смо отварање БИТЕФ-а, Трибину композитора, Октобарски салон. Препоручили романе Давида Албахарија "Животињско царство" и Ленарда Коена "Дивни губитници".

 

Емисију уређује и води Сања Милић.

 (У првих пет 21.09.2014/мп3)

 

mvlajcic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 14.09.2014. године је Милан Влајчић, новинар, филмски и књижевни критичар.

Разговараћемо о актуелној ситуацији у нашој култури.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо 49. "Мокрањчеве дане" у Неготину, премијеру представе "Шпанска невеста" коју је по истоименом роману Илдико Ловаш у Позоришту "Костолањи Деже" у Суботици режирао Андраш Урбан, изложбу графика и скулптура Хенрија Мура у Народном музеју у Београду.
Препоручићемо и две књиге – роман француског писца Ерика Фаја "Генерал самоћа" и песничку књигу Живорада Недељковића "Улазак".

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

  (У првих пет 14.09.2014/мп3)

 

nebojsa_bradic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 07.09.2014. године je Небојша Брадић, редитељ, уметнички директор Књажевско-српског театра у Крагујевцу и члан Уметничког савета "Дунавфеста". Разговараћемо о програму овогодишњег "Дунавфеста" у Београдској тврђави и о предстојећој сезони у крагујевачком позоришту. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо Међународно тријенале графике у павиљону "Цвијета Зузорић", први "Панчево филм фестивал", гостовање пројекта Културног центра Београда "Пут за Европу/Хоћу да говорим о рату" у галерији Кловићеви двори у Загребу. Препоручићемо нову књигу прича Владана Матијевића "Пристаништа" и нови превод на српски, ново издање најпознатијег романа Гинтера Граса "Лимени добош".

 

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 

upp3108.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 31.08.2014. године je Снежана Радојичић, књижевница која већ три године путује бициклом око света. Утисци о овом јединственом подухвату сабрани су у књизи "Закотрљај ме око света" коју ауторка овог лета промовише по Србији и региону. Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо концерт Оркестра сто младих музичара "За Европу сутрашњице" на Коларцу, Фестивал савремене уметности "Дунавски дијалози" који се одржава у Музеју савремене уметности Војводине у Новом Саду, пројекат Бојана Криштофића "(Ест)етика национализма: Дизајн за турбо фолк" изложен у Миксер хаусу... Препоручићемо и књигу изабраних прича аргентинског писца Исидора Блајстена "Мене никад нису пуштали да причам".


Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Стереорама/MP3
Свечана академија /MP3
90 година са Вама /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
ИНТЕРВЈУ
Никола Ракочевић РБ2
Ивана Стефановић РБ2
Вида Огњеновић РБ2
Милан Цаци Михаиловић РБ2
Александар Чепурин РБ1
Владан Радовановић РБ2
Стефан Иванчић РБ2
Слободан Шошкић РБ1

ИЗДВАЈАМО
Музички догађаји
Теме Трећег програма
Спортски преноси
Златни микрофон РБ
Свечана академија РБ
Репертоар-Драмски п.
Циклуси Tрећег програма
Награда Неда Деполо
РБ - уживо из Неготина
„Тимочка лира “ 2014.
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
45 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Метрополитен опера
Књига године РБ2
Дан радио драме 2014
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
202 на 202
Зелени радио РБ2
Ноћ музеја - РБ
Турнир у фудбалу РБ1
„Фер - плеј је победа"
Еуросоник РБ1
Црни и Зелени лист РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster