♦♦♦ ЈЕЛЕНА ПОБЕДИЛА, БОЈАНА И ФИЛИП ЕЛИИМИНИСАНИ ♦♦♦ СЕРЕНА И ВЕНУС ВИЛИЈАМС СЕ ПОВУКЛЕ ИЗ ДУБЛА ♦♦♦ ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ПЕСНИКУ ЈОВАНУ ЗИВЛАКУ ♦♦♦ ТРОИЦКИ У ДРУГОМ КОЛУ ВИМБЛДОНА ♦♦♦ СВЕДОК ОПТУЖБЕ НЕ ЗНА КАДА ЈЕ ВИДЕО ИВАНОВИЋА ♦♦♦ ПАРЛАМЕНТ БИХ БЕЗ ИЗЈАШЊАВАЊА О РЕЗОЛУЦИЈИ ♦♦♦ ПОНОВО БЛОКИРАН ТУНЕЛ ИСПОД ЛАМАНША ♦♦♦ ДАЧИЋ : ДИЈАЛОГ НЕМА АЛТЕРНАТИВУ ♦♦♦ АНГЕЛА МЕРКЕЛ : ТРИ УСЛОВА ЗА КОСОВО ♦♦♦ СТЕФАНОВИЋ : ЗАЈЕДНИЧКЕ ПАТРОЛЕ БОЉЕ ОД ЗИДА
Почетна страна arrow У првих пет РБ2
01.07.2015
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
О првих 90 година
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2015
Зелени радио 2015 
Да Вас подсетимо
10.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Стереорама
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Александар Вучић
Вук Јеремић
Мајкл Кирби
Владимир Путин
Ивица Дачић
У првих пет (РБ2) Штампа
08.04.2008 11:32

 


 

 sanjamilic2015.jpg

 

 

  У ПРВИХ ПЕТ – КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈ НЕДЕЉЕ

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. Гост емисије је уметник, теоретичар или уметнички критичар, који говори о сопственом раду, о уметности којом се бави али и о томе како су уметност и култура представљени у нашим медијима и како треба осмислити културну стратегију и културну политику Србије. Емисија иде уживо, сваке недеље од 11 до 12 часова и 55 минута.

Уредник и водитељ је Сања Милић.

Слушаоци своје сугестије могу да шаљу на адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.    

 

 

   
   

 

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

 

   
   


 

 

 upp 2806 pancic_teofil.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 28.06.2015. године, је Теофил Панчић, новинар, колумниста и критичар, а повод је нова књига "39 дана јуна" у издању "Геопоетике".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо посету чувеног писца, нобеловца, Марија Варгаса Љосе Београду, IV београдски фестивал европске књижевности, трибину "Архитектура у контексту" у галерији "Артгет", Културног центра Београда и најновију изложбу у Музеју савремене уметности у Београду.

Емисију уређује и води је Тамара Крстић 

upp 2106 maja-lalic.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 21.06.2015. године, је архитектица Маја Лалић, креативна директорка недавно завршеног Миксер фестивала.

Говорићемо о премијери Моцартове опере Чаробна фрула у београдском Народном позоришту, новој књизи Драгана Великића - Иследник, гостовању једног од најзначајнијих аутора немачког говорног подручја Кристофа Рајнсмајера у Београду, изложби Изблиза и издалека у Музеју Мацура у Новим Бановцима...

Уредница и водитељка Снежана Ристић 

upp 1406 vlajcic m.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 14.06.2015. године, биће Милан Влајчић, а разговараћемо о актуелној ситуацији у нашој култури.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо концерт руског пијанисте Михаила Плетњова на Коларцу, ретроспективну изложбу слика Милице Стевановић у Галерији САНУ, представљање књиге и компакт диска радио-драма Милоша Црњанског.
Препоручићемо изложбу "Вељко Деспотовић - филмске сценографије" у Музеју примењених уметности и роман немачког писца Бернхарда Шлинка "Жена на степеницама".

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.


 


upp  0706 biljana-djurovic.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 07.06.2015. године је глумица Биљана Ђуровић. Разговараћемо о монодрами "Надежда Петровић" за коју је Ђуровићка добила награде на међународним позоришним фестивалима у Русији, Бугарској и Албанији.

Од културних догађаја из протеклих седам дана прокоментарисаћемо шездесето Стеријино позорје, концерт Симфонијског оркестра РТС-а и пијанисткиње Наташе Вељковић, програме Миксер фестивала посвећене архитектури и дизајну, актуелне ликовне изложбе...

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 

upp 3105  cirjanic.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 31.05.2015. године је књижевница Гордана Ћирјанић. Разговараћемо о њеном новом роману "Седам живота принцезе Смиље".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо јубиларно, шездесето Стеријино позорје, гостовање професора Лева Манoвича, једног од водећих светских теоретичара медија, у Новом Саду и у Београду, Џез фестивал у Вршцу, изложбу на београдском Архитектонском факултету посвећену делу архитекте Милана Злоковића организовану поводом педесет година од његове смрти. Препоручићемо и књигу "Дуге и кратке песме" Саше Радојчића, актуелног добитника Дисове награде која се додељује за целокупно песничко дело.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 31.05.2015/мп3)

 

upp 2405 pleskonja.jpgГошћа емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 24.05.2015. године je ликовна уметница Ивона Плескоња. Разговараћемо о изложби слика и литографија "Деца сунца" коју, после београдске, може да види и пожешка публика, али и о акутелној ситуацији на нашој ликовној сцени.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо филмски фестивал "Шпански метар" у Културном центру Београда, конференцију "Грађани и грађење града", која се одржава у оквиру Београдске интернационалне недеље архитектуре, изложбу "Простори одступања" у Салону Музеја савремене уметности, на којој своје радове представљају Ана Кнежевић, Немања Лађић и Марко Марковић, музички фестивал "Ринг Ринг"...

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

  (У првих пет 24.05.2015/мп3)
 z hamovic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 17.05.2015. године је Зоран Хамовић, директор и главни уредник издавачке куће Clio, која ове године обележава двадесет пет година од оснивања.

Од културних догађаја из протеклих седам дана, издвојићемо Молијерове дане, наступе пијаниста Александра Сердара и Нелсона Фреире у Београду, изложбу цртежа Владимира Величковића у Графичком колективу, предавање чувеног редитеља и визуелног уметника Боба Вилсона у Југословенском драмском позоришту. Препоручићемо и филм пољске редитељке Малгожате Шумовске "Тело", који је почео да се приказује у београдским биоскопима.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 17.05.2015/мп3) 


upp 1005 miro-vuksanovic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 10.05.2015. године, је Миро Вуксановић, писац, главни уредник Издавачког центра Матице српске и управник Библиотеке Српске академије наука и уметности. Разговараћемо о управо објављеном, шестом колу антологијске едиције Десет векова српске књижевности.

Од културних догађаја из протекле недеље издвојићемо актуелне позоришне премијере и три уметничка фестивала: Фестивал поезије и књиге "Тргни се, поезија", "Београдску интернационалну недељу архитектуре" и Међународни фестивал документарног филма "Белдокс".

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 10.05.2015/мп3)  

 

upp 2604 miroljub stojanovic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 26.04.2015. године, je Мирољуб Стојановић, теоретичар филма, уредник издавачке делатности Филмског центра Србије. Разговараћемо о новим књигама које је Центар објавио, али и о статусу теоријске литературе из области филма код нас.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо концерт секстета музичара из Берлинске филхармоније на Коларцу, девети књижевни фестивал Проза-фест који се одржава у Новом Саду, Фестивал корејског филма у Музеју кинотеке, изложбу "Аутоуправна архитектура" у Француском институту, изложбу Гергеља Уркома којом се отвара сезона у Музеју Мацура у Новим Бановцима и актуелне позоришне премијере.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

 (У првих пет 26.04.2015/мп3) 

  

upp 1904 vule zuric.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 19.04.2015. године, је Вуле Журић, писац. Разговараћемо о његовој новој књизи прича "Тајна црвеног замка".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвајамо представљање другог кола "Дела Станислава Винавера" на Коларцу, препоручујемо Антологију савремене јерменске поезије и филм Вука Ршумовића "Ничије дете", који је почео да се приказује у нашим биоскопима.

Говоримо о изложби цртежа, слика и графика Ђелоша Ђокаја у галерији "Хаос" и о актуелним позоришним премијерама.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 19.04.2015/мп3)

upp 1204 sasa-pancic.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 12.04.2015. године, је Саша Панчић, сликар. Разговараћемо о изложбама које припрема и о актуелностима на нашој ликовној сцени.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо документарне изложбе - "Погледај рат у очи" из Руског државног архива у Историјском музеју Србије и "Живот на ивици. Становање београдских Рома 1919-1941" у Галерији науке и технике САНУ. Прокоментарисаћемо концерт Хора и Симфонијског оркестра РТС-а са пијанистом Александром Шандоровим на Коларцу и изложбу вајара Радоша Антонијевића "Нека врста радости" у Салону Музеја савремене уметности. Препоручићемо и књигу "Приче од воде" - Све рибе Србије, писца Михајла Пантића и сликара Милана Туцовића, објављену у едицији "Србија и коментари".

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 12.04.2015/мп3)


u prvih pet 0504  ljubomir simovic.jpgПрви део емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 05.04.2015. године, је посвећен драмском стваралаштву Љубомира Симовића. Повод за интервју, који је са Симовићем урадила Сања Милић, је 40 година од настанка драме "Чудо у Шаргану" и њено постављање на велику сцену Народног позоришта у Београду.

У другом делу емисије Тамара Крстић разговара са критичарима и уредницима Радио Београда 2 који од културних догађаја из протекле седмице издвајају научни скуп "Звук, метар и смисао Милосава Тешића" у Требињу, изложбу "Бонтон: добро одржавање и лепо понашање" - радове двадесеторо наших уметника излаганих на Октобарским салонима - постављену у Културном центру Београда, Београдски фестивал игре, премијеру представе "Мајстори, мајстори" Горана Марковића, у режији Милана Караџића, у Установи културе "Вук Караџић"...

 

 

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Стереорама/MP3
Инт. поз. јун/MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Душан Ковачевић РБ 2
Гордана Ћирјанић РБ2
Драшко Ређеп РБ1
Душица Жегарац РБ2
Жељка Цвијановић РБ1
Арно Гујон РБ1
Драгољуб Мићуновић РБ1
Душан Петричић РБ1
Владета Јанковић РБ1
Митрополит Јован РБ1

ИЗДВАЈАМО
Добро јутро децо РБ1
Награда Неда Деполо
Музички догађаји
Теме Трећег програма
Спортски преноси
Циклуси Tрећег програма
Метрополитен опера
РБ уживо из Врања
Репертоар-Драмски п.
Резултати конкурса
Књига године РБ2
РБ - уживо из Суботице
РБ на сајму књига
Златни микрофон РБ
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
„Тимочка лира “ 2014.
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
45 година Београда 202
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме 2014
Маслинова грана РБ2
АКЦИЈЕ
Зелени радио РБ2
Музички маратон 202
Црни и Зелени лист РБ2
202 из Кустендорфа
Омлад. фестивал/202
Ноћ музеја - РБ
Турнир у фудбалу РБ1
„Фер - плеј је победа"
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster