♦♦♦ ДАЧИЋ ЗАХВАЛИО УКРАЈИНИ НА УЧЕШЋУ У КФОР ♦♦♦ СТРАЗБУР : САНКЦИЈЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ БЕЗ СВРХЕ ♦♦♦ ФИЛМУ „ЕНКЛАВА“ ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ♦♦♦ ФИЛМ КУСТУРИЦЕ У ВЕНЕЦИЈИ ♦♦♦ ОДЛИКОВЊЕ ПОТПУКОВНИКУ АЛЕКСАНДРУ ЦЕРУ ♦♦♦ ОТПУШТАЊА У ТУРСКОМ МИНИСТАРСТВУ ♦♦♦ ТУРСКИ ГЕНЕРАЛИ ПОДНЕЛИ ОСТАВКУ ♦♦♦ КАИРО : ГУЛЕН НИЈЕ ТРАЖИО АЗИЛ ♦♦♦ АУСТРИЈСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НА СРПСКО-МАЂАРСКОЈ ГРАНИЦИ ♦♦♦ ПОКРЕНУТ ИЗБОР ЧЛАНА САВЕТА РЕМ
Почетна страна arrow У првих пет РБ2
29.07.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
23.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Бескрајни плави круг РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
У првих пет (РБ2) Штампа
08.04.2008 11:32

 


 

 sanjamilic2015.jpg

 

 

  У ПРВИХ ПЕТ – КУЛТУРНИ ДОГАЂАЈ НЕДЕЉЕ

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. Гост емисије је уметник, теоретичар или уметнички критичар, који говори о сопственом раду, о уметности којом се бави али и о томе како су уметност и култура представљени у нашим медијима и како треба осмислити културну стратегију и културну политику Србије. Емисија иде уживо, сваке недеље од 11 до 12 часова и 55 минута.

Уредник и водитељ је Сања Милић.

Слушаоци своје сугестије могу да шаљу на адресу Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.    

 

 

   
   

 

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

 

gorcin.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 24.07.2016.   биће Горчин Стојановић, редитељ. Разговараћемо о представама које је Стојановић ове сезоне радио у Сомбору, Новом Саду и Подгорици. 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо Фестивал европског филма Палић и изложбу "Мала читанка војвођанског концептуализма у Савременој галерији Суботица. 
Препоручићемо књигу прича Светислава Басаре "Очај од нане" и Годишњу изложбу вајара Србије у Кући краља Петра. 

Aуторка и уредница емисије је Сања Милић.

     (У првих пет 24.07.2016/мп3 )

 


vladan-matijevic.jpg

Гост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 17.07.2016. биће Владан Матијевић, писац. Повод за разговор је његов нови роман "Сусрет под необичним околностима".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо четврти Фестивал руске класичне музике "Баљшој" на Мокрој гори и позоришни фестивал "Нови тврђава театар" у Чортановцима. 
Препоручићемо актуелне изложбе у Музеју савремене уметности Војводине и књигу прича Ивана Антића "Мембране, мембране".

Ауторка и водитељка је Сања Милић. 

     (У првих пет 17.07.2016/мп3 )

 


neda.jpgГошћа емисије  У првих пет Радио Београда 2, у недељу 10.07.2016. биће Неда Кнежевић, директорка Музеја историје Југославије. Разговараћемо о пројекту "Отварамо депо", којим почиње обележавање двадесетогодишњице рада ове установе културе и који представља прву фазу рада на новој сталној поставци у објекту "Стари музеј". 

Од културних догађаја издвојићемо изложбу радова добитника награде "Димитрије Башичевић Мангелос", у протеклих петнаест година, у Легату "Чолаковић", изложбу "Млади 2016" у Кући легата и музички фестивал "Егзит" у Новом Саду. 
Препоручићемо књигу прича руског писца Захара Прилепина "Седам живота" и роман нашег Енеса Халиловића "Ако дуго гледаш у понор". 

Аутор и уредник емисије је Сања Милић. 

     (У првих пет 10.07.2016/мп3 )

         


vasa-pavkovic.jpg

Гост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 03.07.2016. биће писац и књижевни критичар Васа Павковић. Разговараћемо о његовој новој књизи прича "Океан Дунав". 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо трећи Шекспир фестивал у Чортановцима,Нишке хорске свечаности, Међународни филмски фестивал Синема сити у Новом Саду, изложбу слика Богољуба Бобе Јовановића "Повратак блуднога сина" у Музеју Цептер и међународну изложбу фотографија десеторо уметника о теми "Границе" у Галерији Артгет.

Аутор и уредник је Сања Милић. 

     (У првих пет 03.07.2016/мп3 )

 


vukosavljevic.jpg

Гост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 26.06.2016. биће Владан Вукосављевић, градски секретар за културу.

Разговараћемо о плановима за реконструкцију здграде Музеја града Београда у Ресавској улици и за изградњу Градске галерије на Косанчићевом венцу. Тема ће бити и градски конкурси за финансирање савременог стваралаштва, програми овогодишњег БЕЛЕФ-а, припрема Октобарског салона.... 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо гостовање израелског писца Давида Гросмана на петом Београдском фестивалу европске књижевности, међународну изложбу "Наопачке: Удомити критику" у Музеју града Београда а у организацији нашег Музеја савремене уметности и Градске галерије из Љубљане, Фестивал музичког документарног филма у Дому културе "Студентски град". Препоручићемо изложбу најбољих фотографија са годишњег конкурса агенције БЕТА у Етнографском музеју и антологију песама и прича о биљу и о пријатељству "Писац у врту" коју је приредио песник Томислав Маринковић.

Уредница и водитељка је Сања Милић.

 (У првих пет 26.06.2016/мп3 )

 


romcevic.jpg

Гост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 19.06.2016. биће Небојша Ромчевић, писац, професор Факултета драмских уметности.

Повод за разговор је гостовање Народног позоришта Републике Српске у Београду са три представе, једна од њих је Ромчевићева драма "Отац и син". Разговараћемо и о новој црној комедији Небојше Ромчевића "Ужаси пасивног пушења" чија се праизведба припрема у Звездара театру. 

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо изложбу најбољих радова са конкурса "Грифон" за најбољи графички дизајн на подручју Црне Горе, Републике Српске и Србије постављену у Графичком колективу; представљање зборника радова Филозофског факултета у Новом Саду о делу Милорада Павића и концерт Партибрејкерса на Ташмајдану поводом актуелног албума "Сиротињско царство". 

Препоручићемо изложбу пејзажа Реље Пенезића у Галерији "Хаос" под називом "Екстремно доколичарење и дангубљење" и роман француског писца Адријена Боска "Констелација". 

Уредница и водитељка је Сања Милић.

     (У првих пет 19.06.2016/мп3 )

         


upp 1206.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 12.06.2016. биће Никита Миливојевић, редитељ, професор Академије уметности у Новом Саду.
У Народном позоришту у Солуну Миливојевић режира "Мајку храброст" Бертолда Брехта, премијера ће бити на јесен, и увелико припрема треће издање Шекспир фестивала, који ће се одржати почетком јула у Чортановцима.

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо осми Миксер фестивал који се одржава под слоганом "Осетљиво друштво", Фестивал нитратног филма "Кроз запаљиве митове" у Музеју југословенске кинотеке, концерт Београдске филхармоније са солисткињом, сопраном Јулијане Банзе а под вођством диригента Фабриса Болона.
Препоручићемо и двојезично, српско-енглеско издање песама Војислава Карановића "Поезија настаје", које је представљено у Народној библиотеци Србије.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 12.06.2016/мп3 )
         

 

 

upp0506.jpgГост емисије У првих пет Радио Београда 2, у недељу 05.06.2016. биће Александар Јерков, професор Филолошког факултета у Београду и управник Универзитетске библиотеке "Светозар Марковић".
Разговараћемо о две нове књиге професора Јеркова – "Европа и књижевна критика – Херменеусиа" и "Тајна Европе и српска књижевност – Апокриптика".

Од културних догађаја из протеклих седам дана издвојићемо представљање Србије на петнаестом међународном Бијеналу архитектуре у Венецији, шездесет прво Стеријино позорје и концерт Симфонијског оркестра РТС-а на ком је као солиста наступио пијаниста Александар Сердар а дириговао Фабио Мастранђело.
Препоручићемо књигу изабраних песама Тање Крагујевић "Трн о свили" и прокоментарисати округли сто о делу ове песникиње одржан у Народној библиотеци Србије.
Скренућемо пажњу на изложбу Милене Јефтић-Ничеве-Костић "Сачувајмо постојање – тропи" у Кући легата.

Аутор и уредник емисије је Сања Милић.

(У првих пет 05.06.2016/мп3 )
 

 

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Летња инт поз. /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Љубивоје Ршумовић РБ2
Милан Влајчић РБ2
Горчин Стојановић РБ2
Бранка Оташевић РБ2
Ана Јанковић РБ2
Мира Бањац РБ2
Милош Томић РБ2
Зоран Живковић РБ2
Милош Раткер РБ2
Слободан Бештић РБ2
Петар Јањатовић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Награда Неда Деполо
202 - Уживо из Краљева
Летњи фестивали РБ3
Теме Трећег програма
Циклуси Tрећег програма
Репертоар-Драмски п.
Музички догађаји
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
„Тимочка лира “ 2016.
Студио 6
Спортски преноси
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Концерт Бјесови - 202
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster