♦♦♦ ГЕОРГИЈЕВА УМЕСТО БОКОВЕ И ЗВАНИЧНО ♦♦♦ ТРОИЦКИ У ДРУГОМ КОЛУ ♦♦♦ АУТО ПУТ ЉИГ - ПРЕЉИНА ДО КРАЈА ОКТОБРА ♦♦♦ ПРЕМИНУО ШИМОН ПЕРЕС ♦♦♦ НОВЕ МЕРЕ ШТЕДЊЕ У ГРЧКОЈ ♦♦♦ ВУЧИЋ : СПАСИТИ МИР ♦♦♦ СТОЛТЕНБЕРГ : НЕМА ПРОТИВРЕЧНОСТИ У ЈАЧАЊУ ОДБРАНЕ ♦♦♦ БРАНИОЦИМА ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА УСКРАЋЕНА ЖАЛБА ♦♦♦ ДОБАР СТАРТ ТИПСАРЕВИЋА У ШЕНЖЕНУ ♦♦♦ БЕОГРАЂАНИ ЗА НАЈСИРОМАШНИЈЕ СУГРАЂАНЕ
Почетна страна arrow Речено и прећутано РБ2
28.09.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
53.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Бескрајни плави круг РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
Речено и прећутано РБ2 Штампа
10.05.2011 13:41

 Речено и прећутано - Радио Београд 2 - радним даном од 12.00

receno.jpgСерија друштвено аналитичких емисија о ономе што је у појединим важним изјавама и објашњењима остало неисказано или само наговештено, па је, дакле, језиком новина казано, "између редова". Радио новинар настоји да истраживачким и аналитичким путем дође до одговора о целини истине, састављеној од изреченог и прећутаног. У томе су му од помоћи компетентни саговорници, који су у стању да задовоље потребе аудиторијума за тренутним попуњавањем "празнина" и целовитим сазнањем.

 

 

 


  

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

 

     

 

 

 

Емисија Речено и прећутано, 28.09.2016.

rec2809.jpgКакве су шансе за консолидацију расцепкане, нејаке опозиционе сцене у Србији, после превирања у ДСС-у и избора новог лидера ДС-а, говоре: Драган Маршићанин, заменик председника ДСС-а, Слободан Гавриловић, члан главног одбора ДС-а, Борко Стефановић, председник Левице Србије и путем телефона Срђан Богосављевић, директор ИПСОС Стратеџик маркетинга.

Емисију уређује и води Љиљана Ментус.

 

 

 

Емисија Речено и прећутано, 27.09.2016.

rec 2709.jpgПредседник Европске комисије Жан Клод Јункер је овог лета и у обраћању у Стразбуру навео неопходност стварања европске војске.

Како ће она изгледати, хоће ли битно утицати на развој војне индустрије, како ће се наставити сарадња са НАТО, где ће бити стационирани војници и да ли ће и какав утицај имати на нас... – покушаћемо да одговоримо у емисији Речено и прећутано. Гости у студију су: војни аналитичар Александар Радић и програмски директор Београдског безбедносног форума Марко Савковић.

Аутор и водитељ је Светлана Јајић.

 

 

 

 (Речено и прећутано 27.09.2016/мп3 )    

 

Емисија Речено и прећутано, 26.09.2016.

rec 2609.jpgУ данашњу емисију, чија тема је референдум у Републици Српској, очекујемо укључење председника РС Милорада Додика, а за Речено и прећутано, говориће и Срђа Трифковић, историчар и политички аналитичар, и Џевад Галијашевић, политички аналитичар и експерт за питања безбедности.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић.

 

 

  (Речено и прећутано 26.09.2016/мп3 )   

 


Емисија Речено и прећутано, 22.09.2016.

mobbing.jpg

Како препознати злостављање на раду, које су могуће последице по здравље, коме се обратити за помоћ, како функционишу институције и који су епилози пријављивања мобинга... – нека су од питања на која ће одговоре понудити проф. др Татјана Миливојевић и др Мирјана Вуксановић из удружења "Но мобинг". 

Мобинг се сматра најчешћим обликом насиља у Србији, број пријава је све већи, али само мали број заврши на суду. 

Емисију уређује и води Гордана Јелић

 

 

 (Речено и прећутано 22.09.2016/мп3 )   

 


Емисија Речено и прећутано, 20.09.2016.

eu-zastava.jpg

Емисија je посвећена кризи Европске уније, о којој се доста говори, нарочито после изјаве председника Европске комисије Жан Клод Јункера да ће наредних дванаест месеци бити одлучујући за њен опстанак. 

О кризи, како ће се она решавати, али и како ће утицати на нас, говориће Јелица Минић, из Европског покрета, и Слободан Зечевић, из Института за европске студије.

Аутор и водитељ: Светлана Јајић.

 

 (Речено и прећутано 20.09.2016/мп3 )   

 


Емисија Речено и прећутано, 19.09.2016.

rec 1909.jpg

У данашњој емисији говоримо о "Паради поноса 2016." 

Гости у студију су Санда Рашковић Ивић, психијатар и председница ДСС-а и Предраг Аздејковић, српски геј активиста и новинар.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић.

 

 (Речено и прећутано 19.09.2016/мп3 )   

 

 

 

Емисија Речено и прећутано, 15.09.2016.

rec 1509.jpgУ данашњој емисији можете слушати репризу емисије која се бави сарадњом младих у региону.

Ускоро ће бити основана Регионална канцеларија за младе по угледу на Канцеларију за младе Француске и Немачке. Сарадња младих Западног Балкана требало би да, поред размене искустава, допринесе удруживању, упознавању и раду на заједничким пројектима. Сви они се сусрећу са сличним проблемима, од финансијске несигурности, незапослености, одласка из матичних земаља у потрази за послом, па све до неквалитетних могућности за провођење слободног времена.

О заједничким невољама, али и идејама како да се оне превазиђу, говорe Марија Булат и Милица Шкиљевић, из Кровне организације младих Србије, а у разговор су се телефонским путем укључили и млади из Црне Горе, БиХ и Хрватске, Един Кољеновић, Иницијатива младих за људска права, Катарина Вучковић, Институт за младе КУЛТ и Карло Краљ, Мрежа младих Хрватске.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

 

(Речено и прећутано 15.09.2016/мп3 )   

 

 

Емисија Речено и прећутано, 13.09.2016.

rec 1309.jpg

Говорићемо о корупцији, о измени Стратегије за борбу против корупције и шта она доноси, о борби против корупције на локалном нивоу и путу којим треба убудуће ићи.

Гости су представници Агенције за борбу против корупције, БИРОДИ-ја и ЛАФ-а из Ниша. 

Емисију уређује и води Светлана Јајић 

 

 (Речено и прећутано 13.09.2016/мп3 )  

 

Емисија Речено и прећутано, 12.09.2016.

srbija-hrvatska-lom.jpg

Резултати ванредних парламентарених избора у Хрватској у конексту српско-хрватских политичких односа , положају Срба у Хрватској и избеглих Срба теме су о којима ћемо говорити у данашњој емисији.

Гости су Александар Саша Милошевић, заменик председника СНВ и Цвијетин Миливојевић, политички аналитичар.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић 

(Речено и прећутано 12.09.2016/мп3 )  

 


 Емисија Речено и прећутано, 08.09.2016.

agresivnost.jpgОбрачуни криминалних група, разбојништва, породично и малолетничко насиље, повремено монструозна убиства... српска је свакодневица. Без обзира да ли се говори о повећаном насиљу, оно што запањује је бруталност која се у оваквом понашању огледа. О насиљу говоре стручна лица, извештавају медији, негодује јавност, али као да не постоји начин да се сузбије. Упркос позитивним променама на законодвном нивоу, превенција заштита жртава не дају задовољавајуће резултате. 

Где леже узроци насиља, посебно тешких кривичних дела, постоји ли могућност да се предупреде, да ли правда и институције правосудног система раде у корист градјана, посебно жртава свих облика насиља? Одговоре на ова питања данас пружају Сања Ћопић из Виктимолошког друштва Србије и Војислав Брковић из Службе за подршку оштећеним лицима и сведоцима при Републичком јавном тужилаштву.

Емисију уређује и води Гордана Јелић

 (Речено и прећутано 08.09.2016/мп3 )    

 

 


Емисија Речено и прећутано, 06.09.2016.

zastave-eu-srb.jpgЈош једном о поглављима 23 и 24, Правосуђe и основнa правa и Питања правде, слободе и безбедности.

Гости су били Чедомир Бацковић, шеф преговарачке групе за поглавље 23 и Бојан Елек, истраживач Београдског центра за безбедносну политику, аутор публикације Шта нас очекује након отварања преговора о поглављу 24? 

Емисију припрема и води Светлана Јајић. 

(Речено и прећутано 06.09.2016/мп3 )    

 


Емисија Речено и прећутано, 05.09.2016.

rec 0509.jpg

Да ли еутаназија треба да буде озакоњена у Србији, зашто је само у три земље Европе могућа активна еутаназија, да ли се у Србији одавно спроводи пасивна еутаназија само под другим именом, у чему је основни спор лекарске и правничке струке када је реч о "убиству из милосрђа", да ли је тачно да болесници из Србије иду у Швајцарску да би се над њима извршила еутаназија јер у Србији то закон забрањује и какво решење је понуђeно у преднацрту Грађанског закона који је на јавној расправи, данас o томе питамо др Пају Момчилова, бившег председника Етичког комитета Српског лекарског друштва у два мандата, др Наташу Милићевић, супспецијалисту палијативне медицине и др социологије Хајрију Мујовић Зорнић. 

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић.

 

(Речено и прећутано 05.09.2016/мп3 )   

 

 

Емисија Речено и прећутано, 01.09.2016.

Уrec 0108.jpg данашњој емисији репризираће се емисија о животу са инвалидитетом и најављеним ангажманом персоналних асистената.

Секретаријат за социјалну заштиту Београда расписао је јавну набавку за услуге персоналних асистената. То подразумева да је ова врста асистенције лицима са инвалидитетом званично ушла у систем социјалне заштите. Поред ове новине, Министарство за рад, запошљавање и социјално укључивање подржало је оснивање Ресурсног центра за особе са инвалидитетом. Рекло би се, позитиван помак за око 800 000 особа, уједно и повод за тражење одговора на питања колико инвалидима држава пружа заштиту, где су највеће мањкавости и како живети квалитетно и поред хендикепа.

О својим проблемима, али и примерима добре праксе говоре Сњежана Јолић, правница у Министарству пољопривреде, Невена Тарлановић из Ресурсног центра за особе са инвалидитетом и Ирена Радиновић, менаџерка у Тиму Владе Републике Србије за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

(Речено и прећутано 01.09.2016/мп3 )  

 

vedral.jpgДефиниција стварности на најосновнијем нивоу не обухвата ни метерију ни енергију већ информацију која је у основи свих биолошких физичких и друштвених феномена. Живот се не завршава када му нестане енергије већ када добије претерану дозу информација коју више не може да обрађује, тврди наш данашњи саговорник Влатко Ведрал професор квантне физике на Оксфорду. 

Ведрал је најцитиранији предавач на Оксфорду, и најцитиранији српски научник данашњице. Чиме је заслужио толику пажњу научне и светске јавности, Каква је улога и одговорност савремених физичара за данашњу слику света, о Богу и вери за Речено и прећутано 29.08данас говори управао Влатко Ведрал.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић 

                                                             

(Речено и прећутано 29.08.2016/мп3 )  

     

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Инт. позивница /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202

Рио 2016
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Јелена Кајго РБ2
Жарко Ковачевић РБ2
Петар Николић РБ2
Зоран Аврамовић РБ2
Слободан Гавриловић
Лав Братуш РБ2
Славко Штимац РБ2
Бранимир Карановић
Петар Арбутина РБ2
Дивна Вуксановић РБ2
Горан Бабић РБ1
Зоран Модли РБ2
Јасмина Трумбеташ РБ1
Гојко Божовић РБ2
Вук Драшковић РБ2
ИЗДВАЈАМО
Награда Неда Деполо
Студио 6
РБ - уживо из Врбаса
Теме Трећег програма
На три воде РБ2
Мокрањчеви дани
Репертоар-Драмски п.
Спортски преноси
Музички догађаји
Циклуси Tрећег програма
„Тимочка лира “ 2016.
Летњи фестивали РБ3
202 - Уживо из Шапца
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Зајечарскa гитаријадa
Концерт Бјесови - 202
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster