♦♦♦ УБИСТВО НА ОКИНАВИ ПОРЕМЕТИЛО РАЗГОВОРЕ ОБАМЕ И АБЕА ♦♦♦ МИНИСТРИ ЕУ: ЧЕСТИТКЕ И ЖЕЉА ДА СЕ ИСТРАЈЕ У РЕФОРМАМА ♦♦♦ ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПРОТИВ РУШЕЊА У САВАМАЛИ ♦♦♦ СРБИЈА - КИПАР 2:1 ♦♦♦ ЛАЈОВИЋ ПРЕДАО МЕЧ ТРОИЦКОМ ♦♦♦ ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА БАТИ ЖИВОЈИНОВИЋУ ♦♦♦ ДАЧИЋ: НАЈБОЉЕ РЕШЕЊЕ ДАЉА САРАДЊА СА СНС ♦♦♦ РОУЗ: ЧЛАНСТВО У ЕУ УГРОЖАВА БРИТАНСКЕ СНАГЕ ♦♦♦ МИХАЈЛОВИЋ ПРЕУЗЕО ТОРИНО ♦♦♦ ЛИНТА ТРАЖИ РЕАГОВАЊЕ ПРЕДСТАВНИКА ЕУ У ХРВАТСКОЈ
Почетна страна arrow Речено и прећутано РБ2
25.05.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Избори 2016
met2015.jpg
Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
46.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
Речено и прећутано РБ2 Штампа
10.05.2011 13:41

 Речено и прећутано - Радио Београд 2 - радним даном од 12.00

receno.jpgСерија друштвено аналитичких емисија о ономе што је у појединим важним изјавама и објашњењима остало неисказано или само наговештено, па је, дакле, језиком новина казано, "између редова". Радио новинар настоји да истраживачким и аналитичким путем дође до одговора о целини истине, састављеној од изреченог и прећутаног. У томе су му од помоћи компетентни саговорници, који су у стању да задовоље потребе аудиторијума за тренутним попуњавањем "празнина" и целовитим сазнањем.

 

 

 

   
   

  

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

   
   

      

 

Емисија Речено и прећутано 26.05.2016. године:

rec 2605.jpg

Државни здравствени сервис функционише тако што се прегледи заказују месецима унапред, а на поједине операције се чека и неколико година. Само је пет милиона становника осигурано, обавезно здравствено осигурање подразумева пакет одређених услуга, а већина пацијената није упозната са њим, али ни са неким својим правима. Данас тражимо одговоре на то у каквом стању је здравствени систем у Србији, да ли се користе застареле терапије, када се пацијентима рефундира новац, чиме су и лекари и грађани незадовољни. Такође ћемо говорити о стручности лекара, о њиховим лиценцама, о корупцији, одласку у иностранство, али и о све чешћим нападима на здравствене раднике. 

О квалитету и организацији здравства у Србији, као и о заштити права пацијената, данас говоре др Весна Јовановић, директорка Лекарске коморе Србије и Дамјан Дамњановић, председник Савеза удружења пацијената Србије.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

 

  

Емисија Речено и прећутано 25.05.2016. године:

 rec 2505 josip-broz-tito.jpgДа ли је Бравар био бољи, радни је наслов емисије Речено и прећутано у којој проф. др Миодраг Зец, економиста и Тома Фила, адвокат, дебатују о остварним учинцима тзв. Титове епохе.

Eмисију уређује и води: Љиљана Ментус.

 (Речено и прећутано 25.05.2016/мп3 )   

Емисија Речено и прећутано 24.05.2016. године:

rec 2305.jpgМеђународне организације и финансијске институције предвиђају раст бруто домаћег производа у Србији за ову годину од 1,8 до 2 одсто.
На чему се заснивају ове прогнозе, шта ће бити први задаци за нову Владу, да ли Србију ове године чека већи привредни раст од прошлогодишњег, у емисији Речено и прећутано говоре: Љубодраг Савић, професор Економског факултета Универзитета у Београду и Жарко Милисављевић, председник Скупштине коморе малих и средњих предузећа и предузетника.

Емисију уређује и води Гордана Пешић.

     (Речено и прећутано 24.05.2016/мп3 )  

 


Емисија Речено и прећутано 23.05.2016. године:

15165-general_nedic.jpg

Да ли ће исход судског процеса, који је недавно почео, установити пуну истину о улози генерала Милана Недића у Другом светском рату, како очекују његови потомци, или ће фалсификовати чињенице, прекројити историју и релатизовати антифашизам српског народа, како кажу противници ове идеје? 

То је тема емисије Речено и прећутано у којој учествују: Александар Краус, председник Савеза антифашиста Србије, др Бојан Димитријевић, историчар из Института за савремену историју и адвокат Зоран Живановић. 

Емисију уређује и води Љиљана Ментус. 

(Речено и прећутано 23.05.2016/мп3 )  

 


Емисија Речено и прећутано 19.05.2016. године:

mladi.jpg

Ускоро ће бити основана Регионална канцеларија за младе по угледу на Канцеларију за младе Француске и Немачке. Сарадња младих Западног Балкана требало би да, поред размене искустава, допринесе удруживању, упознавању и раду на заједничким пројектима. Сви они се сусрећу са сличним проблемима, од финансијске несигурности, незапослености, одласка из матичних земаља у потрази за послом, па све до неквалитетних могућности за провођење слободног времена. 

О заједничким невољама, али и идејама како да се оне превазиђу, данас ће говорити Марија Булат и Милица Шкиљевић из Кровне организације младих Србије, а у разговор ће се телефонским путем укључити и млади из Црне Горе, БиХ и Хрватске, Един Кољеновић, Иницијатива младих за људска права, Катарина Вучковић, Институт за младе КУЛТ и Карло Краљ, Мрежа младих Хрватске. 

Емисију уређује и води Гордана Јелић
 

(Речено и прећутано 19.05.2016/мп3 )  

 


Емисија Речено и прећутано 18.05.2016. године:

kriza.jpg

Грчка драма – други чин, радни је наслов емисије  у којој учесници – Слободан Марковић, новинар Бете и Бранко Павловић, адвокат – анализирају узроке, последице и поуке грчке кризе. 

Емисију уређује и води Љиљана Ментус 

 

     (Речено и прећутано 18.05.2016/мп3 )  

 

 


Емисија Речено и прећутано 17.05.2016. године:

latinoamerica-mapa.jpg

Ванредно економско стање у Венецуели, економска и политичка криза у Бразилу, а тихи процеси подривања власти континуирано трају и у другим земљама Јужне Америке. 


На последњим парламентарним изборима у Венецуели "чависти" бившег председника Уга Чавеза доживели су пораз. После дванаест година владавине левичарског брачног пара Нестора и Кристине Киршнер, Аргентину данас води конзервативац Маурисио Макри. 

Зашто се дестабилизују кључне земље за интеграцијске процесе латиноамеричких земаља? Да ли ће евентуални пораз левичара у Бразилу означити и крај једне ере у Латинској Америци и пораз идеје о јужноамеричком "социјализму 21. века"? 

У емисији Речено и прећутано говоре: проф. др Слободан Пајовић, ректор Универзитета "Џон Незбит" и Зорана Шуваковић, новинар спољнополитичке рубрике Политике

(Речено и прећутано 17.05.2016/мп3 )  

 


Емисија Речено и прећутано 16.05.2016. године:

rec 1605.jpg

Mодел који императивно морамо следити у савременом добу је бити успешан, без обзира на цену на свим пољима. Другим речима, бити супержена и супермушкарац, особа без мане: јаки, успешни, паметани, згодани, позитивани, борбени, успешани на послу, код куће, у сексу, као родитељ, при том сачувати вечну младост... Са друге стране, све је више уплашених, анксиозних, депресивних, забринутих, зомбираних око нас, који посежу за разним "помагалима" и спас налазе у бегу од стварности. 

Како створити добре механизме одбране, преузети одговорност за сопствено ментално здравље и где трагати за излазом у овом турбулентном времену, говоре: др Борјана Савић, психијатар и породични психотерапеут из болнице "Др Лаза Лазаревић" и социјални психолог Првослав Плавшић.

Емисију уређује и води Љиљана Ментус.

     (Речено и прећутано 16.05.2016/мп3 )  

 

Емисија Речено и прећутано 12.05.2016. године: "Кo нам трује децу"?

rec 1205.jpgПотпуковник др Зоран Јовановић основао је фејсбук страницу желећи да упозори младе и њихове родитеље на опасности које носе различити, непримерени изазови. Чини се да су заказале и породица и институције, о чему сведоче вршњачко насиље, отуђеност, болести зависности, идентификовање са лошим идолима и још лошијим вредносним системима. Неколико хиљада људи се придружило акцији покушаја да се трендови у којима одрастају млади промене.

Данас ћемо потражити одговоре на питања која се тичу будућности наше деце, креатора њихове свакодневице, одговорности одраслих, садржаја који им се нуде и чути која су могућа решења.

Гостују Бранка Тишма, психолог и Зоран Јовановић.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

(Речено и прећутано 12.05.2016/мп3 )  
 

Емисија Речено и прећутано 11.05.2016. године: 

rec 1105.jpgО Кини, најмногољуднијој земљи света, у којој живи 20 процената становника планете, о земљи, где се највише троши и производи, чије су девизне резерве 4 билиона долара (покушајте да напишете овај број) о земљи где се војна индустрија развија невиђеним темпом и која ће бити, по свим показатељима, лидер број 1 наше Планете, код нас се мало зна и то махом из визуре Запада.

У емисији Речено и прећутано, професор др Радосав Пусић, шеф Катедре за кинески језик на Филолошком факултету и др Јован Чавоски, из Института за новију историју Србије, говориће о култури, геополитици, економији, друштву, језику, глобалном утицају Кине.

Емисију уређује и води Љиљана Ментус.

(Речено и прећутано 11.05.2016/мп3 ) 

На слици: "Храм неба" у Пекингу

 

Емисија Речено и прећутано 10.05.2016. године: 

rec 1005.jpg

До 31. маја би требало да се дефинише статус Јавног предузећа за подземну експлоатацију угља "Ресавица", које је сврстано у 17 стратешких предузећа заштићених од стечаја. Решења за руднике Влади Србије предочиће Радна група Министарства привреде и Министарства енергетике и рударства, појачана експертима са Рударско-геолошког факултета.

Каква се решења траже, и која је опција најреалнија да компанија не оде у стечај, тема је емисије Речено и прећутано.

Уредник и водитељ Гордана Пешић 

 

(Речено и прећутано 10.05.2016/мп3 ) 

 

Емисија Речено и прећутано 09.05.2016. године: О симболици и значају 9. маја.

europeday.jpg

Данашњи дан обележава се као „Дан победе над фашизмом“ и „Дан Европе“. Даном победе над фашизмом се у Западној Европи узима 8.мај. Тог дана је Винстон Черчил у Великој Британији објавио крај рата. Земље источног блока су „Дан победе над фашизмом“ установиле 9. мај, на дан када је у Берлину ратификован акт о безусловној предаји Немачке. Идеја „Дана Европе“ је прослава мира и јединства Европе. Наиме, 9. маја 1950. године Робер Шуман, француски министар иностраних послова, преставио је у Паризу идеју нове политичке сарадње у Европи, базиране на миру и сарадњи. 

О симболима, 9. мају - миру, слободи, размевању, сарадњи и будућности Европе, говоре Јелица Минић, председница Форума за међународне односе Европског покрета у Србији и Бранко Радун, историчар. 

Емисију уређује и води: Снежана Бићанин.

(Речено и прећутано 09.05.2016/мп3 )  

  

Емисија Речено и прећутано 05.05.2016. године: Осавремењивање наставе

djaci.jpg

О томе колико пратимо опште трендове у просвети, имамо ли компетентне предаваче и који су приоритети нашег образовног система, данас ће говорити Снежана Марковић, помоћница министра просвете и Катарина Алексић, наставница информатике.Често се поставља питање колико је образовање у Србији прилагођено савременом животу, ко нам образује децу и добијају ли она функционална знања. Министарство просвете инсистира на ревидирању наставног плана и програма наставе информатике у основним и средњим школама у циљу унапређења квалитета наставе. Ово би требало да покрене измене и када су у питању остали наставни предмети.

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

 

(Речено и прећутано 05.05.2016/мп3 )   

 


 

Емисија Речено и прећутано 04.05.2016. године: 

rec 0405 josip-broz-titojpg.jpg

Тридесет шест година је прошло од смрти Јосипа Броза Тита. То је повод за дебату о Титовој епохи у којој учествују историчари др Коста Николић и Игор Вукадиновић. 

Емисију уредјује и води Љиљана Ментус

 

(Речено и прећутано 04.05.2016/мп3 )

Емисија Речено и прећутано 03.05.2016. године: 

rec 0305.jpg

О предузетништву, зашто се покретање властитог посла доживљава као ризик, о условима пословања у Србији, у емисији Речено и прећутано говоре: Срђан Милинковић, директор и власник СМ Инжењеринга, Раде Радојковић, директор и сувласник фирме Радојковић и синови и Драган Васић, директор и власник ДДА Васић

Емисију уређује и води Гордана Пешић. 

 

(Речено и прећутано 03.05.2016/мп3 ) 

 

Емисија Речено и прећутано 02.05.2016. године: 

rec 0205.jpg

Пре годину дана, влада шведског града Гетеборга ставила је на пробу осмочасовно радно време тако што је увела радни дан од шест сати. Идеја је била да се установи хоће ли скраћено радно време, али за исту плату, дати већу продуктивност и успоставити бољи баланс између пословног и приватног живота запослених. Експеримент је показао изненађујуће резултате: У шесточасовној радној недељи запослени су срећнији и продуктивнији, са много више времена и енергије за приватан живот. 
И економиста са Стенфорда, Џон Пенсвил, сматра да се крајњи резултат рада не повећава са већим бројем сати, већ сасвим супротно, почиње да пада. А др Пол Кели, са Оксфорда, тврди да је време за велику друштвену промену којом би радно време али и одржавање наставе трбало прилагодити биолошком сату људи. 

О овим занимљивим и важним открићима данас разговарамо са доц. др Сандром Раденовић, социологом и проф. др Душаном Митићем, професором рекреације на Факултету за спорт и физичко васпитање. 

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

      (Речено и прећутано 02.05.2016/мп3 ) 

  

Емисија Речено и прећутано 28.04.2016. године: 

rec 2804.jpg

Празницима се не радују сви подједнако. Посебно они који су сами и немоћни. Свака пета особа у Србији је старија од 65 година. Већина је лошег материјалног статуса, а притом се суочава и са искљученошћу из породичних, пријатељских, или професионалних мрежа. 

Уз добру организацију и мало добре воље, не мора све тако да функционише. О томе сведоче неки домови за старе и активности усмерене искључиво на старију популацију. Да и у позним годинама има и разлога и могућности за квалитетан живот, говоре Невенка Никић Симатковић, управница Дома Вождовац и Радмила Урошевић, координаторка Волонтерског сервиса Звездара, уз укључење Ранке Јеличић, пензионерке, са традиционалне прославе Великог четвртка. 

Емисију уређује и води Гордана Јелић.

 

  (Речено и прећутано 28.04.2016/мп3 ) 

 

 

receno 2704.jpgУ једној депеши Америчке амбасаде у Србији, по Викиликсу, стоји да Срби виде посао као нужно зло и да раде једино да би преживелии.

Да ли су српски радници нерадници, да ли су без основе приче да се овде само ленствује, постоји ли у нашој земљи култура рада и чиме је она условљена, само су нека питања за чијим ће одговорима трагати учесници емисије уочи Празника рада – социолог проф. др Слободан Миладиновић и економски аналитичар Зоран Кнежевић.

Емисију Речено и прећутано 27.04.2016. године, уређује и води Љиљана Ментус.

(Речено и прећутано 27.04.2016/мп3 )  

 

27.jpgПрошли су ванредни парламентари и редовни покрајински и локални избори у Србији. Владајуће странке тврдиле су у изборној кампањи да су економске мере предузете у претходном пероду дале добре резултате и да са њима треба наставити, а представници опозиције да такве мере нису лек за српску економију и привреду.

Шта чека нову владу, у емисији Речено и прећутано говоре економисти и привредници.

Емисију Речено и прећутано 26.04.2016. године, уређује и води Гордана Пешић.

(Речено и прећутано 26.04.2016/мп3 ) 
 


  

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Инт. позивница мај/MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Милан Нешковић РБ2
Душан Којић Која РБ2
Нада Поповић Перишић
Егон Савин РБ2
Жика Јелић РБ2
Милен Алемпијевић РБ2
Бојана Брешковић РБ2
Петар Живадиновић РБ2
Јово Анђић РБ2
Борис Пинговић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Студио 6
Теме Трећег програма
Спортски преноси
Музички догађаји
Репертоар-Драмски п.
Метрополитен опера
Циклуси Tрећег програма
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Награда Неда Деполо
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
„Тимочка лира “ 2015.
Exit на 202
Добро јутро децо РБ1
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
46 година Београда 202
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
Концерт Хладног пива
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster