♦♦♦ ПРЕКУНУТ МЕЧ ИЗМЕЂУ ЂОКОВИЋА И КВЕРИЈА ♦♦♦ АМБАСАДОР ПЕНИНГТОН: ДОБРИ ОДНОСИ КАНАДЕ И СРБИЈЕ ♦♦♦ ПС: РАДУЛОВИЋ ДА СЕ СУОЧИ СА ПРЕСУДАМА ПРОТИВ СЕБЕ ♦♦♦ ПОНИШТЕН ДРУГИ КРУГ ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА У АУСТРИЈИ ♦♦♦ ЕКСПЛОЗИЈА НА ВОЈНОМ ПОЛИГОНУ У МАЂАРСКОЈ ♦♦♦ ВУЧИЋ: "ФИЈАТ" ОСТАЈЕ У КРАГУЈЕВЦУ, "ХЕСТИЛ" ПРЕУЗЕО ЖЕЛЕЗАРУ, РЕКОРДНО НИЗАК ДЕФИЦИТ ♦♦♦ СИ: НЕМА КОМПРОМИСА ПО ПИТАЊУ СУВЕРЕНИТЕТА КИНЕ ♦♦♦ ЦРНОГОРСКА ПОЛИЦИЈА СПРЕЧИЛА БОМБАШКИ НАПАД ♦♦♦ ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ОДЕЉЕЊА ЗА ВТО У ГАК “НАРОДНИ ФРОНТ” ♦♦♦ ВУЧИЋ У ТОРИНУ СА РУКОВОДСТВОМ "ФИЈАТА"
Почетна страна arrow Речено и прећутано РБ2
02.07.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
79.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
Речено и прећутано РБ2 Штампа
10.05.2011 13:41

 Речено и прећутано - Радио Београд 2 - радним даном од 12.00

receno.jpgСерија друштвено аналитичких емисија о ономе што је у појединим важним изјавама и објашњењима остало неисказано или само наговештено, па је, дакле, језиком новина казано, "између редова". Радио новинар настоји да истраживачким и аналитичким путем дође до одговора о целини истине, састављеној од изреченог и прећутаног. У томе су му од помоћи компетентни саговорници, који су у стању да задовоље потребе аудиторијума за тренутним попуњавањем "празнина" и целовитим сазнањем.

 

 

 

   
   

  

ИЗБОР ИЗ ЕМИСИЈА:

   
   

      

 

 

 

 

 

Eмисијa Речено и прећутано 04.07.2016. године:

rec 0407.jpg

Да ли еутаназија треба да буде озакоњена у Србији, зашто је само у три земље Европе могућа активна еутаназија, да ли се у Србији одавно спроводи пасивна еутаназија само под другим именом, у чему је основни спор лекарске и правничке струке када је реч о "убиству из милосрђа", да ли је тачно да болесници из Србије иду у Швајцарску да би се над њима извршила еутаназија јер у Србији то закон забрањује и какво решење је понуђeно у преднацрту Грађанског закона који је на јавној расправи, данас питамо др Пају Момчилова, бившег председника, у два мандата, Етичког комитета Српског лекарског друштва, др Наташу Милићевић, супспецијалисту палијативне медицине и др социологије Хајрију Мујовић Зорнић.

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић

 

  

rec 3006.jpgДарку Шарићу укинута је пресуда којом је био осуђен на 20 година затвора за организовање шверца кокаина. На јесен се очекује почетак поновљеног суђења у том поступку, али овај случај отворио је низ питања.Тужилаштво предлаже увођење нових сведока у овај случај, а суд намерава да упореди тонски запис са транскриптом и провери да ли је направљена грешка у записнику. Наиме, Апелациони суд потврдио је да је првобитна пресуда Шарићу укинута због битне повреде одредаба кривичног поступка. 

О конкретном случају, као и о правосудном систему у Србији данас говоре Слободан Шошкић, адвокат и Војислав Туфегџић, уредник недељника Newsweek.

Емисију 30.06.2016. уређује и води Гордана Јелић.

                                                          (Речено и прећутано 30.06.2016/мп3 )

 

rec 2906.jpgСредњошколац Никола Стајчић из Новог Сада послао је поруку другарици на Фејсбуку у коју је био заљубљен, искључио телефон и скочио са моста Дуга. Десетак дана касније пронађено је његово беживотно тело у Земуну.

Случај овог младог Новосађанина није усамљен. Нека исраживања упозоравају да сваки други тинејџер у Србији носи тешко бреме, једна петина живи са осећањем туге а сваки десети има осећај немира и страха од живота. 

О тим проблемима везаним за одрастање и сазревање говоре Јована Папан, културолог, Марија Јоксимовић, теолог и психотерапеут и примаријус др Слободан Симић, психијатар. 

Емисију 29.06.2016. уређује и води Љиљана Ментус

         (Речено и прећутано 29.06.2016/мп3 )

 

 

fudbal.jpg

Тема емисије 28.06. је фудбал, а повод Европско првенство које је у току. 

О квалитету европског фудбала, навијачима, политици, али и етици говориће др Јован Радош, професор социологије спорта и етике и Владе Радичевић, новинар Радио Београд 1. 

Емисију припрема и води Светлана Јајић.

 

                                                                   (Речено и прећутано 28.06.2016/мп3 )

 


 

nevreme.jpg

Коначна штета коју су град и олујно невреме нанели Београду и околини, западној Србији и Банату још се сабира. 
И док се у Србији расправља о броју испаљених противградних ракета, њиховој прецизности, слабо плаћеним стрелцима и сељакању ове службе из ресора у ресор, Светска метеоролошка организација не препоручује овај вид одбране, па је у ЕУ спроводе само Мађарска, Румунија и Бугарска. 
У Србији је струка поделења, неки сматрају да је противградна заштита неефикасна да је базирана на застарелој научно неутемељеној хипотези и да је озбиљан извор корупције док други заговарају овај облик заштите од града . С друге стране су пољопривреници који ни након катастрофалних поплава изгледа и даље не мењају своје навике и не осигуравају усеве.

Пред нама је тек још једно ћудљиво лето зато о овим проблемима 27.06. разговарамо са Зораном Бабићем, начелником противградног оделења РХМЗ и Радетом Баџом, директором продаје региона Београд , Дунав" осигурања.
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић 

                                                                    (Речено и прећутано 27.06.2016/мп3 )

 


siromastvo.jpgО граници сиромаштва, најугроженијима и страху од пута ка социјалној маргини у емисији 23.06.говоре др Нада Новаковић, научни сарадник Института друштвених наука и Весна Миленовић, генерални секретар Црвеног крста Србије. 

Емисију уређује и води Гордана Јелић 

          (Речено и прећутано 23.06.2016/мп3 )

                                                                   


vucic-kitarevic.jpgУ декларацији, коју су потписали мандатар за састав нове владе Александар Вучић и хрватска председница Колинда Грабар Китаревић, по речима и српске и хрватске стране, стоји искрена жеља за решавањем отворених питања. Колика је реална вероватноћа помирења два народа чији се односи оцењују као најгори од осамостаљивања и у околностима када се у Хрватској дегутантно свакодневно манифестује нетолеранција и мржња према Србима, очекују нови избори са неизвесним исходом? 

У емисији 22.06.2016. говоре: Зоран Миливојевић дипломата у пензији, Милан Милошевић, новинар Времена, Милојко Будимир, председник удружења избеглих Срба и Ненад Јовановић из Српског националног вијећа из Загреба. 

Уредница и водитељка је Љиљана Ментус. 

             (Речено и прећутано 22.06.2016/мп3 )

 


zaposljavanje.jpg

 У емисији 21.06.2016. разговараћемо о запошљавању младих, а у светлу актуелног опредељивања будућих средњошколаца за жељена занимања. 

Саговорници Светлане Јајић биће Ивана Божић, саветница за каријерно информисање у Националној служби за запошљавање и Бојан Велев из Београдске отворене школе.

 

 (Речено и прећутано 21.06.2016/мп3 )

 


zastave-srbija-kina.jpgКина и Србија имају пре свега јаку духовну комуникацију која се градила деценијама и која се увек значајно рефлектовала на међусобне односе у политици, култури и економији. 

О тој традицији, коју и кинески и српски председник посебно наглашавају, и најважнијим аспектим актуелне посете кинеског председника Си Ђинпинга Србији слушајте у емисији Речено и прећутано, 20.06.2016. у којој говоре наши експерти за Кину Борко Гвозденовић дугогодишњи дописник листа Политика из Пекинга и Зоран Ђорђевић који је провео у Кини преко двадесе година као новинар и дипломата - сада запослен у Министарству трговине. 

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић 

  (Речено и прећутано 20.06.2016/мп3 )

 


agresivnost.jpgУ емисији 16.06.2016.  о агресивности младих, о пружању подршке за правилно одрастање и о третману према њима када прекрше закон говоре Марија Дујаковић из Одсека за превенцију и сузбијање малолетничке делинквенције Министарства унутрашњих послова Републике Србије и Биљана Лајевић, психолог.

Емисију уређује и води Гордана Јелић

 

                                                                 (Речено и прећутано 16.06.2016/мп3 )
 


ljubomora-nasilje.jpgСве су учесталије вести о "свирепим убиствима због љубоморе" и насиљу у породици, које узрокује ово емотивно стање. У нашој средини је, уосталом, прихватљива шамарчина као метод очувања" складних" породичних односа. 
Познати научни истраживач овог проблема, Питер Тухи , сматра да је 21. век - век љубоморе, због повећане нарцисоидности савременог човека.

Учесници емисије Речено и прећутано, 15.06.2016, др Зоран Миливојевић психотерапеут, др Златко Николић, криминолог и социолог и Божа Спасић детектив, разматраће љубомору са емотивне , психолошке , криминалне , патолошке, културолошке ... стране.  Емисију уређује и води Љиљана Ментус 

 

                                    (Речено и прећутано 15.06.2016/мп3 )

 


srbija-evropa-_ocima-mladih.jpgСрбија и Европа у очима младих, назив је истраживања које су спровели Европски покрет у Србији и Факултет политичких наука. 

О резултатима ће, у емисији Речено и прећутано, 14.06.2016. говорити Никола Јовић, координатор истраживања и студенти -истраживачи са Факултета политичких наука. 

Емисију уређује и води Светлана Јајић. 

             (Речено и прећутано 14.06.2016/мп3 )

 


salteri_1.jpgОд прошле недеље службеници у градским и општинским управама неће више од грађана тражити податке које држава има у службеним евиденцијама. Односно, грађани више не морају лично да доносе изводе из матичних књига, држављанстава, и друга документa, која су неопходна за одлучивање о неком поступку, јер је новим законом изричито предвиђено да размену података из службених евиденција обављају запослени у управама по службеној дужности и бесплатно. 

Како би све требало да функционише у пракси, у понедељак 13.06.2016питамо наше госте – Душана Стојановића, директора Агенције за електронску управу, Немању Ненадића из Транспарентности Србија и Милана Бркљача, секретара Секретаријата за управу.
Аутор и водитељ: Дијана Ивановић 

 

  (Речено и прећутано 13.06.2016/мп3 ) 
 


konkurs-putopis-stari-prica.jpgАутори из 35 места Србије, старости од шездесет до деведесет година, учествовали су у писању путописа. Другу годину за редом стари људи показују да још имају шта да пруже. Исказали су своја сећања, искуства и мудрост и сачували од заборава сувенире сопствених душа. Мало позната "Драганова награда" даје могућност људима старијег доба да се остваре преносећи речју виђено и проживљено.

О својим путовањима, испуњеним животима, о прослави 60 година матуре, али и о свакодневици старог човека у Србији, данас ће говорити Бранка Рибар Брајић, Милован Деспотовић, добитници награда, и Надежда Сатарић из Удружења грађана Amity "Снага пријатељства".

Емисију Речено и прећутано 09.06.2016. године уређује и води Гордана Јелић.
 

(Речено и прећутано 09.06.2016/мп3 ) 

  

rec 0706.jpgНова туристичка сезона доноси и неке нове изазове, који нису постојали раније.
Да ли и у којој мери безбедносна ситуација утиче на досадашње резервације за летовање 2016, у емисији Речено прећутано говоре Александар Сенчић, директор Јуте, Андреј Тодоровић из Контикија и Ивана Пећанац из Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Аутор емисије Речено и прећутано 07.06.2016. године је Светлана Јајић.

(Речено и прећутано 07.06.2016/мп3 ) 

 

rec 0606 emblem_of_the_eurasian_economic_union_svg.jpgНајновија вест да је Евроазијска економска унија одобрила преговоре са Србијом о успостављању зоне слободне трговине прво је oтворила питања  о каквом савезу је реч, а потом шта би то могло да донесе Србији.

У каквој  је вези ова информација са одлуком Москве да одлучи да промени тактику и да преко инвестиција утиче на дешавања у Србији и на Балкану и тако оствари геоплитички интерес који је на овом простору готово изгубила? Да ли овај  савез  може да постане нова реалност у међународној политичкој и економској  арени и каква ће бити  реакције водећих земаља Европске уније, у моменту када  Србији поручују да јој пут ка Европској унији не коче хрватски захтеви него велика блискост са Русијом – нека су од  питања која данас стављамо пред наше госте, политичке аналитичаре Милоша Кнежевића и Душана Пророковића.

Аутор и водитељ емисије Речено и прећутано 06.06.2016. године је Дијана Ивановић.

 (Речено и прећутано 06.06.2016/мп3 )

 

 

 

veternik.jpg

У фокусу јавности је случај Дома за децу и омладину ометену у развоју Ветерник, у коме је један корисник изгубио живот. Заштитник грађана је 2014. године утврдио да су штићеницима овог дома угрожена права на достојанство и слободан развој, да им се не пружа адекватна подршка, нити њихово социјално збрињавање. Преузете обавезе сходно стратешким документима које је наша земља потписала, требало би да регулишу систем социјалне заштите свих угрожених категорија. Пракса показује да је и даље присутна пренасељеност оваквих институција, њихова измештеност ван насеља, изолација, као и неадекватан приступ штићеницима. 

О положају особа са сметњама, њиховој маргинализацији, као и о томе зашто надлежни нису реаговали на препоруке, 02.06.2016. говоре Милош Јанковић, заменик заштитника грађана за права лица лишених слободе и Драгана Ћирић Миловановић, извршна директорка Иницијативе за права особа са инвалидитетом, МДРИ. 

Емисију уређује и води Гордана Јелић

(Речено и прећутано 02.06.2016/мп3 )


 

 

prosecna-zarada.jpgИстраживања показују да се у Србији зараде углавном исплаћују на основу најједноставнијих критеријума, као што су школска спрема и године стажа, док су мало везане за учинак и вредност појединца. Послодавци не размишљају много о томе како ће мотивисати запослене јер сматрају да је свако замењив. 

О последицама таквог начина креирања система зарада и зашто зараде у Србији немају мотивациони карактер, у емисији Речено и прећутано 31.05. 2016. говоре: проф. др Живка Пржуљ, професор Београдске банкарске академије и Драгољуб Рајић, директор Мреже за пословну подршку. 

Емисију уређује и води Гордана Пешић 

(Речено и прећутано 31.05.2016/мп3 )   

 


svajcarci-krediti.jpgКредити индексирани у швајцарцима су вешто осмишљен трик, односно механизам за економско искориставање потрошача којим су доведени у заблуду у погледу услова кредита од стране банака. Зато су Републичка унија за заштиту потрошача и удружење грађана Ефектива поднели Захтева за утврђење ништавости уговора о CHF кредитима пред надлежним Републичким тужилаштвом.
Јер проблем није, како кажу, у каматној стопи већ у валутној калузули која обесмишљава уговор о кредиту. 

У какву су заблуду грађани доведени узимајући ове кредите, Како је реаговала а како је могла да реагује Народна банка Србије, да ли се штите интереси грађана или банака, колико се разликују уговори од клијента до клијента у истим банкама и можемо ли на суду оспорити уговоре у швајцарцима као што је учињено у Холанђани, Енглеској Грчкој и Хрватској где су такође овакви кредити били пласирани, 30.05.2016. питамо: Дениса Перинчића председника Републичке уније потрошача и Дејана Гавриловиће председника Удружења грађана “Ефектива” 

Аутор и водитељ: Дијана Ивановић.

(Речено и прећутано 30.05.2016/мп3 )  

    

 

 
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Летња инт поз. /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Бранко Најхолд РБ2
Зоран Костић Цане
Воја Брајовић РБ2
Рамбо Амадеус РБ1
Биља Крстић РБ2
Maртa Mилoшeвић РБ1
Краљ Чачка РБ2
Љубомир Кривокапић
Срђан Гојковић Гиле
Зоран Аврамовић РБ2
Милан Нешковић РБ2
Душан Којић Која РБ2
Нада Поповић Перишић
Егон Савин РБ2
Жика Јелић РБ2

ИЗДВАЈАМО
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Музички догађаји
„Тимочка лира “ 2016.
Студио 6
Циклуси Tрећег програма
Теме Трећег програма
Репертоар-Драмски п.
Спортски преноси
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Награда Неда Деполо
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
Концерт Хладног пива
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster