♦♦♦ НЕРЕДИ НА ГРАНИЦИ МАКЕДОНИЈЕ И ГРЧКЕ ♦♦♦ ВАТЕРПОЛИСТИ ПАРТИЗАНА ПОРАЗИЛИ ГАЛАТАСАРАЈ ♦♦♦ ПОЛИЦИЈА РАСТЕРАЛА ДЕМОНСТРАНТЕ У ИСТАМБУЛУ ♦♦♦ РУСИЈА УВОДИ ЕКОНОМСКЕ САНКЦИЈЕ ТУРСКОЈ ♦♦♦ УХАПШЕН КУРТИ И АКТИВИСТИ САМООПРЕДЕЉЕЊА ♦♦♦ ВУЧИЋ : 14. ДЕВЕМБРА ОТВАРАЊЕ ПОГЛАВЉА ♦♦♦ ВУЧИЋ И ВЕРХЕЈЕН НА ОТВАРАЊУ ДЕОНИЦЕ КОД ВРАЊА ♦♦♦ ДЕОНИЦА КОРИДОРА 10 ПУШТЕНА У САОБРАЋАЈ ♦♦♦ ЈОШ ЈЕДНА ОГРАДА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ ♦♦♦ ПРИШТИНА УОЧИ ПРОТЕСТА
Почетна страна arrow Радио Београд 1
29.11.2015
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2015
Зелени радио 2015 
Да Вас подсетимо
43.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Код пеликана РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Александар Вучић
Вук Јеремић
Мајкл Кирби
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама - контакт
Фреквенције
Маркетинг
Данас на програму
Најава програма
на програму:
04:05 • МУЗИЧКИ МЕДАЉОН
Музичка емисија, реприза
следи:
05:00 • СВИТАЊЕ
(Mini-MP3-Player v2.2 (c) Ute Jacobi - unregistered version - Only Free for NonCommercial Website)

 

Промоција књиге "Српски на српском" у Галерији РТС-а


srpskinasrpskom.jpg

Позивамо вас да у среду, 25. новембра 2015. godine , у 12.00 часова у Галерији РТС-а присуствујете промоцији књиге "Српски на српском", ауторке Мирјане Блажић.


О књизи ће говорити: Душан Радуловић, саветник директора Радио Београда; Жарко Обрачевић, спикер; Милован Данојлић, књижевник; проф. др Вељко Брборић, управник Катедре за српски језик Филолошког факултета у Београду; Јана Ковачевић, студенткиња и Првослав С. Плавшић, психолог и истраживач медија и комуникација. Учествују глумци Јадранка Селец, Феђа Стојановић и ауторка Мирјана Блажић.


     

 


 

 

СПЕЦИЈАЛНА ЕМИСИЈА РАДИО БЕОГРАДА И РАДИЈА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ        

 


sed 22.11.jpgИде Миле Републиком Српском. Докле су стигли он, његова политика и Српска, две деценије од Дејтона, за Седмицу Радио Београда 1, 22.11.2015. године, говори председник Милорад Додик.

У заједничкој емисији Радио Београда и Радија Републике Српске, уживо из Бања Луке, у недељу од 10 са вама Ана Томашевић

 

     (Седмица 22.11.2015/мп3 )

 

 


Србија - Европска унија: Придруживање 
 eu.jpg
 Заједнички медијски пројекат Делегације Европске уније у Србији и Радио Београда 1.

Обилазимо земље чланице ЕУ и истражујемо:

- У којим областима живота је остварен највећи помак после уласка у ЕУ?

- Шта се од искустава чланица ЕУ може искористити, док се у статусу државе кандидата, Србија припрема за чланство?

- У којим областима је Србија остварила највећи напредак, а где је чека доста посла на путу ка ЕУ?

 

Пољопривреда: Србија и претприступни фондови Европске уније


Агроекономски анлитичар Милан Простран каже да ће Србија тек крајем 2016. године моћи да користи бесповратна средства која су у претприступним фондовима Европске уније намењена за пољопривреду и развој села. Према Пространовим речима очекивало се да све то почне и нешто раније, али су планови морали да буду померени пре свега због важеће забране запошљавања у јавном сектору. Проблем је у Управи за аграрна плаћања Министарства пољопривреде где уз постојећих 67, по стандардима Европске уније недостаје још 103 радника који ће у Србији бити задужени да контролишу како се троши новац из Брисела.


Детаље преноси Иван Јовановић.


(Емисија од 03.10.2015/мп3 ) 

 

 

 Пољопривреда: Акредитација Управе за аграрна плаћања


Ако Управа за аграрна плаћања Министарства пољопривреде не запосли још 103 службеника Србија би, како сада стоје ствари, наредне године могла да остане без 35 милиона евра бесповратних средстава из претприступних фондова Европске уније намењених пољопривреди и развоју села. Управа у Србији треба да расписује конкурсе и да контролише како се троши новац из Брисела, али са садашњих 67 запослених не испуњава стандарде које Унија прописује да се земљама кандидатима за чланство повере та задужења.


Детаље преноси Иван Јовановић.


(Емисија од 30.09.2015/мп3 )

 

 Пољопривреда: Стручњаци о коришћењу фондова Европске уније у Хрватској


Ако све буде ишло по плану Србија ће од почетка 2016. године почети да користи претприступне фондове Европске уније намењене пољопривреди и развоју села. Хрватска је пре уласка у Унију 10 година користила ту бесповратну помоћ. Какви су резултати на терену, колико је држава помогла пољопривредницима у Хрватској да се прилагоде строгим условима конкурса преко којих се додељује новац само су неке од тема о којима је са професором Агрономског факултета у Загребу Зораном Гргићем разговарао Иван Јовановић.


(Емисија од 20.09.2015/мп3 )


 Пољопрвреда: Управљање фондовима Европске уније у Хрватској


Ако све буде ишло по плану пољопривредницима из Србије од почетка наредне године биће доступан новац из претприступних ИПАРД фондова Европске уније. Новац се додељује преко конкурса, па неће бити једноставно припремити пројекте који треба да испуне бројне постављене услове. Државама кандидатима за чланство то је прва степеница на путу ка заједничкој пољопривредној политици Уније каже за Радио Београд хрватски министар пољопривреде Тихомир Јаковина. Са њим је разговарао Иван Јовановић.


(Емисија од 12.09.2015/мп3 )

 

 

 

 

 


 

 

 

91. рођендан Радио Београда

 

На свечаности поводом Дана Радио Београда, 1. октобра, у Каменој сали наше куће уручена су годишња признањаЗлатни микрофон“, која се додељују заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, као и студентске награде „Неда Деполо“, које Радио Београд 2 већ десет година додељује за креативни допринос радио изразу. 

 
 
 
dbujosevic.jpg   mmihajlovic.jpg

 

Присутнима су се обратили генерални директор РТС Драган Бујошевић и директор Радио Београда Миливоје Михајловић.

 
 

zlatnimikrofoni2015.jpg

 

 
 Ове године, жири који је радио у саставу: Срђан Савић, помоћник директора Радио Београда за програмске акције, председник, Јасмина Зец, в.д. главног и одговорног уредника Радио Београда 2, и Гордана Глигорић Гаговић, заменик главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда, донео је одлуку о додели пет награда „Златни микрофон“ за 2015. годину. Директор Радио Београда Миливоје Михајловић, уручио је ово признање Снежани Ристић, Марици Милчановић Јовановић, Саши Ковачевићу, Зорки Ђукановић и Дијани Иванов Кадић.
 


djmalavrazic.jpg   dvlajcic.jpg
 
 О стваралаштву Неде Деполо и о значају студентске награде са њеним именом, говорио је мр Ђорђе Малавразић, теоретичар медија и иницијатор овог признања за креативни допринос радио изразу, а овогодишњу продукцију и квалитет награђених радова прокоментарисао је председник жирија, публициста и критичар Милан Влајчић.
 

nagradend2015.jpg

 

 
 Награда „Неда Деполо“ уручена је Јовани Томић за документарну драму „Деведесете су ту“. Она је добила Повељу Радио Београда 2 и 1.000 евра из Фонда „Неда Деполо“. Другу награду добили су Илија Ђорђевић и Сташа Петровић за рад „У етру“, а трећу Дора Филиповић за рад „Погледи затворених очију“. Сви награђени су студенти Факултета драмских уметности у Београду. Њима је Повеље уручила в.д. главног и одговорног уредника Другог програма Јасмина Зец, а квалитетне дигиталне снимаче звука, Мирослав Јанковић, директор компаније „Компани ДигиТВ“, која је спонзор награде. Новчану награду добитници је уручила представница породице Неде Деполо, Даница Марић.
 
jzec.jpg  mjankovic.jpg 
 
 Водитељ програма у Каменој сали био је Ранко Стојиловић, а продуцент преноса Мила Николић.

 

 

       

 

      (Свечаност 91. рођендана Радио Београда/мп3 )    

 


 

 

Директан пренос концерта Мокрањчевих дана из Неготина

 

 mokranjac50.jpg


Педесети фестивал "Мокрањчеви дани" биће у среду 16.09.2015. године од 20.15. концертно заокружен извођењем Девете симфоније Лудвига ван Бетовена. У директном радијском преносу, слушаћете извођење Хора и СО РТС, под уметницким руководством Бојана Суђића.

 


Уредник преноса и водитељ: Ана Ћирица.

 

  (Свечано затварање Мокрањчевих дана/мп3 )

   

 

  (Свечано отварање Мокрањчевих дана/мп3 )

 


       

     

   

   

РАДИО БЕОГРАД 1 У КЊАЖЕВЦУ  

 

На ушћу Сврљишког и Трговишког Тимока, окружен обронцима Старе планине, Тресибабе и Тупижнице, налази се некадашњи Гургусовац, данашњи Књажевац, који су неки од путописаца и истраживача звали и Мала Венеција, па чак и Мали Париз. Чућете зашто у емисији Таласање – шетња Радио Београда 1 у петак 07.08.2015. године у причи о граду и људима.

 

Са вама је Мирјана Никић.

(Таласање - Шетња 07.08.2015/мп3 ) 

 

 
crkvaukamenici.jpg 

И Караван Вас у петак поздравља из Књажевца! Сам центар града красе бројни мостови на Тимоку, удаљени свега стотинак метара један од другог. Због тога Књажевац одавно носи надимак Мала Венеција. Иако има италијански надимак, Књажевац је француски град. То многи не знају, а ми смо нашли објашњење у књизи Слободанке Станковић Илић ''Завијена форма истине''. Објашњење је врло једноставно: чињеница је да Књажевац има ''Париз'', ''Мулен руж'', угоститељске објекте, низ мостова, цртеж који је чувени архитекта Ле Крозбије, боравећу кратко у њему почетком 20-тог века. Француски шмек му дају и добро мезе, добро вино, стари боеми, а има и ''Нотр Дам'', јер црква у Каменици има два торња као и позната париска катедрала...

(Караван 07.08.2015/мп3 )

 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 1 – ДИРЕКТНИ ПРЕНОСИ - СПЕЦИЈАЛИ

    oluja.jpg

     

 

Дан сећања на страдање и прогон Срба - Сремска Рача, пренос

       

 

Централна државна манифестација обележавања 5. августа - Дана сећања на страдање и прогон Срба почеће у уторак 04.08.2015. године у 20 часова на мосту код Сремске Раче, симболичним сусретом председника Владе Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика, који ће у реку спустити венце у знак сећања на све страдале Србе. После тога, на платоу поред моста, парастос за све страдале Србе служиће патријарх српски Иринеј. Директан пренос можете пратити на таласима Радио Београд 1 од 20 часова.

 

(Дан сећања на страдање и прогон Срба/мп3 ) 

 

Таласање – Специјал Радио Београда 1 о страдању Срба у операцији "Олуја"


   У војној операцији "Олуја", која је почела 4. августа пре 20 година, на подручју Крајине у Хрватској убијено је и нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 200.000 људи. На данашњи дан хрватска војска ушла је у претходно жестоко гранатиран Книн, у којем је пре "Олује" живело више од 90 одсто Срба. Док Хрватска 20 годишњицу "Олује" ове године слави два дана - уз војну параду у Загребу и традиционалну свечаност у Книну, у Србији је данас Дан жалости, а централна државна манифестација одржана је синоћ на мосту код Сремске Раче.


(Емисија Таласање 05.08.2015. посвећења страдању Срба у операцији "Олуја"/ мп3 )

 

 


 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 1 – УЖИВО, ИЗ ЗАЈЕЧАРА – СА 49. ГИТАРИЈАДЕ

 

popkarusel2907.jpg

Емисију Поп Карусел  Радио Београда 1, у среду 29.07.2015, четвртак 30.07.2015. и петак 31.07.2015. године, реализујемо из Зајечара са 49. Гитаријаде.

(Поп карусел 29.07.2015/мп3)

(Поп карусел 30.07.2015/мп3) 

(Поп карусел 31.07.2015/мп3)   

 

 

 

         

 

 


РАДИО БЕОГРАД 1 – УЖИВО, ИЗ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

 

susretanja2107.jpg Синоћ је у Врњачкој Бањи отворен 10. међународни фестивал класичне музике "Врњци 2015", који је ове године окупио уметнике из Бугарске, Италије, Украјине, Јапана, Мађарске и Србије. Гости емисије "Сусретања" Радио Београда 1, у уторак 21.07.2015. године,која се реализује из Врњачке Бање, су Урош Дојчиновић, гитариста и уметнички директор, и Живојин Велимировић, виолиниста, члан квартета "Романтика" који је синоћ отворио Фестивал.

 

Аутор и водитељ Александра Паладин

(Сусретања 21.07.2015/мп3)

 РАДИО БЕОГРАД 1 – УЖИВО, СА ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ

     
ts1507.jpg

Пред нама је шетња кроз EXIT, а чућемо део интервјуа које смо током четири дана фестивала снимили са неким од учесника. Будући да смо у укључењима са EXIT-а углавном преносили атмосферу са концерата страних музичких звезда, овог пута посветићемо се нашим и извођачима из региона, а причамо о музици, о EXIT-у, о данашњем друштву, о младима...

Одабрали смо четири интервјуа за ову емисију Таласање- Шетња Радио Београда 1, у среду 15.07.2015године, а наши саговорници су Марчело, Бркови, Xanax и Сара Ренар. Слушаћемо и њихову музику, а ако желите да чујете још снимака са EXIT-a, не пропустите овонедељне емисије Поп карусел, ауторке Катарине Епштајн.

Емисију води Ненад Милитаревић.

(Таласање - Шетња 15.07.2015/мп3)  

 

pk1007.jpg

Пратимо и друго вече ЕXIT фестивала, а емисију Поп Карусел  Радио Београда 1, у петак 10.07.2015. године, реализујемо из Новог Сада. Међу најпознатијим извођачима који ће се ове вечери представити десетинама хиљада посетилаца на Петроварадину су Motörhead, Hardwell и Tom Odell, а екипа Поп карусела преноси део фестивалске атмосфере.

 

Емисију уређује и води: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 10.07.2015/мп3) 

 

 

 

 pk0907.jpg Емисија Поп Карусел  Радио Београда 1, у четвртак  09.07.2015. године, се реализује из Новог сада где је у 19 часова отворен ЕXIT фестивал, на којем ће наступити преко 500 извођача на готово 20 фестивалских бина.

Уредник и водитељ Катарина Епштајн. 

 

(Поп карусел 09.07.2015/мп3)

pk0807.jpgЕмисију Поп Карусел  Радио Београда 1, у среду 08.07.2015. године, реализујемо са Петроварадинске тврђаве, где почиње 15. Егзит фестивал.

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

 

 

(Поп карусел 08.07.2015/мп3)  


 

 

Новинарке Радио Београда 1 награђене на Видовданским сусретима

priznanja2906.jpgАдвокатска комора Србије, доделила је признање новинарима, који су професионалним, свестраним и објективним извештавањем посебно допринели очувању достојанства ове професије.

Међу награђенима су две  наше колегинице, новинарке Радио- Београда 1. - Дијана Иванов Кадић и Ида Митровић Маричић. Награде су додељене поводом обележавања Видовданских адвокатских свечаности и 150 година адвокатуре. Признања награђенима уручио је председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић на свечаности у крушевачком позоришту.

"Данас су лаурети показали да ипак постоји достојанство и част седме силе, новинарске професије, која ће бескомпромисно, без обзира на све, извештавати јавност о свему ономе што је од интереса за грађане Србије", рекао је председник Адвокатске коморе Драгољуб Ђорђевић уручујући им ово престижно признање.

Захвалио је,такође, лауреатима на објективном извештавању. Поред новинара, признања су добили и председници регионалних адвокатских комора, судије, професори и главни координатор за медије током протеста из Адвокатске коморе Иван Милошевић.   
 
РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ КРАГУЈЕВЦА  
popkarusel2506.jpgСпецијално издање емисије Поп Карусел  Радио Београда 1, у четвртак  25.06.2015. године, реализујемо из Крагујевца, где данас почиње пети Арсенал фест.

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

(Поп карусел 25.06.2015/мп3)   

ta2606.jpg

Данас у емисији Таласање - Шетња Радио Београда 1, у петак 26.06.2015. године, шетамо кроз Крагујевац, привредни, културни, образовни и здравствени центар Шумадије, Поморавља и суседних региона.   

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.   

 

(Таласање - Шетња 26.06.2015/мп3) 

drugidanukragujevcu2606.jpgЕмисије Поп Карусел  Радио Београда 1, у петак  26.06.2015. године, прати други дан Арсенал феста у Крагујевцу

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 26.06.2015/мп3) РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ ТУТИНА И СЈЕНИЦЕ 
  
 
tutin1806ud.jpgОвога јутра уз емисију Ухвати дан, Радио Београда 1, у четвртак 18.06.2015. године дан хватамо у Тутину! Занимљиви саговорници и прице из градића који је једнако удаљен од Београда и Сарајева, којем су Рожаје, док смо били једна држава, биле ближе од Сјенице, уз коју се обицно везује.

Са јутарње температуре испод десет степени, без обзира на то што лето само што није почело, из центра Тутина, са обале реке Видрењак, од 6 до 9, са Вама ће бити Елизабета Арсеновић!

(Ухвати дан 18.06.2015/мп3)  
ts1806_tutin.jpgТутин некад и сад. У данашњој емисији Таласање – Шетња, Радио Београда 1, у четвртак 18.06.2015. године, слушаћете приче о граду и људима ове најмлађе општине у Србији. Просечна старост грађана Тутина је 33 године, а број деце по породици више од четворо, што га такође ставља на прво место, по прираштају. Тутин бележи још један рекорд - најшумовитија општина у нашој земљи.  

Са вама је Мирјана Никић.

(Таласање - Шетња 18.06.2015/мп3) 
usp1806.jpgДан посвећен Тутину на програму Радио Београда 1 заокружује наша емисија У средишту пажње, у четвртак 18.06.2015.  године, у којој ћемо се усредсредити на политичка дешавања, друштвени живот и планове за будућност Тутина и овог дела Србије. Иако је Тутин релативно неразвијена и изолована општина, она напредује крупним корацима, и по много чему, од реформе општинске управе, преко услова за пословање, до лакоће налажења посла – је међу најбољима у Србији.

Ако се планови за унапређење инфраструктуре обистине, Тутин би ускоро могао постати саобраћајно далеко доступнији, што би откључало и изузетне туристичке потенцијале. Када је привреда у питању, постоје планови за веома брзу експанзију, и управо је Тутин општина која ће прва применити велики број нових стратегија за рурални развој, што би је могло учинити лидером у овом делу Балкана.

Емисију емитујемо из центра Тутина, а гости Ненада Милитаревића су председник општине Шемсудин Кучевић и народна посланица Сабина Даздаревић.

(У средишту пажње 18.06.2015/мп3)  
 karavan1906djordje.jpgЕмисија Караван, Радио Београда 1, овог петака 19.06.2015. године је у Сјеници, месту у коме су и средњовековни каравани, на путу из Дубровника у Цариград, одмарали коње и хранили их сеном. Сјеница је добила назив по обиљу траве-сијена, која је у околини града коси и по три пута годишње. Сјеница на старословенском значи "Земља сијена". Сјеница је једна од најстаријих насеобина у Србији. Спомиње се још у 13. веку. Данас је град младих, који неки називају и олимпијским градом, у коме живе бијатлонац Миланко Петровић и бацач кугле Асмир Колашинац. Општина Сјеница позната је као изразито хладан крај, а у зимским данима убраја се у најхладнија места у Европи. У Сјеници је 26. 01. 1954. године забележена рекордно ниска температура од - 38 Целзијусових степени.... У летњим месецима Сјеница је идеално одмориште, посебно за оне који не подносе врућине. Али, ми нисмо дошли да се одмарамо, већ да радимо. Видимо се у Сјеници, у кафићу ''Москва'' сместићемо наш импровизовани студио!

(Караван 19.06.2015/мп3)  


 

usp1906sjenica.jpgФиналне емисије јунског Каравана Радио Београда, који је у протекла два дана посетио Тутин и Сјеницу, почињу у 17 и у 17.05 сати на нашем програму и на програму Београда 202. У оквиру емисије "У средишту пажње" у петак 19.06.2015. године, говоримо о политичким изазовима, економским проблемима и туристичким потенцијалима Сјенице.

Два најснажније бошњачке партије су у отвореном сукобу у Сјеници, укључујући бојкот рада Скупштине општине од стране СДП-а, а овај ривалитет осећа се и у Новом Пазару и другим местима, иако у неким телима, као што је Бошњачко национално веће, две странке сарађују. Говорићемо о судбини великих привредних субјеката у Сјеничкој општини и покушајима да се оживе њихови знатни капацитети у прехрамбеној и текстилној индустрији. Представићемо и све бољу туристичку понуду, јер Сјеница је место где се на једном месту могу видети све чари Пештерске висоравни, укључујућићи фасцинантну реку Увац и нетакнуту природу на само неколико километара од града.

Гости Ненада Милитаревића су председник општине Хазбо Мујовић, члан општинске управе Мухеднин Фијуљанин и директор Туристичке организације Сјенице Михајло Трипковић.

 

(У средишту пажње 19.06.2015/мп3)  

  


  

 

 

РАДИО БЕОГРАД 1 

60 година емисије Добро јутро децо 

Резултати конкурса за најбољу кратку причу Добро јутро децо  

     0106konkurs.jpgУ понедељак 01.06.2015. године на тринаести конкурс за најбољу кратку причу "Добро јутро децо", ове године, када обележавамо 60 година емисије, стигло је више од 500 прича. Жири у саставу: проф. др Добривоје Станојевић, Весна Перић, уредник Драмског програма Радио Београда, и Александра Урошевић, редитељка емисије "Добро јутро децо", одлучили су да је прича "Живот је леп", под шифром Лав, чија је ауторка Славица Милошевић из Београда, најбоља. Њој припада награда у вредности од 500 еура и графика академског графичара Будимира Димитријевића. У најужи избор су ушле и приче: - "Верујем јер је бесмислено" - под шифром Тертуллианус, Ђорђа Луковића из Нове Вароши; - "Препознајте свог змаја" - под шифром Ватрени Змај, Снежане Гњидић из Београда; - "Лелин обавезни приручник за сломљено срце" - под шифром Језушка, Јоване Бајагић из Ниша; - "Прича без наслова" - под шифром Нестор, Иване Шијачки из Новог Сада и - "Кад си сам "- под шифром Прозор, Соње Ћирић из Београда.  

 


РАДИО БЕОГРАД 1

 

Директан пренос Песме Евровизије на таласима Београда 1!

bojanastamenov.jpg

 

Овогодишња јубиларна 60. Песма Евровизије има 40 земаља учесника, међу којима је први пут, као преседан и велико изненађење, и Аустралија. Европа је ове године направила изузетак и, водећи се слоганом "Градимо мостове", позвала далеку Аустралију, која већ 30 година милионским аудиторијумом прати Песму Евровизије, да равноправно учествује и гласа у оба полуфинала и финалу.

После два полуфинала имамо списак свих земаља које ће се борити за победника Песме Евровизије 2015. године. Једна специфичност овог јубиларног Евросонга је и број земаља које ће певати у финалу, где се дошло до броја од 27 учесница - 20 представника из оба полуфинала, 6 директних учесника финала и Аустралија.

У студију у Бечу Катарина Епштајн, а у Студију 1 Радио Београда биће Наташа Ракетић.

 


 

 


popkarusel1905.jpgРадио Београд 1 на Евровизији - директно из Беча, пред прво полуфинално вече, у уторак 19.05.2015. године... 

Аутор: Катарина Епштајн.

 

 

(Поп карусел 19.05.2015/мп3)  

 

 

 

 

popkarusel1805.jpg Гошћа емисије, Поп Карусел  Радио Београда 1, у понедељак 18.05.2015. године, која се реализује из Беча, је Бојана Стаменов, наша представница на песми Евровизије. Бојана наступа сутра у првом полуфиналу под редним бројем 9.

Аутор: Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 18.05.2015/мп3)  

 

 

popkarusel1505.jpgРадио Београд је део делегације РТС-а на Еуросонгу који се одржава у Бечу. Гости емисије Поп Карусел  Радио Београда 1, у петак 15.05.2015.  године су: Горчин Стојановић, редитељ; Владимр Грајић, композитор; Игор Тодоровић, модни креатор и Милица Церовић, кореограф.

Аутор: Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 15.05.2015/мп3)   

 

 

popkarusel1405.jpgРадио Београд је део делегације РТС-а на Еуросонгу који се одржава у Бечу. У емисији Поп Карусел  Радио Београда 1, у четвртак 14.05.2015.  године, разговарали смо са Душком Вучинић, пи-ар менаџером РТС-а и Драганом Илићем, шефом делегације.  

 

Емисију уређује и води: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 14.05.2015/мп3)

 
 


 

Портпароли полицијских управа у Радио Београду

 

portparoliurb.jpg

Радио Београд посетила су у среду 13.05.2015. године, по други пут, 27 портпарола полицијских управа из целе Србије. Мисија ОЕБС-а у Србији, која, између осталог, ради и на унапређењу сарадње полиције са медијима, организовала је ову посету. Портпароли полицијских упарава обилазе све најзначајније медијске куће у Србији.

 


 
Вечерас заједно - 45 година емисије  

 

1vz0805.jpg

Емисија Вечерас заједно" Радио Београда 1, у петак 08.05.2015. године слави четири и по деценије постојања и рада. 

Уз рођенданске свећице, које ће вечерас гасити заједно са слушаоцима, присетиће се некадашњих времена када се у иностранство одлазило на привремени рад, када су настајале наша друга, трећа и четврта генерација у расејању па све до данашњих дана. 

 

2veceras_zajedno0805.jpg

Емисија се реализује из студија у Београду и студија у Нишу, импровизованог у тамошњој Канцеларији за сарадњу са дијаспором. Следе многобројне честитке, разговори са гостима и прегршт музике за све укусе. 

Емисију воде : Зорана Бокан, Дубравка Марковић, Душан Глигоријевић и Игор Обрачевић. 

(Вечерас заједно 08.05.2015/мп3)

 


 
 

ПРВИ ПРОГРАМ РАДИО БЕОГРАДА УЖИВО ИЗ ВРАЊА

 

vranje1.jpg 

 

"Радио који се види", акција Радио Београда која ове године почиње у Врању, а у којој суделује и наша емисија. У петак 17.04.2015. године у емисијама Караван од 14.05.

(Караван 17.04.2015/мп3)

Поп карусел Радио Београда 1 реализује се у петак 17.04.2015. године из Врања. Са нашим саговорницима разговараћемо о културним активностима, туристичком потенцијалу и историјским вредностима овога града, а наш гост биће и градоначелник Врања Зоран Антић.

Аутор: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 17.04.2015/мп3)

Ноћни програм – Неки то воле ноћу, пар минута иза поноћи, угостићемо глумце позоришта "Бора Станковић" Жетицу Дејановић и Ненада Недељковића. Причаћемо о алтернативним сценама на којима изводе своје представе, турнеји, развоју уметности у овом делу Србије. Забавите се и уз сталне рубрике „Из 2 у 1" аутора Зорана Николића Зозона и „Каријерни савети" Стефана Кулића.


Позивамо вас да нам се јавите на телефоне 011/322 5099; 322 5299 и 322 5499 или нам пошаљите поруку на нашу фејсбук страницу "Ноћни програм Радио Београда 1" или
мејл: Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.


Аутори и водитељи: Бранка Селаковић Милошевић и Александар Стојадиновић.

(Неки то воле ноћу - уживо из Врања/мп3)


 

vranje4.jpg 

 

СВЕТСКИ ДАН РАДИЈА


wrd.jpgКао чланица Европске радиодифузне уније (ЕБУ), Радио Београд у петак 13.02.2015. године обележава Светски дан радија. Овај празник прогласио је УНЕСКО пре четири године како би се промовисале могућности радија, медија који допире до најширих слојева становнишва и који може учинити много за образовање, културни и политички дијалог и помоћи људима у најразличитијим животним ситуацијама. Ове године, тема је "Млади и радио".


Светски дан радија, 13. фебруар, Програм за децу и младе Радио Београда 1 обележава многим емисијама:


 

У емисији Фамилиологија, средом, од половине јануара емитујемо серијал са оквирном темом (Не)видљивост младих у Србији. У том серијалу говоре, пре свега, млади људи, о својим искуствима, плановима, проблемима и успесима, али и социолози, психолози, родитељи... Стручни сарадник серијала је проф. др Далибор Петровић, вероватно једини социолог код нас који се бави "друштвеношћу у доба Интернета".


У петак, 13. фебруара, на Светски дан радија, емисија Добро јутро децо (07.05) имаће посебно "рухо": ово издање емисије, у години када обележавамо 60 година трајања "радио будилника", за децу су реализовали млади до 30 година: ауторка текста Ана Ивановић, глумица Милица Стефановић, аутор оригиналне музике Никита Јеремић, тон мајстор Огњен Шкрбовић, организаторка Наташа Стојановић и редитељка Александра Урошевић.


Ово је емисија коју желимо да пошаљемо "у свет".


Таласање - Шетња (10:05 -10:55) тема ће бити "Положај младих са инвалидитетом у друштву". Никола Арсић, студент са инвалидитетом и уредница из редакције Програма за младе Маја Ђурић биће гости емисије.


Рокументарац (13:05 – 14:00) - уредник емисије Александар Петровић припрема специјално издање овог серијала који ће ићи уживо из Студија 6. Гости су млади бендови: "Таш поп сафари" и "Шалтерски службеник", по многима два најперспективнија млада бенда. Осим њихове музике, чућемо и разговор и размишљања о томе куда иде рокенрол и куда ће ходити музика младих у будућности.

 


 

Радио Београд на Eurosonic фестивалу

 

klikninasliku.jpgЕкипа Радио Београда 1, којој ће друштво правити и двоје слушалаца извучених у наградној игри, и ове године реализује директне преносе са Eurosonic фестивала у Холандији. Биће то прилика да премијерно чујемо неке од младих европских састава који ће "трести" континентом наредних година.

 

Eurosonic Noorderslag је музички фестивал посвећен изградњи европске поп сцене која још увек не постоји у заслуженом обиму, као што је то случај са, рецимо, америчком поп сценом. Сваког јануара у холандском граду Гронингену, у оквиру Eurosonic фестивала, окупљају се музичари са целог континента, додељује се неколико престижних награда и организује око 300 концерата. Фестивал има забавни и "радни" део, због чега привлачи огроман број људи из музичког бизниса, који броји чак десет одсто посетилаца.

Фестивал се одржава од 14. до 17. јануара 2015. године. Једна од најпрестижнијих награда фестивала:
EBBA награда (European Border Breakers Award), намењена је онима који су већ постигли успех на пробоју са своје матичне сцене на топ листе других европских земаља. Међу добитницима протеклих година су Adele, Badly Drown Boy, Ana Calvi, Selah Sue, Tokio Hotel и многи други.
 

pk1401.jpg

Радио Београд 1 и ове године уживо реализује емисије са фестивала Eurosonic, из Холандије. Eurosonic Noorderslag је музички фестивал посвећен изградњи европске поп сцене.

Сваког јануара у Гронингену, у оквиру овог фестивала окупљају се музичари са целог континента, додељује се неколико престижних награда и организује око 300 концерата. Фестивал привлачи огроман број људи из музичког бизниса. Ове године фестивал се одржава од 14. до 17. јануара. Најављено је доста извођача који су одабрани као потенцијално значајна имена поп сцене.

(Уживо са вама 14.01.2015. у 18.03 је Катарина Епштајн/мп3)

(Уживо са вама 15.01.2015. у 18.03 је Катарина Епштајн/мп3)

(Уживо са вама 16.01.2015. у 18.03 је Катарина Епштајн/мп3)

 


 

 

 

Радио Београд 1

Новости дана

  Ударна информативна емисија Радио Београда!

 

 

 

 

Одаберите дан у понуди и слушајте Новости дана у Мп3 формату.

Новости дана представљају уједначену комбинацију вести из свих сфера живота, брзим темпом, тако да за 30 минута можте чути не само актере најважнијих догађаја, већ и информације из спорта, културе, свакодневног живота. Емисију припремају новинари Радио Београда који извештавају о догађајим који су у термну емисије (15.00), често још увек у току, тако да су Новости Дана наша далеко најправовременија информативна емисија на електронским медијима, будући да остале радио и ТВ станице шире информативне емисије имају тек у каснијим поподневним часовима. Заједно са Караваном пре Новости дана и Спортским журналом после, овај блок емисија Радио Београда 1 најпопуларнији је међу публиком, и свакога дана привлачи неколико стотина хиљада слашалаца.

 

 

Понедељак 

     
Уторак      
Среда      
Четвртак      
Петак      
Субота      
Недеља      

 

Komentari  

 
#63 ivana 2015-11-28 07:14
postovani

vec duze vreme vas muzicki urednik u jutarnjem programu uhvati dan neizostavno pusta pevacicu

bilkic pa vas pitam da li mi imamo i neke druge vredne narodne pevace

hvala !
Цитирај
 
 
#62 Mihailo 2015-11-27 02:54
Krenuo sam da slusam Radio Beograd 1 oko 2, ne mogu da prestanem. Neverovatna muzika! Samo tako nastavite!
Цитирај
 
 
#61 Jugoslav 2015-11-26 11:26
U novoj raspodeli direktorskih i urednickih mesta na radiju a tako je i na televiziji, niko od prethodnih se, koliko vidim, nije latio beleznice. Postadose nekakvi savetnici savetnika direktora i urednika, umesto da svoj novinarski talenat iskoriste za autorske emisije za dobrobit radija i nas slusalaca. To je sigurno lakse a i isplatljivije. A sto da ne? Pretplata krece od januara.
Цитирај
 
 
#60 Jugoslav 2015-11-25 15:34
Radio Beograd nema gledaoce vec slusaoce. Da se ja pitam neke od slusalaca u tom bloku jutarnjeg programa nikada ne bih ni pustio u etar. Da niste Vi mozda jedan od njih?
Цитирај
 
 
#59 Миросанда 2015-11-25 14:05
тата- мата др Неле, краљ
Цитирај
 
 
#58 Бјела 2015-11-25 08:05
Срамота је колико искључујете гледаоце у јутарњем програму. Ако већ питате грађане за мишљење, испоштујте онда њихову реч. Каква је то демократија? Сетите се да је је ртс паљен, рушен и бомбардован, због режима! Али ако хоћете репризу, само напред.
Цитирај
 
 
#57 Jugoslav 2015-11-22 15:46
Pod hitno vratiti Stereoamu. Skandal. Dodju novi direktori i urednici i pomisle da im je sve dozvoljeno. Sramota. Da li je psovanje dozvoljeno?
Цитирај
 
 
#56 Дигита Иконе пoдt 2015-11-22 12:36
ИоТ је маркетиншка превара. Последице су следеће
НИКОГА у радњи,објекту НЕЋЕ бити, јер све ће да се плаћа не на каси, већ преко мобилног телефона. Инфо о производу, исто, преко мобилног. То је покренуо Теленор-Мобтел, који сваке године изнесе неколико десетина милиона еур из Србије.
БАШ МЕ БРИГА ШТА пишу новине, ПА МОЛИМ ВАС,
ТО ЈЕ БИЛО .. К-А-Д-А.

ХОЋУ тренутну информацију-вест, то је интернет и интрнет радио-цео фм свет на клик. Купујем само домаћу робу,

РАЗЛОГ ...ДА ОСТАНУ ПАРЕ У СРБИЈИ...

Славиша
Цитирај
 
 
#55 STOP ORGIJAMA MEDIJA 2015-11-21 11:33
NECU NECU
NECU DA PLACAM KABLOVSKU-TV-PRETPLATU, LOPOVLUK

Objasnjenje!!!
DALI DIREKTOR TV STANICE,KABLOSK E MREZE PRODAJE REKLAME, ILI JA-VI
VALJDA MENE TREBA DA PLATE JER JA GLEDAM,SLUSAM,J A GLEDAM,SLUSAM,J A GLEDAM,SLUSAM
A NEEEEEEEEEE ON,

NA KRAJU JE DA JA KJUPUJEM PROIZVOD SA REKLAME...TO RADI I GUGL,JUTJUB,
MEDIJSKO-INTERNET ORGIJANJE NAD NAMA SVIMA
STOP STOP STOP

PLATICU PLATICU PLATICU YOUTUBE DA NE GLEDAM REKLAME, ma i radio, i tv kanale(njih 500+),novine,
MA SVE AKO TREBA SAMO BEZ MEDIJSKE ORGIJE NAD MOJIM/NASIM MOZGOM
Danko `89
Цитирај
 
 
#54 STEREORAMA VIKENDOM 2015-11-21 08:32
U prvi mah pomislih da smo dobili još novih termina za STEREORAMU, A ONA UKUNUTA VIKENDOM!!! ZAR ZAISTA MISLITE CELOKUPNA PUBLIKA KOJA JE STEREORAMU VOLELA DA SLUŠA DANJU, MOŽE DA JE SLUŠA NOĆU? ŠTA DA RADIMO BEZ STEREORAME KOJU SMO GIDINAMA SLUŠALI ZA VIKEND I RADOVALI SE VIKENDU? TO JE NEŠTO ŠTO SE NE MOĆE RAZUMETI I NEMA OPRAVDANJA. UMESTO DA PROŠIRUJEMO, MI UMANJUJEMO KULTURU!!!
Цитирај
 

Додај коментар

Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
WEB радио РБ /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Саша Јанковић РБ1
Милорад Додик РБ1
Владан Вукосављевић РБ2
Захар Прилепин РБ2
Амфилохије Радовић РБ1
Бојан Суђић РБ2
Зоран Хамовић РБ1
Владимир Костић РБ1
Вања Ејдус РБ2

ИЗДВАЈАМО
YU група на 202
Репертоар-Драмски п.
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
Теме Трећег програма
Књига године РБ2
Музички догађаји
РБ на сајму књига
Циклуси Tрећег програма
Спортски преноси
91. рођендан РБ
Награда Неда Деполо
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
„Тимочка лира “ 2015.
Exit на 202
Добро јутро децо РБ1
Метрополитен опера
РБ уживо из Врања
Резултати конкурса
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
46 година Београда 202
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa 202
Зелени радио РБ2
Музички маратон 202
Црни и Зелени лист РБ2
202 из Кустендорфа
Омлад. фестивал/202
Ноћ музеја - РБ
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster