♦♦♦ ПРЕСТИЖНО ПРИЗНАЊЕ АКАДЕМИКУ НАДИ МИЛОШЕВИЋ ЂОРЂЕВИЋ ♦♦♦ ОДБОЈКАШИ ПОЧЕЛИ ПОБЕДОМ НА ПРВЕНСТВУ ЕВРОПЕ ♦♦♦ САРАДЊА СРБИЈЕ И ЈАПАНА У ОДБРАНИ ♦♦♦ КАРТЕР : ПРОМЕНИЋЕМО НЕУСПЕЛИ ПРОГРАМ У СИРИЈИ ♦♦♦ ВУЧИЋ : 150 МИЛИОНА ЕВРА ЗА НОВИ СТАДИОН ♦♦♦ ЛЕКАРИ СА КИМ ДОБИЋЕ НАКНАДЕ И ОТПРЕМНИНЕ ♦♦♦ ПОВЕЋАН БРОЈ МИГРАНАТА У ПРЕШЕВУ ♦♦♦ И ВОЈНИЦИ ЕУ И НАТО НА МАЂАРСКИМ ГРАНИЦАМА ♦♦♦ НЕЋЕ БИТИ ИНСТИТУЦИЈА ЗА НЕНАПЛАТИВЕ КРЕДИТЕ ♦♦♦ БРИСЕЛ : ПОЗИВ ВУЧИЋУ И МУСТАФИ
Почетна страна arrow Радио Београд 1
10.10.2015
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. РОЂЕНДАН РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2015
Зелени радио 2015 
Да Вас подсетимо
13.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Стереорама
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Александар Вучић
Вук Јеремић
Мајкл Кирби
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама - контакт
Фреквенције
Маркетинг
Данас на програму
Најава програма
на програму:
00:05 • НOЋНИ ПРOГРAМ
00:00 Поноћне вести

00:05 Ноћни програм - Друга страна рачунара

Због заиста специјалних гостију ова емисија уживо ће се емитовати три сата! У студију са нама биће предивна дама, човек са којим сам провео најлепше музичке дане (Пеђа и Пеђа) и још двојица који нам за 17. октобар обећавају спектакл у Firchie Think Tank студију у Новом Саду. Попиће и по коју критику. Вечерас су наши гости:

Трио из Новог Сада: Тања Бањанин - предивна дама, врхунски музичар; Богољуб Чомбе Бањац - није баш предиван, али је Амајлија Новог Сада; Горан Ковачевић - рођен да забавља, а осуђен да руководи, некада био мек, а сада Deccin Ye Mc.

Предраг Митровић - са њим сам провео најлепше музичке дане (Subway & Ана Марија), а онда је човек нестао. И после 20 година ево га опет. Као јуче да је било. Становник прелепог Прага поново је узео бас у руке. Прича о Чешкој Rhythm&Blues музици. И о свом Sky бенду.

Бранимир Локнер - музички критичар и публициста.

Ауори и водитељи: Предраг Јовановић и Владан Ненадић

Вeсти у 01:00; 02:00; 03:00; 04:00
следи:
04:05 • КOД ДВA БEЛA ГOЛУБA
(Mini-MP3-Player v2.2 (c) Ute Jacobi - unregistered version - Only Free for NonCommercial Website)

 

    

Радио Београд 1

     

Недеља 11.10.2015. - 18:05   

                                    

СПОРТСКО ПОПОДНЕ:  

    fudbal.jpg

ФУДБАЛ: СРБИЈА - ПОРТУГАЛИЈА

 

     Фудбалска репрезентација Португалије гостоваће селекцији Србије без прве звезде тима Кристијана Роналда, открио је селектор Фернандо Сантос. Утакмица између Србиј и Португалије игра се у недељу у 18 сати на стадиону Партизана.

 


  

  

 

91. рођендан Радио Београда

 

На свечаности поводом Дана Радио Београда, 1. октобра, у Каменој сали наше куће уручена су годишња признањаЗлатни микрофон“, која се додељују заслужним појединцима за вишегодишњи рад, стваралаштво, допринос квалитету и слушаности програма, као и студентске награде „Неда Деполо“, које Радио Београд 2 већ десет година додељује за креативни допринос радио изразу. 

 
 
 
dbujosevic.jpg   mmihajlovic.jpg

 

Присутнима су се обратили генерални директор РТС Драган Бујошевић и директор Радио Београда Миливоје Михајловић.

 
 

zlatnimikrofoni2015.jpg

 

 
 Ове године, жири који је радио у саставу: Срђан Савић, помоћник директора Радио Београда за програмске акције, председник, Јасмина Зец, в.д. главног и одговорног уредника Радио Београда 2, и Гордана Глигорић Гаговић, заменик главног и одговорног уредника Првог програма Радио Београда, донео је одлуку о додели пет награда „Златни микрофон“ за 2015. годину. Директор Радио Београда Миливоје Михајловић, уручио је ово признање Снежани Ристић, Марици Милчановић Јовановић, Саши Ковачевићу, Зорки Ђукановић и Дијани Иванов Кадић.
 


djmalavrazic.jpg   dvlajcic.jpg
 
 О стваралаштву Неде Деполо и о значају студентске награде са њеним именом, говорио је мр Ђорђе Малавразић, теоретичар медија и иницијатор овог признања за креативни допринос радио изразу, а овогодишњу продукцију и квалитет награђених радова прокоментарисао је председник жирија, публициста и критичар Милан Влајчић.
 

nagradend2015.jpg

 

 
 Награда „Неда Деполо“ уручена је Јовани Томић за документарну драму „Деведесете су ту“. Она је добила Повељу Радио Београда 2 и 1.000 евра из Фонда „Неда Деполо“. Другу награду добили су Илија Ђорђевић и Сташа Петровић за рад „У етру“, а трећу Дора Филиповић за рад „Погледи затворених очију“. Сви награђени су студенти Факултета драмских уметности у Београду. Њима је Повеље уручила в.д. главног и одговорног уредника Другог програма Јасмина Зец, а квалитетне дигиталне снимаче звука, Мирослав Јанковић, директор компаније „Компани ДигиТВ“, која је спонзор награде. Новчану награду добитници је уручила представница породице Неде Деполо, Даница Марић.
 
jzec.jpg  mjankovic.jpg 
 
 Водитељ програма у Каменој сали био је Ранко Стојиловић, а продуцент преноса Мила Николић.

 

 

       

 

      (Свечаност 91. рођендана Радио Београда/мп3 )    

 


 

 

Директан пренос концерта Мокрањчевих дана из Неготина

 

 mokranjac50.jpg


Педесети фестивал "Мокрањчеви дани" биће у среду 16.09.2015. године од 20.15. концертно заокружен извођењем Девете симфоније Лудвига ван Бетовена. У директном радијском преносу, слушаћете извођење Хора и СО РТС, под уметницким руководством Бојана Суђића.

 


Уредник преноса и водитељ: Ана Ћирица.

 

  (Свечано затварање Мокрањчевих дана/мп3 )

   

 

  (Свечано отварање Мокрањчевих дана/мп3 )

 


       

     

   

   

РАДИО БЕОГРАД 1 У КЊАЖЕВЦУ  

 

На ушћу Сврљишког и Трговишког Тимока, окружен обронцима Старе планине, Тресибабе и Тупижнице, налази се некадашњи Гургусовац, данашњи Књажевац, који су неки од путописаца и истраживача звали и Мала Венеција, па чак и Мали Париз. Чућете зашто у емисији Таласање – шетња Радио Београда 1 у петак 07.08.2015. године у причи о граду и људима.

 

Са вама је Мирјана Никић.

(Таласање - Шетња 07.08.2015/мп3 ) 

 

 
crkvaukamenici.jpg 

И Караван Вас у петак поздравља из Књажевца! Сам центар града красе бројни мостови на Тимоку, удаљени свега стотинак метара један од другог. Због тога Књажевац одавно носи надимак Мала Венеција. Иако има италијански надимак, Књажевац је француски град. То многи не знају, а ми смо нашли објашњење у књизи Слободанке Станковић Илић ''Завијена форма истине''. Објашњење је врло једноставно: чињеница је да Књажевац има ''Париз'', ''Мулен руж'', угоститељске објекте, низ мостова, цртеж који је чувени архитекта Ле Крозбије, боравећу кратко у њему почетком 20-тог века. Француски шмек му дају и добро мезе, добро вино, стари боеми, а има и ''Нотр Дам'', јер црква у Каменици има два торња као и позната париска катедрала...

(Караван 07.08.2015/мп3 )

 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 1 – ДИРЕКТНИ ПРЕНОСИ - СПЕЦИЈАЛИ

    oluja.jpg

     

 

Дан сећања на страдање и прогон Срба - Сремска Рача, пренос

       

 

Централна државна манифестација обележавања 5. августа - Дана сећања на страдање и прогон Срба почеће у уторак 04.08.2015. године у 20 часова на мосту код Сремске Раче, симболичним сусретом председника Владе Србије Александра Вучића и председника Републике Српске Милорада Додика, који ће у реку спустити венце у знак сећања на све страдале Србе. После тога, на платоу поред моста, парастос за све страдале Србе служиће патријарх српски Иринеј. Директан пренос можете пратити на таласима Радио Београд 1 од 20 часова.

 

(Дан сећања на страдање и прогон Срба/мп3 ) 

 

Таласање – Специјал Радио Београда 1 о страдању Срба у операцији "Олуја"


   У војној операцији "Олуја", која је почела 4. августа пре 20 година, на подручју Крајине у Хрватској убијено је и нестало око 2.000 Срба, а протерано више од 200.000 људи. На данашњи дан хрватска војска ушла је у претходно жестоко гранатиран Книн, у којем је пре "Олује" живело више од 90 одсто Срба. Док Хрватска 20 годишњицу "Олује" ове године слави два дана - уз војну параду у Загребу и традиционалну свечаност у Книну, у Србији је данас Дан жалости, а централна државна манифестација одржана је синоћ на мосту код Сремске Раче.


(Емисија Таласање 05.08.2015. посвећења страдању Срба у операцији "Олуја"/ мп3 )

 

 


 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 1 – УЖИВО, ИЗ ЗАЈЕЧАРА – СА 49. ГИТАРИЈАДЕ

 

popkarusel2907.jpg

Емисију Поп Карусел  Радио Београда 1, у среду 29.07.2015, четвртак 30.07.2015. и петак 31.07.2015. године, реализујемо из Зајечара са 49. Гитаријаде.

(Поп карусел 29.07.2015/мп3)

(Поп карусел 30.07.2015/мп3) 

(Поп карусел 31.07.2015/мп3)   

 

 

 

         

 

 


РАДИО БЕОГРАД 1 – УЖИВО, ИЗ ВРЊАЧКЕ БАЊЕ

 

susretanja2107.jpg Синоћ је у Врњачкој Бањи отворен 10. међународни фестивал класичне музике "Врњци 2015", који је ове године окупио уметнике из Бугарске, Италије, Украјине, Јапана, Мађарске и Србије. Гости емисије "Сусретања" Радио Београда 1, у уторак 21.07.2015. године,која се реализује из Врњачке Бање, су Урош Дојчиновић, гитариста и уметнички директор, и Живојин Велимировић, виолиниста, члан квартета "Романтика" који је синоћ отворио Фестивал.

 

Аутор и водитељ Александра Паладин

(Сусретања 21.07.2015/мп3)

 РАДИО БЕОГРАД 1 – УЖИВО, СА ПЕТРОВАРАДИНСКЕ ТВРЂАВЕ

     
ts1507.jpg

Пред нама је шетња кроз EXIT, а чућемо део интервјуа које смо током четири дана фестивала снимили са неким од учесника. Будући да смо у укључењима са EXIT-а углавном преносили атмосферу са концерата страних музичких звезда, овог пута посветићемо се нашим и извођачима из региона, а причамо о музици, о EXIT-у, о данашњем друштву, о младима...

Одабрали смо четири интервјуа за ову емисију Таласање- Шетња Радио Београда 1, у среду 15.07.2015године, а наши саговорници су Марчело, Бркови, Xanax и Сара Ренар. Слушаћемо и њихову музику, а ако желите да чујете још снимака са EXIT-a, не пропустите овонедељне емисије Поп карусел, ауторке Катарине Епштајн.

Емисију води Ненад Милитаревић.

(Таласање - Шетња 15.07.2015/мп3)  

 

pk1007.jpg

Пратимо и друго вече ЕXIT фестивала, а емисију Поп Карусел  Радио Београда 1, у петак 10.07.2015. године, реализујемо из Новог Сада. Међу најпознатијим извођачима који ће се ове вечери представити десетинама хиљада посетилаца на Петроварадину су Motörhead, Hardwell и Tom Odell, а екипа Поп карусела преноси део фестивалске атмосфере.

 

Емисију уређује и води: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 10.07.2015/мп3) 

 

 

 

 pk0907.jpg Емисија Поп Карусел  Радио Београда 1, у четвртак  09.07.2015. године, се реализује из Новог сада где је у 19 часова отворен ЕXIT фестивал, на којем ће наступити преко 500 извођача на готово 20 фестивалских бина.

Уредник и водитељ Катарина Епштајн. 

 

(Поп карусел 09.07.2015/мп3)

pk0807.jpgЕмисију Поп Карусел  Радио Београда 1, у среду 08.07.2015. године, реализујемо са Петроварадинске тврђаве, где почиње 15. Егзит фестивал.

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

 

 

(Поп карусел 08.07.2015/мп3)  


 

 

Новинарке Радио Београда 1 награђене на Видовданским сусретима

priznanja2906.jpgАдвокатска комора Србије, доделила је признање новинарима, који су професионалним, свестраним и објективним извештавањем посебно допринели очувању достојанства ове професије.

Међу награђенима су две  наше колегинице, новинарке Радио- Београда 1. - Дијана Иванов Кадић и Ида Митровић Маричић. Награде су додељене поводом обележавања Видовданских адвокатских свечаности и 150 година адвокатуре. Признања награђенима уручио је председник Адвокатске коморе Србије Драгољуб Ђорђевић на свечаности у крушевачком позоришту.

"Данас су лаурети показали да ипак постоји достојанство и част седме силе, новинарске професије, која ће бескомпромисно, без обзира на све, извештавати јавност о свему ономе што је од интереса за грађане Србије", рекао је председник Адвокатске коморе Драгољуб Ђорђевић уручујући им ово престижно признање.

Захвалио је,такође, лауреатима на објективном извештавању. Поред новинара, признања су добили и председници регионалних адвокатских комора, судије, професори и главни координатор за медије током протеста из Адвокатске коморе Иван Милошевић.   
 
РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ КРАГУЈЕВЦА  
popkarusel2506.jpgСпецијално издање емисије Поп Карусел  Радио Београда 1, у четвртак  25.06.2015. године, реализујемо из Крагујевца, где данас почиње пети Арсенал фест.

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

(Поп карусел 25.06.2015/мп3)   

ta2606.jpg

Данас у емисији Таласање - Шетња Радио Београда 1, у петак 26.06.2015. године, шетамо кроз Крагујевац, привредни, културни, образовни и здравствени центар Шумадије, Поморавља и суседних региона.   

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.   

 

(Таласање - Шетња 26.06.2015/мп3) 

drugidanukragujevcu2606.jpgЕмисије Поп Карусел  Радио Београда 1, у петак  26.06.2015. године, прати други дан Арсенал феста у Крагујевцу

Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 26.06.2015/мп3) РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ ТУТИНА И СЈЕНИЦЕ 
  
 
tutin1806ud.jpgОвога јутра уз емисију Ухвати дан, Радио Београда 1, у четвртак 18.06.2015. године дан хватамо у Тутину! Занимљиви саговорници и прице из градића који је једнако удаљен од Београда и Сарајева, којем су Рожаје, док смо били једна држава, биле ближе од Сјенице, уз коју се обицно везује.

Са јутарње температуре испод десет степени, без обзира на то што лето само што није почело, из центра Тутина, са обале реке Видрењак, од 6 до 9, са Вама ће бити Елизабета Арсеновић!

(Ухвати дан 18.06.2015/мп3)  
ts1806_tutin.jpgТутин некад и сад. У данашњој емисији Таласање – Шетња, Радио Београда 1, у четвртак 18.06.2015. године, слушаћете приче о граду и људима ове најмлађе општине у Србији. Просечна старост грађана Тутина је 33 године, а број деце по породици више од четворо, што га такође ставља на прво место, по прираштају. Тутин бележи још један рекорд - најшумовитија општина у нашој земљи.  

Са вама је Мирјана Никић.

(Таласање - Шетња 18.06.2015/мп3) 
usp1806.jpgДан посвећен Тутину на програму Радио Београда 1 заокружује наша емисија У средишту пажње, у четвртак 18.06.2015.  године, у којој ћемо се усредсредити на политичка дешавања, друштвени живот и планове за будућност Тутина и овог дела Србије. Иако је Тутин релативно неразвијена и изолована општина, она напредује крупним корацима, и по много чему, од реформе општинске управе, преко услова за пословање, до лакоће налажења посла – је међу најбољима у Србији.

Ако се планови за унапређење инфраструктуре обистине, Тутин би ускоро могао постати саобраћајно далеко доступнији, што би откључало и изузетне туристичке потенцијале. Када је привреда у питању, постоје планови за веома брзу експанзију, и управо је Тутин општина која ће прва применити велики број нових стратегија за рурални развој, што би је могло учинити лидером у овом делу Балкана.

Емисију емитујемо из центра Тутина, а гости Ненада Милитаревића су председник општине Шемсудин Кучевић и народна посланица Сабина Даздаревић.

(У средишту пажње 18.06.2015/мп3)  
 karavan1906djordje.jpgЕмисија Караван, Радио Београда 1, овог петака 19.06.2015. године је у Сјеници, месту у коме су и средњовековни каравани, на путу из Дубровника у Цариград, одмарали коње и хранили их сеном. Сјеница је добила назив по обиљу траве-сијена, која је у околини града коси и по три пута годишње. Сјеница на старословенском значи "Земља сијена". Сјеница је једна од најстаријих насеобина у Србији. Спомиње се још у 13. веку. Данас је град младих, који неки називају и олимпијским градом, у коме живе бијатлонац Миланко Петровић и бацач кугле Асмир Колашинац. Општина Сјеница позната је као изразито хладан крај, а у зимским данима убраја се у најхладнија места у Европи. У Сјеници је 26. 01. 1954. године забележена рекордно ниска температура од - 38 Целзијусових степени.... У летњим месецима Сјеница је идеално одмориште, посебно за оне који не подносе врућине. Али, ми нисмо дошли да се одмарамо, већ да радимо. Видимо се у Сјеници, у кафићу ''Москва'' сместићемо наш импровизовани студио!

(Караван 19.06.2015/мп3)  


 

usp1906sjenica.jpgФиналне емисије јунског Каравана Радио Београда, који је у протекла два дана посетио Тутин и Сјеницу, почињу у 17 и у 17.05 сати на нашем програму и на програму Београда 202. У оквиру емисије "У средишту пажње" у петак 19.06.2015. године, говоримо о политичким изазовима, економским проблемима и туристичким потенцијалима Сјенице.

Два најснажније бошњачке партије су у отвореном сукобу у Сјеници, укључујући бојкот рада Скупштине општине од стране СДП-а, а овај ривалитет осећа се и у Новом Пазару и другим местима, иако у неким телима, као што је Бошњачко национално веће, две странке сарађују. Говорићемо о судбини великих привредних субјеката у Сјеничкој општини и покушајима да се оживе њихови знатни капацитети у прехрамбеној и текстилној индустрији. Представићемо и све бољу туристичку понуду, јер Сјеница је место где се на једном месту могу видети све чари Пештерске висоравни, укључујућићи фасцинантну реку Увац и нетакнуту природу на само неколико километара од града.

Гости Ненада Милитаревића су председник општине Хазбо Мујовић, члан општинске управе Мухеднин Фијуљанин и директор Туристичке организације Сјенице Михајло Трипковић.

 

(У средишту пажње 19.06.2015/мп3)  

  


  

 

 

РАДИО БЕОГРАД 1 

60 година емисије Добро јутро децо 

Резултати конкурса за најбољу кратку причу Добро јутро децо  

     0106konkurs.jpgУ понедељак 01.06.2015. године на тринаести конкурс за најбољу кратку причу "Добро јутро децо", ове године, када обележавамо 60 година емисије, стигло је више од 500 прича. Жири у саставу: проф. др Добривоје Станојевић, Весна Перић, уредник Драмског програма Радио Београда, и Александра Урошевић, редитељка емисије "Добро јутро децо", одлучили су да је прича "Живот је леп", под шифром Лав, чија је ауторка Славица Милошевић из Београда, најбоља. Њој припада награда у вредности од 500 еура и графика академског графичара Будимира Димитријевића. У најужи избор су ушле и приче: - "Верујем јер је бесмислено" - под шифром Тертуллианус, Ђорђа Луковића из Нове Вароши; - "Препознајте свог змаја" - под шифром Ватрени Змај, Снежане Гњидић из Београда; - "Лелин обавезни приручник за сломљено срце" - под шифром Језушка, Јоване Бајагић из Ниша; - "Прича без наслова" - под шифром Нестор, Иване Шијачки из Новог Сада и - "Кад си сам "- под шифром Прозор, Соње Ћирић из Београда.  

 


РАДИО БЕОГРАД 1

 

Директан пренос Песме Евровизије на таласима Београда 1!

bojanastamenov.jpg

 

Овогодишња јубиларна 60. Песма Евровизије има 40 земаља учесника, међу којима је први пут, као преседан и велико изненађење, и Аустралија. Европа је ове године направила изузетак и, водећи се слоганом "Градимо мостове", позвала далеку Аустралију, која већ 30 година милионским аудиторијумом прати Песму Евровизије, да равноправно учествује и гласа у оба полуфинала и финалу.

После два полуфинала имамо списак свих земаља које ће се борити за победника Песме Евровизије 2015. године. Једна специфичност овог јубиларног Евросонга је и број земаља које ће певати у финалу, где се дошло до броја од 27 учесница - 20 представника из оба полуфинала, 6 директних учесника финала и Аустралија.

У студију у Бечу Катарина Епштајн, а у Студију 1 Радио Београда биће Наташа Ракетић.

 


 

 


popkarusel1905.jpgРадио Београд 1 на Евровизији - директно из Беча, пред прво полуфинално вече, у уторак 19.05.2015. године... 

Аутор: Катарина Епштајн.

 

 

(Поп карусел 19.05.2015/мп3)  

 

 

 

 

popkarusel1805.jpg Гошћа емисије, Поп Карусел  Радио Београда 1, у понедељак 18.05.2015. године, која се реализује из Беча, је Бојана Стаменов, наша представница на песми Евровизије. Бојана наступа сутра у првом полуфиналу под редним бројем 9.

Аутор: Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 18.05.2015/мп3)  

 

 

popkarusel1505.jpgРадио Београд је део делегације РТС-а на Еуросонгу који се одржава у Бечу. Гости емисије Поп Карусел  Радио Београда 1, у петак 15.05.2015.  године су: Горчин Стојановић, редитељ; Владимр Грајић, композитор; Игор Тодоровић, модни креатор и Милица Церовић, кореограф.

Аутор: Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 15.05.2015/мп3)   

 

 

popkarusel1405.jpgРадио Београд је део делегације РТС-а на Еуросонгу који се одржава у Бечу. У емисији Поп Карусел  Радио Београда 1, у четвртак 14.05.2015.  године, разговарали смо са Душком Вучинић, пи-ар менаџером РТС-а и Драганом Илићем, шефом делегације.  

 

Емисију уређује и води: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 14.05.2015/мп3)

 
 


 

Портпароли полицијских управа у Радио Београду

 

portparoliurb.jpg

Радио Београд посетила су у среду 13.05.2015. године, по други пут, 27 портпарола полицијских управа из целе Србије. Мисија ОЕБС-а у Србији, која, између осталог, ради и на унапређењу сарадње полиције са медијима, организовала је ову посету. Портпароли полицијских упарава обилазе све најзначајније медијске куће у Србији.

 


 
Вечерас заједно - 45 година емисије  

 

1vz0805.jpg

Емисија Вечерас заједно" Радио Београда 1, у петак 08.05.2015. године слави четири и по деценије постојања и рада. 

Уз рођенданске свећице, које ће вечерас гасити заједно са слушаоцима, присетиће се некадашњих времена када се у иностранство одлазило на привремени рад, када су настајале наша друга, трећа и четврта генерација у расејању па све до данашњих дана. 

 

2veceras_zajedno0805.jpg

Емисија се реализује из студија у Београду и студија у Нишу, импровизованог у тамошњој Канцеларији за сарадњу са дијаспором. Следе многобројне честитке, разговори са гостима и прегршт музике за све укусе. 

Емисију воде : Зорана Бокан, Дубравка Марковић, Душан Глигоријевић и Игор Обрачевић. 

(Вечерас заједно 08.05.2015/мп3)

 


 
 

ПРВИ ПРОГРАМ РАДИО БЕОГРАДА УЖИВО ИЗ ВРАЊА

 

vranje1.jpg 

 

"Радио који се види", акција Радио Београда која ове године почиње у Врању, а у којој суделује и наша емисија. У петак 17.04.2015. године у емисијама Караван од 14.05.

(Караван 17.04.2015/мп3)

Поп карусел Радио Београда 1 реализује се у петак 17.04.2015. године из Врања. Са нашим саговорницима разговараћемо о културним активностима, туристичком потенцијалу и историјским вредностима овога града, а наш гост биће и градоначелник Врања Зоран Антић.

Аутор: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 17.04.2015/мп3)

Ноћни програм – Неки то воле ноћу, пар минута иза поноћи, угостићемо глумце позоришта "Бора Станковић" Жетицу Дејановић и Ненада Недељковића. Причаћемо о алтернативним сценама на којима изводе своје представе, турнеји, развоју уметности у овом делу Србије. Забавите се и уз сталне рубрике „Из 2 у 1" аутора Зорана Николића Зозона и „Каријерни савети" Стефана Кулића.


Позивамо вас да нам се јавите на телефоне 011/322 5099; 322 5299 и 322 5499 или нам пошаљите поруку на нашу фејсбук страницу "Ноћни програм Радио Београда 1" или
мејл: Ова адреса је заштићена од робота. Потребна вам је Јава-скрипта да би сте је видели.


Аутори и водитељи: Бранка Селаковић Милошевић и Александар Стојадиновић.

(Неки то воле ноћу - уживо из Врања/мп3)


 

vranje4.jpg 

 

СВЕТСКИ ДАН РАДИЈА


wrd.jpgКао чланица Европске радиодифузне уније (ЕБУ), Радио Београд у петак 13.02.2015. године обележава Светски дан радија. Овај празник прогласио је УНЕСКО пре четири године како би се промовисале могућности радија, медија који допире до најширих слојева становнишва и који може учинити много за образовање, културни и политички дијалог и помоћи људима у најразличитијим животним ситуацијама. Ове године, тема је "Млади и радио".


Светски дан радија, 13. фебруар, Програм за децу и младе Радио Београда 1 обележава многим емисијама:


 

У емисији Фамилиологија, средом, од половине јануара емитујемо серијал са оквирном темом (Не)видљивост младих у Србији. У том серијалу говоре, пре свега, млади људи, о својим искуствима, плановима, проблемима и успесима, али и социолози, психолози, родитељи... Стручни сарадник серијала је проф. др Далибор Петровић, вероватно једини социолог код нас који се бави "друштвеношћу у доба Интернета".


У петак, 13. фебруара, на Светски дан радија, емисија Добро јутро децо (07.05) имаће посебно "рухо": ово издање емисије, у години када обележавамо 60 година трајања "радио будилника", за децу су реализовали млади до 30 година: ауторка текста Ана Ивановић, глумица Милица Стефановић, аутор оригиналне музике Никита Јеремић, тон мајстор Огњен Шкрбовић, организаторка Наташа Стојановић и редитељка Александра Урошевић.


Ово је емисија коју желимо да пошаљемо "у свет".


Таласање - Шетња (10:05 -10:55) тема ће бити "Положај младих са инвалидитетом у друштву". Никола Арсић, студент са инвалидитетом и уредница из редакције Програма за младе Маја Ђурић биће гости емисије.


Рокументарац (13:05 – 14:00) - уредник емисије Александар Петровић припрема специјално издање овог серијала који ће ићи уживо из Студија 6. Гости су млади бендови: "Таш поп сафари" и "Шалтерски службеник", по многима два најперспективнија млада бенда. Осим њихове музике, чућемо и разговор и размишљања о томе куда иде рокенрол и куда ће ходити музика младих у будућности.

 


 

Радио Београд на Eurosonic фестивалу

 

klikninasliku.jpgЕкипа Радио Београда 1, којој ће друштво правити и двоје слушалаца извучених у наградној игри, и ове године реализује директне преносе са Eurosonic фестивала у Холандији. Биће то прилика да премијерно чујемо неке од младих европских састава који ће "трести" континентом наредних година.

 

Eurosonic Noorderslag је музички фестивал посвећен изградњи европске поп сцене која још увек не постоји у заслуженом обиму, као што је то случај са, рецимо, америчком поп сценом. Сваког јануара у холандском граду Гронингену, у оквиру Eurosonic фестивала, окупљају се музичари са целог континента, додељује се неколико престижних награда и организује око 300 концерата. Фестивал има забавни и "радни" део, због чега привлачи огроман број људи из музичког бизниса, који броји чак десет одсто посетилаца.

Фестивал се одржава од 14. до 17. јануара 2015. године. Једна од најпрестижнијих награда фестивала:
EBBA награда (European Border Breakers Award), намењена је онима који су већ постигли успех на пробоју са своје матичне сцене на топ листе других европских земаља. Међу добитницима протеклих година су Adele, Badly Drown Boy, Ana Calvi, Selah Sue, Tokio Hotel и многи други.
 

pk1401.jpg

Радио Београд 1 и ове године уживо реализује емисије са фестивала Eurosonic, из Холандије. Eurosonic Noorderslag је музички фестивал посвећен изградњи европске поп сцене.

Сваког јануара у Гронингену, у оквиру овог фестивала окупљају се музичари са целог континента, додељује се неколико престижних награда и организује око 300 концерата. Фестивал привлачи огроман број људи из музичког бизниса. Ове године фестивал се одржава од 14. до 17. јануара. Најављено је доста извођача који су одабрани као потенцијално значајна имена поп сцене.

(Уживо са вама 14.01.2015. у 18.03 је Катарина Епштајн/мп3)

(Уживо са вама 15.01.2015. у 18.03 је Катарина Епштајн/мп3)

(Уживо са вама 16.01.2015. у 18.03 је Катарина Епштајн/мп3)

 


 

 

 

Радио Београд 1

Новости дана

  Ударна информативна емисија Радио Београда!

 

 

 

 

Одаберите дан у понуди и слушајте Новости дана у Мп3 формату.

Новости дана представљају уједначену комбинацију вести из свих сфера живота, брзим темпом, тако да за 30 минута можте чути не само актере најважнијих догађаја, већ и информације из спорта, културе, свакодневног живота. Емисију припремају новинари Радио Београда који извештавају о догађајим који су у термну емисије (15.00), често још увек у току, тако да су Новости Дана наша далеко најправовременија информативна емисија на електронским медијима, будући да остале радио и ТВ станице шире информативне емисије имају тек у каснијим поподневним часовима. Заједно са Караваном пре Новости дана и Спортским журналом после, овај блок емисија Радио Београда 1 најпопуларнији је међу публиком, и свакога дана привлачи неколико стотина хиљада слашалаца.

 

 

Понедељак 

     
Уторак      
Среда      
Четвртак      
Петак      
Субота      
Недеља      

 

Komentari  

 
#95 Radomirka 2015-10-07 11:27
" SVaki radik je dobio odgovarajuću količinu zlatnika po dva grama."
" Karavan" , 6.9.2015.godine.

SVAKOG DANA SLUŠAOCI SU U PRILICI DA ČUJU OD VAŠIH NOVINARA I VODITELJA PONEKU GLUPOST ILI NEŠTO KRAJNJE neuko sročeno.DA BUDE IRONIJA VEĆA, SVAKODNEVNO SE EMITUJE " SRPSKI NA SRPSKOM".VAŠI ZAPOSLENI SU UOBRAZILI DA SVE ZNAJU, A NITI ZNAJU NITI SE DAJU NAUČITI .
Цитирај
 
 
#94 Nele hahahaahaahah 2015-10-06 17:11
SRECAN RODJA, auu sta ste vi sve prosli, koliko sistema,predsed nika,... i zivi ste :)
SRECNOO
Цитирај
 
 
#93 Nele hahahaahaahah 2015-10-06 17:09
LOL LOL LOL LOL LOL LOL SVAKA CAST,
novinarenje danas, hahaha.
"Putin ce polupat celu Siriju", hahaha
svaka cast dopisniku...BRAVO

SOLARIS-podkast SF ide napred, kako film tako i pisana-crtana izdanja.
NAUKA ULAZI NA VRTATA svakom ko ga interesuje, samo 1an click,
hahah LOLLOL umrecu od smeha...novinarenje JE DANAS VRH
Nele D. `93
pored fm-RBgd Solaris, kolarac ima odlicna predacanja i to free, I TO JE SVE, naravno i centar za promo nauke..POZDRAV ODLICNI STE
Цитирај
 
 
#92 Мишко 2015-10-05 12:09
Честитка за јубилеј, само напред!

Желим вам да се осавремените, али и да чувате наше национално звучно благО!
и да:
- уведете радио БГ 3 (спојте са стереорамом)
- уведете Ради Спорт, Музика
- уведете интерактивни плејер, нове интернет радио канале(није скупо а има ефекат)
-осавремените сајт да буде интерактиван
-да се чујете суда у Србији, што није случај, нажалост.

И ако је могуће да вама припадне Радио Србија( који има утицај на међународну јавност, и то у сарадњи са нашом војском.

* управи РТС; искористите емисије и интервјуе са личностима на Радио Београду, па их пренесите/цитирајте на Телевизији РТС, јер је то даје ефекат синергије и веће информисаности грађана.

Срећно свима!
Цитирај
 
 
#91 GAVRIC 2015-10-05 10:48
MOJE MISLJENJE JE DA RADIO BEOGRAD 1 OSIM VERE VASILJEVIC I VERICE STOJANOVIC NEMA DOBRE ZENSKE RADIO SPIKERE, PA BI ALEKSANDRU MLADENOVIC , KOJA JE CINI MI SE I RADILA NA RADNOM MJESTU SPIKERA, TREBALO HITNO VRATITI DA RADI I DALJE KAO SPIKER.STETA JE STO OSOBA TAKVE BOJE GLASA, DIKCIJE , GOVORNE KULTURE RADI VODITELJSKI POSAO, GDJE NIJE IPAK POTREBNO TAKO BESPREKORNO VLADATI JEZIKOM.
Цитирај
 
 
#90 Mirosanda 2015-10-01 19:39
Srećan rođendan najdražem radiju, na mnogaja ljeta! Pozdrav iz Berlina
Цитирај
 
 
#89 nedeljko 2015-10-01 18:28
srecan vam rodjendan.
Цитирај
 
 
#88 ZLATKO 2015-09-30 10:37
ZA SLUSATELJKU NADU OD SLUSAOCA!


I JA MISLIM DA NIJE U REDU DA se kaze kulturni dnevnik, ali sam misljenja da i glagol POJASNITI NE POSTOJI U SRPSKOM JEZIKU! POSTOJI GLAGOL OBJASNITI A NE POJASNITI, TO JE NONSENS!
Цитирај
 
 
#87 MARIJA 2015-09-30 10:32
NOVINARU VIDAKU MASLOVARICU NEIZMJERNO ZAHVALJUJEM ZA SVAKO IZDANJE EMISIJE DOZIVJETI STOTU!
sVE EMISIJE SU BILE ODLICNE, SLUSAOCI SU MOGLI DA DOBIJU NEBROJENO KORISNIH SAVJETA, ODGOVORE NA BROJNA PITANJA I NARAVNO DA SE OBRAZUJU .SAD KAD JE DOSLO DO SMJENE GENERACIJA, OHRABRUJE ME DA JE TA EMISIJA OSTALA I DALJE NA PROGRAMU I DA CE DA JE VODI MARINA STOJADINOVIC, KOJA JE INACE S VREMENA NA VRIJEME PRATILA ZDRAVSTVO.
GOSPODINE MASLOVARICU, STAVLJAM VAM U OBAVEZU DA DOZIVITE STOTU, A POSLE CEMO OD POCETKA I JAVITE SE NE SAMO SA PREPORUKOM KNJIGE ZA NEDJELJU!!!!!
Цитирај
 
 
#86 Petar Kazic 2015-09-25 23:24
Postovani,

zasto na sajtu Radio Beograda nema mogucnosti odlozenog slusanja emisije Deset i po? Molim vas da omogucite podcast. To je najbolja kulturna hronika u nasoj zemlji koju slusam godinama.
Цитирај
 

Додај коментар

Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Стереорама/MP3
91. рођендан РБ /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Гордана Чомић РБ1
Драган Стојановић РБ2
Тихомир Станић РБ2
Драгослав Шумарац РБ1
Нино Брајовић РБ1
Душанка Стојановић РБ2
Зоран Станковић РБ1
Лазар Ристовски РБ2
Матија Бећковић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Спортски преноси
Циклуси Tрећег програма
91. рођендан РБ
Теме Трећег програма
Награда Неда Деполо
Златни микрофон РБ
Репертоар-Драмски п.
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Музички догађаји
„Тимочка лира “ 2015.
Exit на 202
Добро јутро децо РБ1
Метрополитен опера
РБ уживо из Врања
Резултати конкурса
Књига године РБ2
РБ - уживо из Суботице
РБ на сајму књига
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
46 година Београда 202
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме 2014
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa 202
Зелени радио РБ2
Музички маратон 202
Црни и Зелени лист РБ2
202 из Кустендорфа
Омлад. фестивал/202
Ноћ музеја - РБ
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster