♦♦♦ ПОБЕДА АЛЕКСАНДРЕ КРУНИЋ У АНКАРИ ♦♦♦ АДВОКАТИ : ПРЕГОВОРИ ОД УТОРКА ♦♦♦ УСВОЈЕНЕ ИЗМЕНЕ ЗАКОНА О ПДВ ♦♦♦ ФОРМУЛА : ЗАГОНЕТНА КРАЂА ♦♦♦ ПРЕМИЈЕРА У КПГТ-У 31. ДЕЦЕМБРА ♦♦♦ ФЕСТИВАЛ ФОТОГРАФИЈЕ У БЕОГРАДУ ♦♦♦ ПОЧЕЛЕ ПРАЗНИЧНЕ ГУЖВЕ НА ГРАНИЧНИМ ПРЕЛАЗИМА ♦♦♦ ОСАМ ГОДИНА ЗАТВОРА ЗБОГ ШВЕРЦА КОКАИНА ♦♦♦ И САД УВЕЛЕ ЕКОНОМСКИ БОЈКОТ КРИМА ♦♦♦ ИЗРАЕЛ НА РАКЕТУ ОДГОВОРИО БОМБАМА
Почетна страна arrow Радио Београд 1
20.12.2014
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
О првих 90 година
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
eurosonic.jpg
Зелени, Црни лист 2014
Да Вас подсетимо
31.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Стереорама
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Томислав Николић
Александар Вучић
Сергеј Лавров
Вук Јеремић
Мајкл Кирби
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама - контакт
Фреквенције
Маркетинг
Данас на програму
Најава програма
на програму:
22:30 • ФИЛМ
Филипински филм “Кроз огледало” Брича Ашера Харанија и либански филм “Ја то зовем љубав" режисерке Елси Хајар равноправни су добитници награде “Доротина ципелица” шестог издања фестивала ЛГБТ филма Мерлинка, који је у Дому омладине Београда протеклих дана приказао 65 кратких, играних и документарних филмова, а окупио је више од 2.000 гледалаца.
Фестивал је затворен 16. децембра немачким документарцем "Одри Лорд - Године у Берлину" и дискусијом о вишеструкој дискриминацији ЛГБТ особа, а организатори су већ најавили ново издање за период од 8. до 15. децембра 2015. године, уз промену концепције и нове садржаје.

Немачко-хрватски кратки филм "Кокошка" редитељке Уне Гуњак, који је побрао више од 20 признања на различитим фестивалима, добио је и Европску филмску награду за најбољи краткометражни филм. Радња је семштена у Сарајеву за време рата 90-их година, а у средишту приче је шестогодишња девојчица Селма којој отац, као рођендански поклон, шаље кокошку. Ово остварење, уврштено је и у конкуренцију краткометражних филмова америчке, престижне смотре независног филма, Санденс.

Чућете и како је протекла додела награда и у чије руке су отишла признања Европске филмске академије у Риги. Амерички магазин Тајм направио је листу најлошијих филмских остварења које је публика могла да гледа у биоскопима током 2014. године. Вез много околишања, откривамо да прво место на неславној листи заузима романтична комедија "Случајно заједно" са Дру Баримор и Адамом Сендлером у главним улогама. О филмовима са преосталих 9 места, више у емисији, а уколико и сами имате "анти-препоруку", поља за коментаре су вам "широм отворена".

Говорићемо и о филму "Прохујало с вихором", од чијег је премијрног приказивања протекло 75 година. Тим поводом, ванвременско остварење, са Клерком Гејблом и Вивијен Ли у главним улогама, публика ће моћи да види на две пројекције у Београду - у Музеју југословенске кинотеке и у свечаној сали Кинотеке у Узун Мирковој. О најгледанијем филму свих времена, припремили смо мноштво занимљивости, а чућете и зашто је критичар Би-Би-Сија Николас Барбер, у недавно објављеном есеју рекао да је то можда најчуднији амерички филм.

Аутор емисије: Слободан Ђукић
следи:
(Mini-MP3-Player v2.2 (c) Ute Jacobi - unregistered version - Only Free for NonCommercial Website)

 

 
 

РАДИО БЕОГРАД 1 – СПЕЦИЈАЛИ ЕМИСИЈЕ У СРЕДИШТУ ПАЖЊЕ

vucicsagaom.jpg

 

Специјално издање емисије У средишту пажње Радио Београда 1 у уторак 16.12.2014. године од 16.00 до 18.00 часова у знаку је Самита Кине и 16 земаља централне и источне Европе. Шта очекујемо и шта ће бити договорено? Директан пренос, репортери на лицу места и гости у студију: професор Предраг Симић са Факултета политичких наука, Александар Митић, председник Центра за стратешке алтернативе и економиста Горан Николић, научни сарадник Института за европске студије.

 

Водитељ је Ивана Прибићевић.

 

(У средишту пажње 16.12.2014/мп3)

 

У специјалном издању емисије У средишту пажње Радио Београда 1 у среду 17.12.2014. године од 16.30 до 18.00 часова разговараћемо о могућностима и дометима Самита Кине и 16 земаља централне и источне Европе. Значајан скуп који се одржава у Београду пратићемо путем директног преноса и укључења репортера. О новој геостратешкој подели карата, кинеском продору у овој део света и процесима глобализације говориће социолог Владимир Вулетић, професор на Филозофском факултету у Београду, економиста Михајло Црнобрња, професор на Факултету за економију, финансије и администрацију и Душан Пророковић, извршни директор Центра за стратешке алтернативе.

 

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

 

(У средишту пажње 17.12.2014/мп3)

 


 

 РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ НОВОГ САДА

 

 

novi-sad-srpsko-narodno-pozoriste.jpgТаласање - Шетња, 12.12. 2014. у 10.05, емитује се из Новог Сада. Последња станица велике турнеје Радио Београда 1 - "Радио који се види". 

У емисији говоримо о граду, представљамо најпознатија здања, тргове, улице, и - људе.

Уредник и водитељ је Мирјана Никић. 

(Таласање - Шетња 12.12.2014/мп3)  

 

karavan1212.jpgУ петак 12.12.2014. године, слушаћете новосадски Караван Радио Београда 1! Сазнали смо шта је још новосадски из одговора слушалаца на исто питање које им је 2011. год. поставио водитељ Радија 021 Јован Стојановић Цопе:

 

Новосадски је бити фин, шетати кејом, рећи добар дан.

Новосадски је кад са новосадске стране видиш кестен брдо на врх Фрушке горе, одеш пешке до њега и седнеш на кестен ливаду и видиш цео свет.

Новосадски је улазити на прва врата градског аутобуса, устати старијим и мајкама са децом у бусу, не сећи дрва из националног парка, не брати цвеће са јавних површина већ исто узгајати... па га убрати и уз осмех дати првој лепој суграђанки, а не вући је за руку, или отимати јој телефон.

Новосадски је не јурцати нигде јер је све ту близу, само треба кренути на време....

 

Писац текста: Милена Шишкин.

 

(Караван 12.12.2014/мп3)

 
popkaruselizns.jpgРадио Београд наставља своју турнеју. У петак 12.12.2014. године емисија Поп карусел Радио Београда 1 емитује се из Новог Сада.

 

Аутор: Катарина Епштајн.

 

(Поп карусел 12.12.2014/мп3)

 

 


 

ЕМИСИЈИ "ТАЛАСАЊЕ" НАГРАДА "ВЕРИЦЕ БАРАЋ"

 

Овогодишња награда "Верица Бараћ", за допринос борби против корупције, припала је емисији "Таласање - Пусти причу" Првог програма Радио Београда.

 

nagradatalasanje.jpgАуторке награђене емисије су Дијана Иванов Кадић и Зорка Ђукановић. Савет за борбу против корупције саопштио је да је награда једногласно додељена емисији "Таласање - Пусти причу", преноси Танјуг. Одлуку је донео овогодишњи жири који су чинили судија Врховног касационог суда Биљана Синановић, економисткиња Вида Узелац, бивша председница Врховног суда Србије Лепосава Карамарковић, председница УНС-а Љиљана Смајловић, професор Универзитета Ратко Божовић, редитељ Дејан Мијач и потпредседник Савета за борбу против корупције Мирослав Милићевић. Награду "Верица Бараћ" Савет за борбу против корупције додељује у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Србији за допринос борби против корупције. Награда је успостављена 2011. године поводом прославе десетогодишњице рада Савета за борбу против корупције и прославе Међународног дана борбе против корупције.

 

 


 РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ СУБОТИЦЕ

ts0711.jpgШетамо се по Суботици овога преподнева и упознајемо њену прошлост, знамените грађане и најрепрезентативнија здања. Са вама током емисије Таласање – Шетња Радио Београда 1, у петак 07.11.2014. године, Мирјана Никић.

(Таласање - Шетња 07.11.2014/мп3)  

 

 

 

 


 

subotica.jpgКараван овога у петак 07.11.2014. године емитујемо из Суботице, најсевернијег града у Републици Србији, другог по броју становника у Аутономној Покрајини, административног је центра Севернобачког округа.

 

Вести дана из овога краја гласе:

 

Многи пуници који возом путују из Суботице за Нови Сад доживе праву авантуру на том путу јер често целу композицију чине само локомотива и један вагон. Добро је док овај назови воз бар има локомотиву.

 

У Врбасу је протеклог викенда одржан Куп Војводине у катама и борбама за све узрасте. Каратисти суботичког Енпија су освојили укупно 33 медаље од којих16 златних, 3 сребрне и 14 бронзаних. Суботичани су показали да су тате-мате за карате.

Суботички бувљак у понуди има свега, а цене су такве, да јефтиније не може бити. Сад знам где су неки купили докторате!

 

Писац текста: Милена Шишкин.

(Караван 07.11.2014/мп3)

 

 


popkarusel0711.jpgУ петак 07.11.2014. године, емисију Поп карусел Радио Београда 1 реализујемо из Суботице. Причамо о новим и предстојећим музичким догађајима овог града.

Аутор: Катарина Епштајн.

(Поп карусел 07.11.2014/мп3) 

 

 

 

 


 

Радио Београд на Eurosonic фестивалу

 

klikninasliku.jpgЕкипа Радио Београда 1, којој ће друштво правити и двоје слушалаца извучених у наградној игри, и ове године реализује директне преносе са Eurosonic фестивала у Холандији. Биће то прилика да премијерно чујемо неке од младих европских састава који ће "трести" континентом наредних година.

 

Eurosonic Noorderslag је музички фестивал посвећен изградњи европске поп сцене која још увек не постоји у заслуженом обиму, као што је то случај са, рецимо, америчком поп сценом. Сваког јануара у холандском граду Гронингену, у оквиру Eurosonic фестивала, окупљају се музичари са целог континента, додељује се неколико престижних награда и организује око 300 концерата. Фестивал има забавни и "радни" део, због чега привлачи огроман број људи из музичког бизниса, који броји чак десет одсто посетилаца.

Фестивал се одржава од 14. до 17. јануара 2015. године. Једна од најпрестижнијих награда фестивала:
EBBA награда (European Border Breakers Award), намењена је онима који су већ постигли успех на пробоју са своје матичне сцене на топ листе других европских земаља. Међу добитницима протеклих година су Adele, Badly Drown Boy, Ana Calvi, Selah Sue, Tokio Hotel и многи други.

Радио Београд сваке године емитује уживо емисије са
Eurosonic фестивала. Наша Катарина Епштајн за вас из Холандије обећава ексклузивне интервјуе.

Детаљније информације на сајту фестивала:

http://www.eurosonic-noorderslag.nl/en/

 (Кликните на слику, упознајте овогодишње номиноване и изаберите троје који, по вашем мишљењу, заслужују највише пажње. Попуните неколико празних поља (име, мејл, земља и означите Радио Београд, ради даље верификације). Тиме добијате шансу да учествујете у извлачењу наградног путовања, које обухвата тродневни боравак у Гронингену, плаћен превоз за две особе (до 200 еура), смештај, улазнице за доделу EBBA награда и пропуснице за преко 200 концерата који ће се одржати за време фестивала.)


РАДИО БЕОГРАД НА САЈМУ КЊИГА

 

Награда Издавачки подухват године на 59. Међународном сајму књига припала је Прометеју из Новог Сада и Радио-телевизији Србије за заједничку десетотомну едицију о Првом светском рату "Србија 1914-1918".

 prometejirts.jpg

 

На фотографији - Зоран Колунџија, директор Прометеја и Драган Инђић, главни уредник Издаваштва РТС-а.

 

sajam17.jpg 

sajam18.jpg 

   

 

sajam1.jpg  sajam2.jpg 
 sajam3.jpg  sajam4.jpg
 sajam5.jpg

 sanjamilicgostisastanda.jpg

 tamarakrsticrazgovarasavesnomperic.jpg

 sajam8.jpg
sajam9.jpg   sajam10.jpg

 

 


   

РАДИО БЕОГРАД 1 - СПЕЦИЈАЛ - ВОЈНА ПАРАДА 2014. 

ЧЕТВРТАК 16.10.2014. У 15.30

 

pripremaparade.jpg  

Специјално издање емисије У средишту пажње од 15:30 часова, посвећено је војној паради "Корак победника" која се организује поводом обележавања 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату и 100 година од почетка Великог рата. Репортерске екипе, укључења са лица места и гости у студију: преносимо, описујемо, анализирамо...Саговорници су: пуковник Горан Филиповић, начелник Катедре наоружања и опреме Копнене војске на Војној академији, историчар Александар Раковић, научни сарадник Института за новију историју Србије и Марко Милошевић, истраживач у Београдском центру за безбедносне студије.

 

Уредник и водитељ је Ивана Прибићевић.

 

(Војна парада – специјал/мп3)

 

 


 

Прослава јубилеја Радио Београда

 

Поводом обележавања 90 година Радио Београда, у Центру Сава одржана је свечана академија. Познати гласови спикера наше куће отворили су програм. Кроз својеврсни времеплов подсетили смо се како је настао и како се развијао Радио Београд. Бројне слушаоце најстаријег електронског медија на Балкану на почетку је поздравио директор Душан Радуловић.

akademija1.jpg
 


 

Посетиоци, слушаоци и гледаоци чули су и видели Народни ансамбл РТС, Народни оркестар РТС, Симфонијски оркестар РТС, Џез оркестар РТС (Биг бенд), хор "Колибри", Дечији хор РТС, Хор РТС, Биљу Крстић, Мериму Његомир, глумце Милана Михајловића, Бранку Пујић, чланове дечије драмске групе Радио Београда Ану Маркоски и Алексу Ковачевића. Емитовани су и ретки снимци из архива (Иво Андрић и Исидора Секулић о Радио Београду, глас Лава Толстоја, један од првих снимака са Едисоновог фонографа).

akademija2.jpg

Радио Београд први пут се огласио 1. октобра 1924. године из радиотелеграфске станице у Раковици и привременог студија у Кнез Михаиловој улици. Информативне емисије емитују се редовно од средине тридесетих година. У тонском архиву Радио Београда чувају се снимци који су обележили епоху и трајни снимци изворних народних и других песама и музичких дела. Други програм Радио Београда почео је емитовање 1958. године, пре пола века и Трећи програм, а Програм 202 уведен је средином 1969.

Протеклих 9 деценија прошло је у аналогном програму. Сада се Радио Београд припрема за процес дигитализације која ће бити завршена идуће године.

 

(Свечана академија у Сава центру 02.10.2014/мп3)


 

 

Списак добитника награде Радио Београда „Златни микрофон“ за 2014:  

 dodela05.jpg

 

1. Зорица Алемпијевић

2. Татјана Милекић
3. Вера Васиљевић
4. Слободан Ђукић
5. Ивана Стефановић
6. Бојана Жижић
7. Радмила Глигић
8. Ђорђе Ненадовић
9. Снежана Грујић
10. Љубинко Гордић
11. Ружа Рудић

 

 dodela06.jpg

 dodela02.jpgdodela03.jpg

 

priznanj2014.jpg 

 

 

 dodela01.jpgdodela04.jpg

 

 

 

 

Добитници Повеље захвалности Радио Београда:

 

1. Феђа Стојановић
2. Јадранка Селец
3. Танасије Катанић „Призма“
4. Предраг Цуне Гојковић
5. Бранка Веселиновић
6. Љубиша Павковић
7. Србољуб Милин
8. Светлана Бојковић
9. Марко Николић
10. Властимир Ђуза Стоиљковић
11. Ђорђе Ненадовић
12. др Драган Коковић
13. Дане Корица
14. Радмило Арменулић
15. Мр Надежда Сатарић, Невладина организација AMITY
16. Проф. др Светислав Јовановић
17. Др Лидија Козарчанин, Републички завод за социјалну заштиту
18. Др Милош Немањић
19. Геронтолошко друштво Србије
20. Др Драгана Димић, Институт за политичке студије
21. Наташа Тодоровић, Црвени крст Србије
22. Проф. др Александар Милошевић
23. Бошко Јакшић
24. Проф. др Иво Висковић
25. Душан Лазић
26. Боривој Ердељан
27. Наташа Јокић
28. Драган Петровић
29. Родољуб Шабић, повереник за доступност информација
30. Саша Јанковић, омбудсман
31. Предраг Марић, шеф сектора за ванредне ситуације
32. Проф. др Љубодраг Савић
33. Проф. др Милојко Арсић,
34. Проф. др Миладин Шеварлић
35. Милан Простран
36. Срећко Михајловић
37. Душко Радосављевић
38. др Нада Мацура
39. Бранка Оташевић
40. Владимир Чех
41. Петар Вучковић
42. Борислав - Буца Митровић
43. Првослав Плавшић
44. Коларчев народни универзитет
45. Вукова задужбина
46. Библиотека Града Београда
47. Дечји културни центар Београда
48. Школа за слепу и слабовиду децу „ВЕЉКО РАМАДАНОВИЋ“
49. БЕТА
50. ФОНЕТ
51. ТАНЈУГ
52. Удружење новинара Србије
53. Независно удружење новинара Србије
54. Међународни радио Србија (Радио Југославија)
55. OEBS мисија у Србији
56. UNICEF
57. Сектор за ванредне ситуације МУП-а Србије
58. Економски институт
59. Институт економских наука
60. Републички хидрометеоролошки завод
61. Агенција за безбедност саобраћаја
62. Пољопривредни факултет
63. Филолошки факултет
64. Факултет драмских уметности
65. Факултет политичких наука
66. Ректорат београдског Универзитета
67. Српска академија наука и уметности
68. Академик Љубомир Симовић
69. Жарко Обрачевић

 
70. Милан – Мика Кнежевић
71. Владимир Јокић
72. Бранислав Тодоровић Клинић
73. Слободан Ступар
74. Војислав Бубиша Симић
75. Боривоје Бора Ољачић
76. Димитрије Микан Обрадовић
77. Народна библиотека Србије
78. Универзитетска библиотека “Светозар Марковић”
79. Југословенска кинотека
80. Музеј историје
81. Институт за књижевност и уметност
82. Хеленски фонд за културу
83. Гете институт
84. БЕМУС
85. Фестивал “Мокрањчеви дани” у Неготину
86. Задужбина Милоша Црњанског
87. Удружење књижевника Србије
88. Српско књижевно друштво
89. Арсеније Јовановић
90. Милан Цаци Михаиловић
91. Гојко Шантић
92. Мирјана Лазаревић
93. Drew Giblin, аташе за културу амбасаде САД
94. Олгица Стефановић
95. Гордана Брун
96. Јагош Ђуретић
97. Слободан Кањевац
98. Бојан Ђорђевић, Удружење Ринг Ринг
99. Драган Амброзић, Дом омладине Београд
100. Душица Парезановић, Културни центар REX
101. Сира Миори, Италијански центар за културу
102. Милана Зарић, Ансамбл Студио 6
103. Иницијатива за савремену музику CHINCH
104. Мултимедијални институт, Загреб
105. Дистрибутерска фирма “One Hi-Fi
106. Институт за филозофију и друштвену теорију
107. Филозофски факултет у Нишу
108. Филозофски факултет у Београду
109. Јавно предузеће “Ада Циганлија”
110. Установа Гитаријада Зајечар
111. Политикин Забавник
112. EXIT Нови Сад
113. Спортско рекреативни центар Ташмајдан
114. Техника Радио Новог Сада
115. Техника Радио Словеније
116. Мери Билић, Политика ТВ Ревија
117. Општина Стари град, Председник Дејан Ковачевић
118. Полицијска станица Стари град, Начелник Радосављевић Владан
119. ЈП Сава Центар
120. Анђелко Васиљевић
121. Зоран Михајиловић
122. Призма Крагујевац, Директор Танасије Катанић
123. Биомелем, директор Зоран Илић
124. Биомед, Новак Печко
125. Ресторан Златар, Благоје Поповић
126. Хотел Радмиловац, Петар Павловић
127. Strauss Adriatic
, Дон кафе - Катарина Шибалић
12
8. Бамби Пожаревац, генерални дирек
тор Мирослав Милетић
129. Рома K
омпани, директор Немања Романдић
13
0. Милан Влајчић
131. Културни центар Београда
132. Удружење композитора Србије
133. Факултет музичке уметности
134. Издавачка кућа Clio
  

 

 

 


 

РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ НЕГОТИНА

 

MОКРАЊЧЕВИ ДАНИ - СВЕЧАНО ЗАТВАРАЊЕ (пренос)

 

mokranjcevidani.jpgЧетрдесетдевети фестивал "Мокрањчеви дани", посвећен обележавању стогодишњице смрти Стевана Стојановића Мокрањца, свечано ће бити затворен у петак 19.09.2014. године, након наступа мешовитог хора РТС под уметничким руководством Бојана Суђића.

 

На програму ће бити осам Руковети, а Радио Београда 1 од 20:00 часова директно ће преносити концерт из неготинског Дома културе.

 

Уреница и водитељка преноса: Ана Ћирица.muzejunegotinu.jpg

(Свечано отварање/мп3)

Дан уочи отварања четрдесет деветих Мокрањчевих дана разговарамо о значају манифестације, овогодишњој понуди и о томе колика је заинтерсованост шире публике, посебно младих, за догађаје из домена културе и уметности. Саговорници Александре Паладин у четвртак 11.09.2014. године од 17.05 у студију у Неготину су Станоје Јовановић, директор Музичке школе „Стеван Мокрањац" из Зајечара, Живојин Драгишић, новинар и др Тихомир Миловановић, лекар.

(Емисија 11.09.2014. од 17.05/мп3)

 Од четвртка 11.09.2014. године, па до краја фестивала "Мокрањчеви дани", 19.09.2014. године, емисија Сусретања биће емитована из Неготина, града у коме је рођен великан српске музике Стеван Стојановић Мокрањац.

md.jpg

 

Гост емисије Сусретања Радио Београда 1 у четвртак 11.09.2014. године је мр Милан Радосављевић, директор Дома културе "Стеван Мокрањац" из Неготина, институције која организује Фестивал.

 

Аутор и водитељ: Александра Паладин.

(Сусретања 11.09.2014/мп3)

(Сусретања 12.09.2014/мп3)

(Сусретања 15.09.2014/мп3)

(Сусретања 16.09.2014/мп3)


РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ ЗАЈЕЧАРА

 

 

Први програм РБ, Други програм РБ и Београд 202 обилазе Србију да упознају своје слушаоце са лепотама и тајнама наших градова. С друге стране, житељи места у којима гостује Радио Београд имају прилику да виде како се ствара радијски програм и да се на лицу места упознају са ауторима, водитељима, уредницима, тон мајсторима и организаторима емисија. После Ниша, Крагујевца и Косјерића, у петак 01. августа 2014. године, Радио Београд гостује у Зајечару.

zajecar.jpg

 

Од раних јутарњих сати уживо из Радул-беговог конака на Првом програму Радио Београда биће емитоване емисије: "Ухвати дан" (6.00 - 9.00), Таласање-Шетња (10.05 - 10.55), "Рокументарац" (13.05 - 14.00) и "Караван" (14.05 - 14.55).

 

На Другом програму Радио Београда биће емитована емисија "Културни кругови" (15.00 – 16.55).

 

На Двестадвојци Зајечарско штимовање" (17.00 – 19.00).

 

Слушаоци Радио Београда имаће прилику да се упознају са културном сценом Зајечара, спортским и привредним потенцијалима, али и да се подсете богатог културно-историјског наслеђа овог краја.


  

РАДИО БЕОГРАД 1 - УЖИВО ИЗ КОСЈЕРИЋА

 

kosjeric.jpgПоводом обележавања 90 година Радио Београда, у петак 11.07.2014. године, емитујемо програм Таласања и Каравана уживо из Косјерића.

 

Аутори: Аца Селтик и Милена Шишкин.

 (Таласање - шетња 11.07.2014/мп3) 

(Караван 11.07.2014/мп3)


 

Специјална серија Велики рат (1. и 2. део)

Документарно - драмска серија. Прича о слому империја, судару цивилизација, рађању нових држава и буђењу народа.

22.jpg

 

 

Епопеја о највећем историјском преокрету на почетку 20. века.

Потресна истина о херојској борби Србије и победи.

Велики рат - 100 година.

33.jpg                    

Истраживање и сценарио : Зорица Алемпијевић, Љубица Ћетковић и Снежана Бићанин.   

Драмски уметници: Елизабета Ђоревска и Србољуб Милин.

Наратор: Душан Глигоријевић.

Музичка уредница: Татјана Косановић.

Тон мајстор: Блажо Раичевић.

Редитељ: Слободан Ђукић

Термини емитовања: 25. 06. 2014. Велики рат, (1. део)  10.05  и  реприза 17.05;  26 06. 2014. Велики рат, (2. део)  10.05  и реприза 17.05

Серија се истовремено емитује на Радио Београду 1 и Радио Београду 2

(Специјална серија Велики рат први део/мп3)

(Специјална серија Велики рат други део/мп3)

  

 


Радио Београд 1

Новости дана

  Ударна информативна емисија Радио Београда!

 

 

 

 

Одаберите дан у понуди и слушајте Новости дана у Мп3 формату.

Новости дана представљају уједначену комбинацију вести из свих сфера живота, брзим темпом, тако да за 30 минута можте чути не само актере најважнијих догађаја, већ и информације из спорта, културе, свакодневног живота. Емисију припремају новинари Радио Београда који извештавају о догађајим који су у термну емисије (15.00), често још увек у току, тако да су Новости Дана наша далеко најправовременија информативна емисија на електронским медијима, будући да остале радио и ТВ станице шире информативне емисије имају тек у каснијим поподневним часовима. Заједно са Караваном пре Новости дана и Спортским журналом после, овај блок емисија Радио Београда 1 најпопуларнији је међу публиком, и свакога дана привлачи неколико стотина хиљада слашалаца.

 

 

Понедељак 

     
Уторак      
Среда      
Четвртак      
Петак      
Субота      
Недеља      

 

Komentari  

 
#107 FRI mp3 PLIZ -N. etf 2014-12-17 22:47
Evo licno, potpisujem sledece,
DA NIKAD NISAM DAO ZA EMITOVANJE RB EMISIJE, jos pre 20godina,snimao sam muziku na kesetu, i preslusavao.
Sada setajuci se kraj dunava, uzivam u preslusavanju-mp3 vasih emisija,to sada radim,ali i mojoj deci otkrivam sta je radio.download-ujem mp3 za mene ali i za njih pa da cuju, sta im preporucim.
Problem sa kojim sam se skoro sreo je da BR ima odlicne emisije,
ALI PROBLEM je sto se preklapaju, sa RB1,isto-vremeno odlicna emisija na RB 2
TO JE MOJ TRENUTNO NAJVECI RADIO PROBLEM :)) , inace sve pohvale za KOMPLETNU ekipu koja stoji iz reci RB.
Srediste paznje buduceg radio programa je web softwere RBa, on ce biti key igrac(Vas) za spoj UI sa korisnicima, to sam primetio kod mnogih svetskih radia.Vasi mladi admini i njihove kolege
koji sede za kompjuterima, i rade podrsku RB, ako Vase neko re-emituje, pa valjda postoji zakon u Srbiji, >:|
ja sam snimao na walkmanu,pa makaze, i seckaj traku kasete.|:)
Цитирај
 
 
#106 MILE 2014-12-15 13:50
REPORTAZE SA KOSOVA FANTASTICNE! BRAVO MIRJANA, BRAVO ELIZABETA! MILINA JE SLUSATI SVE STO NA SPREMITE U @KOJEKUDA@.
Цитирај
 
 
#105 MARIJA 2014-12-15 13:41
Vrlo sam se obradovala kad sam cula da je Zorka Djukanovic dobila nagradu. Zaista je izuzetan novinar, milina je slusati njena pitanja i reagovanja na vreme. NIKAD NE BIH DALA NAGRADU Dijani Ivanov Kadic. MUka mi je od njenog arogantnog nastupa, prekida gosta svaki cas,usred misli, ponasa se kao neki skorojevic koji se je docepao vlasti, glumi nekog policajca. Govor joj je katastrofa! Deli reci na slogove!TON TAKODJE UZASAN , KAO DA SE NJE TOBOZE NEKO TREBA DA UPLASI! UKRATKO, NEKULTIVISANO!! !!
Цитирај
 
 
#104 Receno i Precutano 2014-12-11 16:35
emisija Receno i Precutano
Kao PRVO
KO JE VLASNIK VASEG STANA?

odgovor za milion eura.

NISTE VI, jer pokusajte da NE PLATITIE POREZ.
2.Ko je vlasnik PRIVATNE firme-koja zaradjuje milijarde eur?
NISTE VI, jer pokusajte da NE PLATITIE POREZ.
3.VI ste vlasnik necega sto je privatna svojina,MOLIM,...privatno???
NISTE VI-mi, jer pokusajte da NE PLATITE POREZ.Jasnije..
Vise u knjizi Roberta Kiosakija ili Funky Bizznis

NE POSTOJI na planeti Zemlji rec,termin PRIVATNA SVOJINA.
NE DAJTE DA VAS VARAJU, NE DAJTE DA VAS PREVARE,
ukljucite VASE najvece blago, a to su SIVE CELIJE,
jedino su one privatna svojina,
VASA licna karta nije privatna svojina, vas J.M.Broj(JMBG)
tj VI, ste u vlasnistvu neke drzave.jel sad jos jasnije
(vise ima na netu,youtube...)

NOVAC-eur,din,dol,... DRZAVA JE VLASNIK vrednosti novca-"papira" niste vi,

ana`90 student ekonomije
Цитирај
 
 
#103 александар 2014-12-10 17:30
Изванредне данашње Новости дана. Прави однос политичких вијести, које сви медији папагајски понављају и друштвене хронике (јавни сектор, просвјета, здравство, безбједност дјеце на интернету...)Тек пуна слика дана тако се добија. Изванредан је и спољнополитички прилог посвећен мучењу заробљеника у контексту Дана људских права.
Цитирај
 
 
#102 Novinarenje 2014-12-09 12:12
Baš zanimljiva današnja emisija Novinarenje, i priča u vezi Nelsona Mandele. Pozdrav za voditelja Nevenu.
Цитирај
 
 
#101 Red Dragon Avenger 2014-12-09 02:49
jbt to je istorija nasilja, imaju ljudi organizovan vod batinaša koji povija leđa redom neposlušnima ... šta bi na kraju sa jovčićem, radetom petrvoićem, čičićem, bojiće ... jovčić se odselio u neku selendru blizu zrenjanina ovi ostali muk ... pa nesrećni belošević je dobio kiselinu preko kola ... ovom ovde prete detetovim zdravljem i ne planiraju da promene modus operandi šta najbolje prikazuje vrhovni mag u onom jurišu ka sudijama

to je poruka onima koji ga slede i koji po komandi batinaju, prete, sačekivaju, pale ... poruka da treba još jače da praktikuju te svoje instrumente kako bi neposlušnima i onima koji se drznu da pomisle da može biti drugačje, slome leđa

nema drugčije dok je dule tu .. pa nek krv padne ako treba
klub čiji je trener posle sezone upliva nikad većih sredstava navodno nema ni dinara ...
ne...priče o tamo nekim Zvezdinim fantomima koje vrte tri čoveka na dve televizije su ipak bitnija priča od svega ovoga
Цитирај
 
 
#100 MILJA 2014-12-08 11:09
KAO STO STE SE POVEZALI SA FILOLOzfoSKIM FAKULTETOM, TAKO BIH VOLELA I DA SE POVEZETE I SA TELEVIZIJOM I NA TV KANALU 1 EMITUJETE VASA IZDANJA SRPSKI NA SRPSKOM!
POTREBNO NAM JE TO KAO HLEB JER SU STRANE RECI, zARGOn, NEKNJIzEVNI GOVOR UzELI MAHA!
Цитирај
 
 
#99 PRVA emisija u Srbij 2014-12-03 18:05
PRVA emisija u Srbiji je ...
koja je u svom sadrzaju spojila tj. "iz-mixovala",
hitech TEHNOLOGIJU, NAUKU, jasne i kratke sarene vesti-flesh fm,
odlican vocalni melodicni akcentovani RITAM vodjena emisije, ODLICAN mix mjuze-dj mix,
kompjuteri,mobi lni, tv, ma...dug je spisak,i sve STALO U 90minuta NEVEROVATNO
i to od kraja `90 do danas, ZAIR(vidoviti) i 202ka, sve pohvale za odlican tim,
TRASNFER RB od MILION eura je Zair emisija
Sigurno je da ce sutra RB "objediniti" najbolje emisije iz Srbije,
znaci RB sutra, pravi Matrix naj transfera-emisija sa domaceg etra.
Dinosaurus RB poceo da se BUDI, RB DOBRO LEPO,USPESNO I SRECNO "REBORN" FM JUTRO.
RB 1,2,3,202 je SILA, pa "NEK SILA BUDE SA VAMA" u 21 veku. :)

Pitanje za ZAIR: ...KADA CE LAPTOP ILI DESKTOP POSTATI SMART PC???...
Odgovor vredi bar koji milion eura,
pozdrav Milena 90 Galaxy4SmartAND roidPlanet-upps LOLIPOP_5 :)
Цитирај
 
 
#98 Oko Balakana 2014-12-03 11:04
Kako globalno tako je i kod nas(lokalno).
"New Age" kultura ubrzava mlade, to je razlog zasto omladina "nema" vremena, strpljena.
Pogledajmo igre,filmove, brze smene muzickih hitova,knjiga,k adriva,...
Ubrzanje se gura u svim medijima, trend ubrzanja dolazi sa zapada, to je razlog NESTRPLJENA mladih.
Preko new age brzih romana, svi oni oblikuju "kao BRZU" danasnjost,omla dinu.
Vremena ima na pretek, moderna kucaca masina-kompjuter,ves masina, brza hrana,
...sve je podredjeno BRZOM "bez vremenom" korisniku-potrosacu. Svi zapadni mediji(i kultura) NAMERNO kompletno "krive" sliku vremena i izoblicuju,a sve sa ciljem nametanja svetlosno brzih smena trendova
u svim naucno,kulturno , tehnoloskim i ostalim oblastima.
Zoxxana `80 (cmok za Iron Maiden-Run...)
Цитирај
 

Додај коментар

Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Стереорама/MP3
Инт. позивница 124 /MP3
Свечана академија /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
ИНТЕРВЈУ
Саша Јанковић РБ1
Ранко Бугарски РБ2
Александар Мандић РБ2
Зоран Миливојевић РБ1
Зоран Ћирић РБ2
Александра Вребалов РБ1
Славољуб Ђукић РБ1
Марко Ђурић РБ1
Сава Јањић РБ1

ИЗДВАЈАМО
Метрополитен опера
Теме Трећег програма
Књига године РБ2
Циклуси Tрећег програма
Музички догађаји
Репертоар-Драмски п.
Спортски преноси
РБ - уживо из Суботице
РБ на сајму књига
Златни микрофон РБ
Свечана академија РБ
Награда Неда Деполо
РБ - уживо из Неготина
„Тимочка лира “ 2014.
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
45 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме 2014
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Музички маратон 202
Омлад. фестивал/202
Зелени радио РБ2
Ноћ музеја - РБ
Турнир у фудбалу РБ1
„Фер - плеј је победа"
Еуросоник РБ1
Црни и Зелени лист РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster