♦♦♦ НОВИ ЗАКОН О РУДАРСТВУ ♦♦♦ СУДИЈЕ ПОЛОЖИЛЕ ЗАКЛЕТВУ ♦♦♦ ВУЛИН И ГРАЦИОЗИ О ПРОГРАМУ ДОСТОЈАНСТВЕНОГ РАДА ♦♦♦ ЕСХУМАЦИЈА ЖРТАВА ОЛУЈЕ ♦♦♦ ОДРЖАНИ ИЗБОРИ ТУЖИЛАЦА ЗА ДРЖАВНО ВЕЋЕ ♦♦♦ НИКОЛИЋ И ВУЧИЋ СА СИГАЛОМ ♦♦♦ ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА КИРБИЈЕМ ♦♦♦ ОДБОРИ У ЛУКСЕМБУРГУ ПОДРЖАЛИ ОТВАРАЊЕ ПОГЛАВЉА ♦♦♦ СТИЖУ УЧЕСНИЦИ МИНИСТАРСКОГ САВЕТА ОЕБС ♦♦♦ СКУПШТИНА О ЗАКОНУ О РУДАРСТВУ И ГЕОЛОШКИМ ИСТРАЖИВАЊИМА
Почетна страна arrow Радио Београд 1 arrow Програмска шема
01.12.2015
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2015
Зелени радио 2015 
Да Вас подсетимо
117.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Код пеликана РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Александар Вучић
Вук Јеремић
Мајкл Кирби
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама - контакт
Фреквенције
Маркетинг
Данас на програму
Најава програма
на програму:
17:05 • У СРЕДИШТУ ПАЖЊЕ
Зашто су незадовољни запослени у научноистраживачкој делатности? Шта су захтеви научника? Колико је држава спремна да улаже у науку? Како ће се финансирати истраживачи у 2016. години?

На недавно одржаном протесту, неколико стотина запослених у научноистраживачкој делатности скренули су пажњу јавности на неравноправан статус науке у друштву а један од основних захтева научника је да буду изједначени са својим колегама на Универзитету. Истраживачи запослени у педесетак акредитованих Института траже да се њихов положај изједначи са високим образовањем.

Иначе, буџет за науку износи око 0,34 одсто бруто домаћег производа. По конкурентности Србија је на 94. месту у свету, а по научном потенцијалу на 47. Шта ови подаци илуструју? Како повезати науку и привреду? Како отворити нове изворе финансирања науке и омогућити научницима истраживачима да се чешће пријављују за нове пројекте? Колико смо повезани са научницима у дијаспори?

Да ли ће конкретна решења и одговори на нека од ових питања произаћи из јавне расправе о стратегији научног и технолошког развоја која траје до 5. децембра?

Гости емисије су: др Ђурђица Јововић, научни саветник у Институту за медицинска истраживања, др Александра Милутиновић Николић, научни саветник у Институту за хемију, технологију и металургију и истраживач сарадник Милица Кочовић из Института економских наука.

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

следи:
18:00 • ДА ВАС ПОДСЕТИМО
ПРОГРАМСКА ШЕМА РАДИО БЕОГРАД 1
уторак1-12-2015Први програм

времеемисијанајава
00:05:00 - 04:05:00НOЋНИ ПРOГРAМ
00:00 Поноћне вести

00:05 Ноћни програм - Булеваром и сокаком

Музички програм који презентује богато музичко наслеђе народа са ових простора.

Аутори: Снежана Станојевић и Ненад Камиџорац

Вeсти у 01:00; 02:00; 03:00; 04:00
04:05:00 - 04:55:00КOД ДВA БEЛA ГOЛУБA
Реприза емисије
04:55:00 - 05:00:00СРПСКИ НА СРПСКОМ
„За вежбање математике, а пре свега за припрему контролних и писмених, користите Венеову збирку решених задатака!“ – тако су деценијама говорили професори математике својим ученицима, а средином јула 2015. многи новинари почели своје текстове на вест о смрти професора Богославова. Писали су о томе колико је било Венеових ђака, колико издања Венеове збирке, о благом и правичном педагогу Венеу, а бивши ученици Пете београдске гимназије, који су професора познавали, пребирали су по сећањима да ли су на ходнику поздрављали професора Венеа или Венета Богославова....

А, не можемо ми тако брзо да исправљамо уличне језичке грешке. Ево, тек што смо научили да се не каже Љермонтова него Љермонтовљева и да није Тадеуша Кошћушког него Кошћушка... Па сад мора да прође бар неколико година пре него што савладамо ново име и пређемо на тог Гоцета Делчева. А дотле ће ови наши да се сете како он припада револуционарној прошлости која нас не занима и да преименују улицу. Ево, и у једном од последњих преименовања улица, огрешисмо се о руског државника Сазонова, тако да је у Београду добио улицу која се зове Сазонова.

Натписи улица су нам свакога дана малтене пред носом, и то погрешни називи, и као што код нас углавном са језиком бива - ником ништа. Али, да ли су нам они пред носом или пред носем?

Драмски уметник: Феђа Стојановић.

Аутор и уредник: Мирјана Блажић.

05:00:00 - 05:55:00СВИТАЊЕ
05:00 Вести

05:05 Свитање

05:30 Јутарњи дневник

05:55:00 - 06:00:00ДОГОДИЛО СЕ НА ДАНАШЊИ ДАН
Петоминутни преглед историјских збивања, посвећен личностима и догађајима из Србије и света у последња два миленијума.

Због великог интересовања слушалаца, посебно оних који не успевају да слушају програм у раним јутарњим сатима, преглед догађаја из прошлости за актуелни дан сада емитујемо у више термина.
06:00:00 - 09:00:00УХВАТИ ДАН

Јутарњи програм Радио Београда 1! Ухвати дан!

06:00 Ухвати дан

06:03 Јутарњи дневник

06:15 Ухвати дан (наставак)

06:35 Догодило се на данашњи дан

06:40 Ухвати дан (наставак)

07:00 Вести

07:05 Добро јутро децо

07:10 Ухвати дан (наставак)

08:00 Вести

08:10 Српски на српском

08:15 Ухвати дан (наставак)

Из садржаја издвајамо:

- наша прва гошћа биће др Сања Костић, шеф Одсека дијагностичке онкологије у КБЦ "Бежанијска коса" у сусрет почетку примене кубанске вакцине против карцинома плућа у нашој земљи и доласку др Педра Камила Родригеза, вође тима кубанских лекара који је вакцину патентирао;

- на Светски дан борбе против АИДС-а, гост ће нам бити и Ђурица Станков, активиста у борби за побољшање положаја особа оболелих од тог опаког вируса, али и сам инфициран, но, на срећу, и рано дијагностикован; годинама је већ извршни директор невладине организације АС ("аидс суппорт") центар, која данас промовише кампању "Ко је херој?";

- акције добровољног, бесплатног и анонимног тестирања на вирус ХИВ-а биће организоване и данас, на Светски дан борбе против АИДС-а, као наставак Европске недеље тестирања на ХИВ и хепатитисе - чућете како протичу и где ће све бити организоване;

- говорићемо и томе како и до када град Ужице намерава да реши проблем стамбеног збрињавања избеглих и расељених лица,

- као и томе како је замишљен овогодишњи, већ 11. Фестивал археолошког филма у Бору;

- имаћемо још једног госта, Зорана Хамовића, директора Издавачке куће "Цлио" која у сарадњи са Културним центром Београда од данас до 5. децембра организује серију сваковечерњих разговора о политици узора под називом "Добри да гори не можемо бити, у којима ће учествовати најистакнутији јавни и културни посленици, а теме ће бити од старлета до друштвених елита... и "елита".

Са Вама - Елизабета Арсеновић.

09:00:00 - 09:30:00ВЕСТИ У 9
Није било државног удара, али јесте покушаја урушавања владе, каже премијер Вучић.
Македонија подигла металну ограду од три километра на граничном прелазу Ђевђелија.
У Влади незадовољни полицајци, део пољопривредника и даље протестује.
Од данас отворени шалтери за подношење захтева за легализацију објеката.
Обележавамо дан борбе против сиде. У последњих 15 година број заражених повећан за 30 одсто.
Први децембарски дан - промењиво облачан и топао. Највиша дневна до 15 степени.

едници и водитељи: Николина Тривуновић и Мирослав Војводић.
09:30:00 - 09:40:00ДОГОДИЛО СЕ НА ДАНАШЊИ ДАН
Преглед историјских збивања, посвећен личностима и догађајима из Србије и света у последња два миленијума.

Због великог интересовања слушалаца, посебно оних који не успевају да слушају програм у раним јутарњим сатима, преглед догађаја из прошлости за актуелни дан сада емитујемо у више термина.
09:40:00 - 10:05:00НОВИНАРЕЊЕ
Црна Гора сутра ће добити званични позив да се придружи НАТО алијанси, и кроз око годину дана и формално ће постати члан. Реч је о исходу вишегодишњих напора Црне Горе да се прикључи НАТО-у, а од бивших југословенских република, за сада су Словенија и Хрватска у НАТО-у, док Босна и Херцеговина и Македоније желе да постану чланице, али нису далеко одмакле у преговорима.

Део грађана Црне Горе, посебно они који гласају за српске партије, противи се уласку у алијансу, а очекује се да ће чланство у НАТО-у утицати и на односе са Русијом. Црна Гора, тако, постаје члан НАТО, само 16 година након што је овај војни савез бомбардовао Црну Гору. Међутим, многи бивши противници и брже су се придруживали западној алијанси. Тако се Италија придружила савезу свега шест година после капитулације у Другом светској рату, а Немачка 10 година после капитулације.

О чланству Црне Горе у НАТО-у у Новинарењу данас дискутујемо са Златком Вујовићем, председником Центра за мониторинг и истраживање из Подгорице.

Уредник и водитељ: Ненад Милитаревић.

10:00 ВЕСТИ
10:05:00 - 10:55:00ТАЛАСАЊЕ - Шетња
Животне теме, атрактивни гости, добро расположење, анализа актуелних дешавања, вести из земље и света, најбољи водитељи и музика.
10:55:00 - 11:05:00СРПСКИ НА СРПСКОМ
„За вежбање математике, а пре свега за припрему контролних и писмених, користите Венеову збирку решених задатака!“ – тако су деценијама говорили професори математике својим ученицима, а средином јула 2015. многи новинари почели своје текстове на вест о смрти професора Богославова. Писали су о томе колико је било Венеових ђака, колико издања Венеове збирке, о благом и правичном педагогу Венеу, а бивши ученици Пете београдске гимназије, који су професора познавали, пребирали су по сећањима да ли су на ходнику поздрављали професора Венеа или Венета Богославова....

А, не можемо ми тако брзо да исправљамо уличне језичке грешке. Ево, тек што смо научили да се не каже Љермонтова него Љермонтовљева и да није Тадеуша Кошћушког него Кошћушка... Па сад мора да прође бар неколико година пре него што савладамо ново име и пређемо на тог Гоцета Делчева. А дотле ће ови наши да се сете како он припада револуционарној прошлости која нас не занима и да преименују улицу. Ево, и у једном од последњих преименовања улица, огрешисмо се о руског државника Сазонова, тако да је у Београду добио улицу која се зове Сазонова.

Натписи улица су нам свакога дана малтене пред носом, и то погрешни називи, и као што код нас углавном са језиком бива - ником ништа. Али, да ли су нам они пред носом или пред носем?

Драмски уметник: Феђа Стојановић.

Аутор и уредник: Мирјана Блажић.

11:05:00 - 12:00:00ТАЛАСАЊЕ – Пусти причу
Закон о озакоњењу објеката је ступио на снагу. Да ли шести покушај легализације дивље градње има изгледа да успе? По чему се разликује од претходних? Хоће ли бити заштићених и зашто председник државе тражи да се испита уставност закона?

Гости: Александра Дамњановић, државни секретар Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и професор Драгослав Шумарац председник Скупштине Инжењерске коморе Србије. Са Златибора се укључује Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Аутор: Зорка Ђукановић

12:00:00 - 12:15:00ВEСТИ И ИЗВEШТAJ O ВOДOСТAЊУ
Информативна емисија.
12:15:00 - 13:05:00ТАЛАСАЊЕ – У овом тренутку
Репортери Радио Београда 1 укључиваће се директно у програм и обавештавати вас о свим дешавањима која се како и назив емисије говори дешавају у овом тренутку.

13:00 ВЕСТИ
13:05:00 - 14:05:00ФАМИЛИОЛОГИЈА
Фамилиологија данас носи поднаслов "Из другог угла"

Емисију уређује и води: Маја Ђурић.

14:00 ВЕСТИ
14:05:00 - 14:55:00КAРAВAН
Караван се креће ка својој дестинацији већ 40 година, увек добро натоварен актуелним хумором и изворним народним песмама.

14:55:00 - 15:00:00ДА ВАС ПОДСЕТИМО
Избор из нашег програма:

У средишту пажње је у 17.00 часова.
Зашто су незадовољни запослени у научноистраживачкој делатности? Шта су захтеви научника? Колико је држава спремна да улаже у науку? Како ће се финансирати истраживачи у 2016. години? На недавно одржаном протесту, неколико стотина запослених у научноистраживачкој делатности скренули су пажњу јавности на неравноправан статус науке у друштву а један од основних захтева научника је да буду изједначени са својим колегама на Универзитету. Истраживачи запослени у педесетак акредитованих Института траже да се њихов положај изједначи са високим образовањем. Иначе, буџет за науку износи око 0,34 одсто бруто домаћег производа. По конкурентности Србија је на 94. месту у свету, а по научном потенцијалу на 47. Шта ови подаци илуструју? Како повезати науку и привреду? Како отворити нове изворе финансирања науке и омогућити научницима истраживачима да се чешће пријављују за нове пројекте? Колико смо повезани са научницима у дијаспори? Да ли ће конкретна решења и одговори на нека од ових питања произаћи из јавне расправе о стратегији научног и технолошког развоја која траје до 5. децембра? Гости емисије су: др Ђурђица Јововић, научни саветник у Институту за медицинска истраживања, др Александра Милутиновић Николић, научни саветник у Институту за хемију, технологију и металургију и истраживач сарадник Милица Кочовић из Института економских наука. Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

Eмисијa Поп карусел je у 18.03
Емисија из домена популарне културе, пре свега музике Уредник и водитељ Катарина Епштајн.

Емисија Код два бела голуба почиње у 20.00 часова.
Емисија је пуне четири деценије на Првом програму Радио Београда. Стари Београд, његови житељи, појаве и догађаји, били су и остали темељ емисије, а током година и прошлост осталих градова Србије заузела је своје место у њој. Књиге Код два бела голуба I, II, III, IV и V – Стари Београд садрже текстове који су својевремено имали радиофонски приказ.

Музичка емисија Хит клуб, је на програму у 23.00.

15:00:00 - 15:30:00НOВOСТИ ДAНA
У Београд су почели да стижу делегати Министарског савета ОЕБС-а, како би учествовали на припремним састанцима. На тај велики скуп, који у четвртак почиње у београдској Арени, долази више од 40 шефова дипломатије. Међу њима су и министри спољних послова Сједињених Америчких Држава Џон Кери, Русије - Сергеј Лавров, као и шефица европске дипломатије Федерика Могерини. Главне теме ће бити борба против тероризма и мигрантска криза.

На грчко-македонској граници, код Ђевђелије, протестују економски мигранти јер им није дозвољен улазак у Македонију. Македонска војска појачава жичану ограду, а стигла су и оклопна возила.

Премијер Александар Вучић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарали су са представницима Полицијског синдиката о побољшању услова рада полиције и проналажењу начина за додатно финансирање рада припадника МУП-а. Вучић је обећао да ће Влада уложити додатне напоре како би током следеће године била обезбеђена средства за побољшање материјалног положаја припадника МУП-а. Полицијски синдикат Србије саопштио је да више нема разлога за раније најављен штрајк.

Под слоганом " Убрзано до краја ХИВ епидемије", у свету и Србији обележава се Међународни дан борбе против сиде. Од 2000. године, у нашој земљи расте број ХИВ позитивних особа. До сада је регистровано више од три хиљаде инфицираних. У свету са вирусом ХИВ-а данас живи око 39 милиона људи.

Уредник и водитељ: Наташа Ракетић
Коуредник: Светлана Живковић
Уредник вести: Небојша Николић

(Новости дана/МП3)
15:30:00 - 16:05:00СПOРТСКИ ЖУРНAЛ
Информишемо вас о спортским догађајима
16:05:00 - 16:55:00СУСРEТAЊA
У четвртак, 3. децембра у Свечаној Сали Скупштине града биће промовисан нови компакт диск под називом „Премијере српских аутора“.

У питању је музика за гитару, која је компонована у периоду од 2000-2015. године, као поруџбина „Гуитар Арт Фестивала". О значају афирмисања музике домаћих аутора, у данашњој емисији, разговарамо са композиторком Драганом С. Јовановић и Бошком Радојковићем, директором „Гуитар Арт Фестивала".

Аутор и водитељ: Александра Паладин.

16:55:00 - 17:05:00ДОГОДИЛО СЕ НА ДАНАШЊИ ДАН
Преглед историјских збивања, посвећен личностима и догађајима из Србије и света у последња два миленијума.

Због великог интересовања слушалаца, посебно оних који не успевају да слушају програм у раним јутарњим сатима, преглед догађаја из прошлости за актуелни дан сада емитујемо у више термина.

17:00 ВЕСТИ
17:05:00 - 18:00:00У СРЕДИШТУ ПАЖЊЕ
Зашто су незадовољни запослени у научноистраживачкој делатности? Шта су захтеви научника? Колико је држава спремна да улаже у науку? Како ће се финансирати истраживачи у 2016. години?

На недавно одржаном протесту, неколико стотина запослених у научноистраживачкој делатности скренули су пажњу јавности на неравноправан статус науке у друштву а један од основних захтева научника је да буду изједначени са својим колегама на Универзитету. Истраживачи запослени у педесетак акредитованих Института траже да се њихов положај изједначи са високим образовањем.

Иначе, буџет за науку износи око 0,34 одсто бруто домаћег производа. По конкурентности Србија је на 94. месту у свету, а по научном потенцијалу на 47. Шта ови подаци илуструју? Како повезати науку и привреду? Како отворити нове изворе финансирања науке и омогућити научницима истраживачима да се чешће пријављују за нове пројекте? Колико смо повезани са научницима у дијаспори?

Да ли ће конкретна решења и одговори на нека од ових питања произаћи из јавне расправе о стратегији научног и технолошког развоја која траје до 5. децембра?

Гости емисије су: др Ђурђица Јововић, научни саветник у Институту за медицинска истраживања, др Александра Милутиновић Николић, научни саветник у Институту за хемију, технологију и металургију и истраживач сарадник Милица Кочовић из Института економских наука.

Уредник и водитељ: Оливера Симић Милошевић.

18:00:00 - 18:03:00ДА ВАС ПОДСЕТИМО
Избор из нашег програма:

Емисија Код два бела голуба почиње у 20.00 часова.
Емисија је пуне четири деценије на Првом програму Радио Београда. Стари Београд, његови житељи, појаве и догађаји, били су и остали темељ емисије, а током година и прошлост осталих градова Србије заузела је своје место у њој. Књиге Код два бела голуба I, II, III, IV и V – Стари Београд садрже текстове који су својевремено имали радиофонски приказ.

Вечерас заједно, можете слушати у 21.00.
Емисија је посвећена животу наше дијаспоре и струјањима између ње и матичне културе у Србији. Стваралаштво наших људи у расејању, стање културних споменика, утицај цркве, српске радио станице у иностранству – све су то мање позната поља, у која се продире гостовањима, телефонским укључењима, разговорима, документарним снимцима, разменом књига и часописа, итд.

Музичка емисија Хит клуб, је на програму у 23.00.

18:03:00 - 18:55:00ПОП КАРУСЕЛ
Емисија из домена популарне културе, пре свега музике.

Уредник и водитељ: Катарина Епштајн
18:55:00 - 19:00:00СРПСКИ НА СРПСКОМ
„За вежбање математике, а пре свега за припрему контролних и писмених, користите Венеову збирку решених задатака!“ – тако су деценијама говорили професори математике својим ученицима, а средином јула 2015. многи новинари почели своје текстове на вест о смрти професора Богославова. Писали су о томе колико је било Венеових ђака, колико издања Венеове збирке, о благом и правичном педагогу Венеу, а бивши ученици Пете београдске гимназије, који су професора познавали, пребирали су по сећањима да ли су на ходнику поздрављали професора Венеа или Венета Богославова....

А, не можемо ми тако брзо да исправљамо уличне језичке грешке. Ево, тек што смо научили да се не каже Љермонтова него Љермонтовљева и да није Тадеуша Кошћушког него Кошћушка... Па сад мора да прође бар неколико година пре него што савладамо ново име и пређемо на тог Гоцета Делчева. А дотле ће ови наши да се сете како он припада револуционарној прошлости која нас не занима и да преименују улицу. Ево, и у једном од последњих преименовања улица, огрешисмо се о руског државника Сазонова, тако да је у Београду добио улицу која се зове Сазонова.

Натписи улица су нам свакога дана малтене пред носом, и то погрешни називи, и као што код нас углавном са језиком бива - ником ништа. Али, да ли су нам они пред носом или пред носем?

Драмски уметник: Феђа Стојановић.

Аутор и уредник: Мирјана Блажић.

19:00:00 - 19:20:00ВЕСТИ
Информативна емисија.
(Вести у 19.00/МП3)
19:20:00 - 20:00:00ROMANO THEM
Представљене активности и резултати заједничког пројекта Регионалног центра за мањине и Повереника за заштиту равноправности “Превазилажење неједнакости и борба против неједнакости и злочина из мржње над Ромима и Ромкињама у Србији”. Ромски активисти и представници локалних самоуправа још не знају да идентификују све случајеве дискриминације и то је разлог због ког изостаје велики број притужби Поверенику за заштиту равноправности. Дискирминација најприсутнија у области образовања и при запошљавању Рома. Жртве злочина из мржње, због неадекватног реаговања надлежних институција, не пријављују нападе.

У неколико градова организована јавна расправа о нацрту Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња у Србији. На Јавној расправи у Београду, чланице Ромске женске мреже су изразиле задовољство зато што је у наслову документа испоштована родна димензија, међутим највише их је интересовало на који начин ће бити праћена реализација Стратегије и које ставке ће бити унете у буџет. Оне су оцениле да су њихови предлози за одређене мере већ унети у документ. Међутим, најављују и да ће поједине коментаре на мере којима нису задовољне упутити на даље разматрање и тражити да се унесу у финалну Стратегију.

Уручени сертификати полазницима семинара „Подизање капацитета младих Рома за спровођење кампање јавног заговарања". Том приликом представљен је и истоимени пројекат, који има за циљ повећање нивоа социјалне укључености младих Рома и Ромкиња кроз оспособљавање за самостално привређивање, едукацију о правима мањина и активан допринос побољшању квалитета живота припадника ромске заједнице.

У центру Београда непознати вандали срушили зид посвећен стрељању Јевреја и Рома. Реч је о раду насталом у сусрету са простором Музеја логора на Бањици, осмишљеном тако да на посредан начин симболички и асоцијативно успостави дијалог са историјским догађајима. Насловљен као "Извештај о стрељању Јевреја и Цигана" овај упечатљив историјски документ из 1. 11. 1941. одабран је као сведочанство о споју бруталног и бирократског у дискурсу извршитеља злочина почињених у време немачке окупације Београда у Другом светском рату.

„Градска чистоћа" позвала је припаднике ромске националности са територије Београда да се пријаве за послове комуналног радника у овом предузећу.

Емисију воде Гордана Нешовић и Бранко Ђурић.

20:00:00 - 21:00:00КOД ДВA БEЛA ГOЛУБA
Емисија "Код два бела голуба" је пуне четири деценије на Првом програму Радио Београда. Стари Београд, његови житељи, појаве и догађаји, били су и остали темељ емисије, а током година и прошлост осталих градова Србије заузела је своје место у њој. Књиге Код два бела голуба I, II, III, IV и V – Стари Београд садрже текстове који су својевремено имали радиофонски приказ.

21:00:00 - 22:00:00ВEЧEРAС ЗAJEДНO
Емисија је посвећена животу наше дијаспоре и струјањима између ње и матичне културе у Србији. Стваралаштво наших људи у расејању, стање културних споменика, утицај цркве, српске радио станице у иностранству – све су то мање позната поља, у која се продире гостовањима, телефонским укључењима, разговорима, документарним снимцима, разменом књига и часописа, итд.
22:00:00 - 22:30:00ДНEВНИК
Информативна емисија.
22:30:00 - 23:00:00ДEСEТ И ПO
Eмисија чије има означава и стандард коме тежимо и време емитовања, представња врсту полусатног културног Дневника. Сваког радног дана, на крају дана, можете се упознати са културним догађајима који су у току и који предстоје, као и чути критике догађаја који су управо окончани.
23:00:00 - 00:00:00ХИТ КЛУБ


Музичка емисија.

 

Komentari  

 
#4 Miloš 2015-11-26 12:21
Molim vas da skrenete pažnju vašoj voditeljki Zorki Đukanović, da svojim stalnim prekidanjem gostiju koje je pozvala u današnju emisiju, remeti emisiju i goste potpuno onemogućava da kažu bilo šta suvislo, jer nemaju priliku da završe misao. Imam utisak da voditeljka emisije uopšte i ne sluša goste. Tema emisije je dovoljno važna da zaslužuje primerenijeg voditelja.
Цитирај
 
 
#3 Еустахије Трнавчевић 2015-09-29 11:02
”Мобилни телефони су све паметнији”
Рече Зорана Бојичић, технички директор Радио Београда.
Да нам мозак не ваше не засмета.
Цитирај
 
 
#2 Petar Kazic 2015-09-12 15:47
Molim vas da da postavite na sajt u mp3 formatu ceremoniju otvaranja 50. Mokranjcevih dana. Vladimir Kranjcevic i Bojan Sudjic izvanredno i nadahnuto su besedili u Negotinu. Steta da oni koji to nisu culi propuste.
Цитирај
 
 
#1 Marija Vesic 2015-08-14 12:41
Postovani,
Molm vas za ime gosta danasnje emisije Silen

Hvala,
Marija Vesic
Цитирај
 

Додај коментар

< Претходно   Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
WEB радио РБ /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Драгољуб Којчић РБ2
Рале Миленковић РБ1
Саша Јанковић РБ1
Милорад Додик РБ1
Владан Вукосављевић РБ2
Захар Прилепин РБ2
Амфилохије Радовић РБ1
Бојан Суђић РБ2
Зоран Хамовић РБ1
Владимир Костић РБ1
Вања Ејдус РБ2

ИЗДВАЈАМО
YU група на 202
Репертоар-Драмски п.
Књига године РБ2
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
Теме Трећег програма
Музички догађаји
РБ на сајму књига
Циклуси Tрећег програма
Спортски преноси
91. рођендан РБ
Награда Неда Деполо
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
„Тимочка лира “ 2015.
Exit на 202
Добро јутро децо РБ1
Метрополитен опера
РБ уживо из Врања
Резултати конкурса
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
46 година Београда 202
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa 202
Зелени радио РБ2
Музички маратон 202
Црни и Зелени лист РБ2
202 из Кустендорфа
Омлад. фестивал/202
Ноћ музеја - РБ
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster