♦♦♦ ПРОТЕСТНА НОТА СРБИЈЕ АМБАСАДОРУ БИХ ♦♦♦ ДАР ВАТЕРПАЛОИСТА И БОРА ДЕЧИЈОЈ КЛИНИЦИ ♦♦♦ ЧУВАРИ КЊИГА У СИРИЈИ ♦♦♦ ФИЦО : МИГРАЦИЈЕ ПРИЛИКА ЗА ТЕРОРИСТЕ ♦♦♦ ОПСЕРВАТОРИЈА : ПОКОЉ ЦИВИЛА У СИРИЈИ ♦♦♦ СТЕФАНОВИЋ И ЛУКАЧ О САРАДЊИ ♦♦♦ ИЗЕТБЕГОВИЋ НА ПРОСЛАВИ У НОВОМ ПАЗАРУ ♦♦♦ ДОДИК : НЕПРИХВАТЉИВА АТМОСФЕРА У ХРВАТСКОЈ ♦♦♦ МИГРАНТИ ПРЕКИНУЛИ ШТРАЈК ГЛАЂУ ♦♦♦ ВУЧИЋ РАЗГОВАРАО СА АМБАСАДОРОМ АУСТРИЈЕ
Почетна страна arrow Београд 202
30.07.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
41.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Бескрајни плави круг РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама
Фреквенције
Маркетинг
Рубрике
Данас на програму
Најава програма
Контакт
Емисије
Акције
на програму:
00:00 • ШИРОМ ЗАТВОРЕНИХ ОЧИЈУ
Ноћни програм: Широм затворених очију


Аутор и водитељ Дарко Коцјан.


следи:
06:00 • УСТАНАК
Акције Штампа
01.03.2011 00:00

 

  

Шабачки летњи фестивал - директан пренос на Београду 202

 sabac1.jpg

Двестадвојка наставља са специјалним емисијама које током лета реализује уживо са најбољих домаћих фестивала! У суботу 30.07.2016. године од 21.00 преносимо Вам део атмосфере и утиске са четрнаестог издања Шабачког летњег фестивала, који ће бити одржан од 29. до 31. јула на простору Шабачке тврђаве и Старог града. Бајага и Инструктори, Ван Гог, Дарен Емерсон, Хладно пиво, САРС, Звонко Богдан, Атеист Реп, Ху Си, Марко Настић и још много имена регионалне сцене смењиваће се на две бине. Као што је већ најављено, овогодишњи учесници ће посебну част указати вечитом дечаку рокенрола - Влади Дивљану, тако што ће обрадити и извести по једну песму из његове богате каријере. Чујемо се!

Водитељ Милош Поповић Поп.

 

 


  

Аеро Рок Фест, пренос на 202Двестадвојка на првом Аеро Рок Фесту, у суботу 23.07.2016. године од 21.00, на јединственом спектаклу који се дуго чекао!

aerofest.jpg 

Преносимо вам део атмосфере, разговарамо са учесницима, организаторима и посетиоцима, а чућете и приче о занимљивим летелицама и самом аеродрому ''Бреге''!

Од 22. до 24. јула на спортском аеродрому у Краљеву наступају - Рибља чорба, Ју група, Освајачи, Атомско сколониште, С.А.Р.С., Коља и гробовласници, Ајри ФМ, Артан Лили, Вила Филозофина и други. Трећег дана фестивала ће бити одржан аеро- митинг! Посетиоци ће моћи да једре, лете, спуштају се параглајдингом и падобранима. Чујемо се - и на небу и на земљи!

Водитељи - Милош Поповић и Милош Георгијевић.

 


 

Београд 202 - уживо са Палићког филмског фестивала


palicfest.jpg

Поздрав са Палића! Са Палићког језера, из нашег фестивалског студија, у четвртак 21.07.2016. године од 17.00 часова, преносимо атмосферу једне од најзначајнијих филмских манифестација у региону, 23. Фестивала европског филма Палић.

Угостићемо реномиране европске и домаће ауторе, селекторе програма, са којима ће Јелена Кнежевић разговарати о филмовима, о питањима која њима аутори постављају, о томе шта је у фокусу европске кинематографије ове године, а шта је у фокусу организатора Палићког фестивала, који из године у годину јасним концептом представља оазу уметности у оази природе.

 

 


Концерт групе ''Бјесови'' - директан пренос на 202

 bjesovi.jpg

Ексклузивно само на Двестадвојци. У среду, 20. јула, од 21.30ч, директан пренос концерта групе "Бјесови" са Бир гардена на Ади Циганлији. 

  

47 година Радио Београда 202

 

 radiobeograd202b.jpg

 

Hајмлађи програм Радио Београда, популарна „Двестадвојка ", 27. јуна обележава 47 година рада. "Радио будућности", један од слогана, истинска је намера Двестадвојке.

Први пут у историји радиодифузије у Србији, Београд 202, заједно са Техником Радија, реализоваће живи видео стрим на Јутјуб каналу Радио Београда и на својој званичној Фејсбук страници. Страница је доступна свима, без обзира да ли имате Фејсбук налог или не.

Од 14.00 до 16.00 сати, захваљујући сарадњи са Институтом„Михајло Пупин" - Центром за роботику, у Кaмeнoj сали Рaдиo Бeoгрaдa, а зaтим и у лајв стримингу, присутне ће у име Двестадвојке поздравити робот Нao. Окупљени ће први пут моћи да виде и чују како се робот сналази у улози радио домаћина.

Емисију воде Круна Пинтарић и Ружица Врховац.

 


 

 

 

 202 уживо са Арсенал феста 

fest06.jpg

 Директни преноси 23-24.06. концерата из Крагујевца са Арсенал феста група: Електрични оргазам и Ничим изазван и Масима Савића.

 

 

 


 

Двестадвојка уживо из Александровца - са Трећих Буциних дана

 

Из Буцине кафане, код Џамбаског бора у Александровцу, у четвртак 16.06.2016. године од 17.00 уживо реализујемо емисију са трећих “Буциних дана”.

bucinidani1.jpg 

Ова позоришно-књижевна светковина, организована је са идејом да чува успомену на Милосава Буцу Мирковића, великог позоришног и књижевног критичара, есејисту, песника, заљубљеника у уметност и живот. За време фестивала његова родна Жупа је једна велика позорница и ту атмсоферу вам доносимо у емисији. У нашем студију гости ће бити учесници и организатори фестивала: глумица Мира Бањац, ансамбл победничке представе Стеријиног позорја "Пијани" која ће те вечери бити изведена у Александровцу, глумица Горица Поповић, књижевник Јанко Вујиновић, кустоси тамошњег Музеја винарства и виноградарства, песници, позоришни критичари.

Водитељ је Јелена Кнежевић.

 


 

 

УЖИВО ИЗ СТУДИЈА 6 - НОЋ МУЗЕЈА


Популарна Двестадвојка, својим целовечерњим програмом 21.05.2016. придружује се манифестацији "Ноћ музеја".

 

nocmuyeja.jpg

 

Ако дођете у суботу 21. маја после 21.00 до Зграде Радио Београда и придружите нам се у студију 6, уживаћете у музици 60-тих и 70-тих коју ће изводити: ВИС Лимунадa, Стари мајстори, Срђан Марјановић, Влада Џет Бенд, Bricks and Canes, Blues machine. О догађајима тог времена разговараћемо са колегама Дејаном Ђуровићем, Луком Мијатовићем, Зораном Модлијем, Љубом Нинковићем... Са нама ће те ноћи бити и истакнута имена из света спорта, глуме, јавног живота. Сви учесници програма биће довежени Фићама и Веспама до улаза у студио 6 а и сами посетиоци ће моћи да се боље упознају са најпопуларнијим возилима тог времена.

За посетиоце, омогућили смо разгледање и снимање гласовних порука у ХД колима Технике Радио Београда која ће бити паркирана на почетку Хиландарске улице. У фоајеу Студиjа 6, чекају Вас технички експонати из богате историје Радио Београда, као и фотографије из историјата Радио Београда 202, инструменти и гитаре из тог времена као и могућност да слушате музику са грамофона.

 


         

 

 

ИНДЕКС 202 УЖИВО ИЗ ДОМА КУЛТУРЕ СТУДЕНТСКИ ГРАД

  

Индекс, најслушанија и најстарија студентска емисија Радио Београда 202, у уторак 17.05.2016. године, биће реализована из Дома културе ''Студентски град''.

dksg202.jpg 

Ово ће бити несвакидашња прилика да уживо пренесемо атмосферу из једног од највећих студентских пребивалишта на Балкану, у трајању целе радијске емисије. Угостићемо занимљиве становнике ''Студењака'' и ексклузивног госта Желимира Жилника, који ће држати предавања о филму. Причаћемо и са надлежнима ДКСГ, као и са члановима сјајног састава ''старог вала'' ВИС Лимунада, који ће баш те вечери одржати концерт. Заинтересовани за овај догађај могу уживо слушати пренос путем таласа Двестадвојке или пратити емисију са лица места, на летњој сцени ДКСГ. 

 

 


 


Концерт Војкана Борисављевића, пренос на 202Само на Двестадвојци директан пренос у четвртак 05.05.2016. године у 20.30 ауторског концерта "Моја одисеја" Војкана Борисављевића поводом 50 година уметничког рада овог свестраног музичара.

 

prenos0505.jpg

 

Уживаћете уз незаборавне мелодије: Љубав је само реч, Лаку ноћ драга, Вишња на Ташмајдану, Маестро свирај, Има времена...

Учествују: Лео Мартин, Јадранка Јовановић, Љиљана Стјепановић, Милан Лане Гутовић, Иван Босиљчић, Жељко Васић, Бети Ђорђевић...

Уметничким ансамблом Министaрства одбране "Станислав Бинички" диригује Војкан Борисављевић.

Пуно разлога да и ово вече проведете уживајући уз таласе Београда 202 који ће бити на лицу места.

 


 

 

 

ИЗЛОЖБА РОК МУЗИКА СЕ СЛУША И ГЛЕДА

 

 muzejradio.jpg


Радио Београд 202 и удружење Институт за савремену музику отворили су Изложбу под називом "Рок музика се слуша и гледа". И у излозима Библиотеке РТС Радио Београда изложен је део књига из фонда Библиотеке, као подршка манифестацији. Поставка траје до краја априла, затим се сели у хол РТС-а где ће бити представљена у Ноћи музеја.

Фото: Гордан Јовић.

 

 

 

 


 

 

202 уживо са Фест-а 

 fest202.jpg

 

Вечерас 26.02.2016. године почиње Фест, а ми вам доносимо све битне информације и преносимо атмосферу тик пред отварање.

 

У нашем студију у Сава Центру, одакле се пружа поглед на Велику дворану у којој ће у 19.00 свечано бити отворен 44. Фест, угостићемо организаторе највећег филмског фестивала код нас, глумце, редитеље чији су филмови у програму, а наш репортер ће се јавити са црвеног тепиха којим ће прошетати највеће домаће, али и иностране филмске звезде.

 

Са вама ће бити Јелена Кнежевић.


 

 

 

Концерт групе ''Хладно пиво'', пренос
 
 
hladnopivo.jpg
 
Ексклузивно, само на Радију Београд 202, пренос концерта групе “Хладно пиво”, из београдске Хале спортова, у петак, 26. фебруара 2016. године од 21.00 час.
 
 

 

202 уживо са Кустендорфа

 

У понедељак и уторак 25 и 26.01.2016. године, од 17.00 до 19.00 студио Београда 202 биће на Мокрој Гори, у бајковитом Дрвенграду, на Деветом међународном филмском и музичком фестивалу “Кустендорф”.

 

 

 202nakustendorfu1.jpg

 

Разговараћемо са гостима фестивала, реномираним филмским ствараоцима и новим, младим ауторима, који долазе из целог света и такмиче се за главну фестивалску награду Златно јаје. Пренећемо вам атмосферу и све занимљиво што се дешава на овом специфичном фестивалу, који слави креативност, ауторство, аутентичност, уметност и дружење, а ове године се одржава под слоганом "Гуске ће спасити филм".

 

         

Са вама ће бити Јелена Кнежевић.

 (Уживо са Кустендорфа 26.01.2016/мп3 )

(Уживо са Кустендорфа 25.01.2016/мп3 ) 

 

 
 

Новогодишњи маскенбал


novagodina2.jpg

Новогодишњи радио маскенбал Радио Београда 202 почиње 28. децембра и траје до 1. јануара 2016. године. Tачно у подне скидамо маске у Улици отвореног срца када почиње програм на бини испред зграде Радио Београда.


Ако нам укажете поверење и будете са нама уживаћете у фантастичној музици, хумору, забави, добром расположењу, честиткама и осмесима. У емисијама посвећеним новогодишњим празницима, пожелећемо "Tри плус једну жељу за златну рибицу", подсетити на највеће спортске успехе у "Експорту 2015", насмејати сатиричним садржајима у "Занзибару", препоручити Вам најбољу домаћу музику за дочек Нове 2016, саслушати предвиђања за наредну годину, прогласити заједно са Вама музичке химне заљубљених, уживати уз "Мини облак у бермудама" а пред поноћ провозати кочијом водећи рачуна да се не претвори у бундеву. Ово је само део богате програмске понуде коју је редакција Београда 202 пропремила својим слушаоцима за новогодишње празнике.

 


 

 

Концерт године – пренос na 202

Београд 202 уживо у суботу 12.12.2015. године од 21.00 из Новог Сада са Концерта године.

 

koncertgodine.jpg

 

Новосадски Концерт године одржава се у великој Сали Спенса, са почетком у 16.00 часова. Пред новосадском публиком ће на овој бини наступити бројна музичка имена из земље и региона као што су Хладно пиво, Ничим изазван, Артан лили, Гоблини, Партбрејкерси и многи други, а организатори најављују традиционално добар провод.

У емисији коју реализујемо из Новог Сада из СПЕНС-а ослушните атмосферу и утиске са овогодишњег издања Концерта године.

Водитељ Ненад Кузмић


 

 

Ексклузивно само на Радио Београду 202


У понедељак 30. новембра од 19.00 директан пренос и видео стриминг концерта YU групе из студија 6 Радио Београда на Двестадвојци.

yugrupa.jpg

Овим наступом легендарна YU група обележава свој 45. рођендан и најављује велики београдски концерт 17. децембра у Хали спортова.

 


 

 

Симфонијски оркестар и Хор на рођенданском концерту „Драгстора 202“


Поводом обележавања 35. рођендана емисије „Драгстор 202“ у сали Коларчеве задужбине наступиће Симфонијски оркестар и Хор са маестром Бојаном Суђићем.

 

35dragstor.jpg

 

На слављеничком концерту биће изведена дела Георга Фридриха Хендла - „Музика за краљевски ватромет" и „Магнификат" Јохана Себастијана Баха, двојице композитора рођених исте године, 1685, дакле пре тачно 330 година. На концерту ће као солисти наступити Марија Чупоски, сопран, Драгана Поповић, мецосопран, Биљана Ковач, алт, Дејан Врбанчич, тенор, и Атила Мокуш, бас.


Концерт ће бити одржан у суботу 14. новембра 2015. године у 20.00 часова.

 


 

    

Поп рок фест

 

radiobeograd202b.jpg

 

Живот посматран из угла од 202 степена – како то изгледа најбоље ће доживети публика Радио Београда 202 у периоду од 21. до 27. септембра када се на програму ове радио станице емитује специјалан програмски пројекат: ПОП РОК ФЕСТ. Тема ове вишедневне музичке одисеје на радио таласима је ЖИВОТ наш насушни, са свим својим посебностима и детаљима. Живот посматран из угла од 202 степена значи да ће музика у овом седмодневном маратону бити слагана у једносатне тематске целине. Подсетићемо се у сваком од ових кратких блокова шта најзначајнији извођачи поп и рок музике у текстовима и атмосфери песама говоре о првим љубавима, највећим љубавима, највећим животним дилемама, најјачим осећањима у животу, друштвеним збивањима, правди и неправди, животним циљевима, срећи итд. Музички уредници Двестадвојке су већ припремили одговарајућу поп и рок “гозбу” на ову тему – остаје само да се и публика укључи у ПОП РОК ФЕСТ са својим “животним” предлозима. Почетак ове радио авантуре је у понедељак, 21. септембра у 6.00 сати, а музичка сага о животу се завршава у недељу, 27. септембра у поноћ. Тада Београд 202 прелази на јесењу програмску шему. Музички уредник и водитељ Олга Кепчија.

 

(Поп рок фест 27.09.2015/мп3

(Поп рок фест 26.09.2015/мп3

(Поп рок фест 25.09.2015/мп3

(Поп рок фест 24.09.2015/мп3

(Поп рок фест 23.09.2015/мп3

(Поп рок фест 22.09.2015/мп3

(Поп рок фест 21.09.2015/мп3 )

 


 

 

 

ВИЗИЈА 202 – УЖИВО ИЗ БИТЕФ ТЕАТРА 

 

Дан после свечаног почетка 49. Битефа у београдском Народном позоришту, ''Визија 202'' ће се емитовати уживо из Битеф театра.  

 

 

aleksandraglovacki.jpg

Гости емисије су Мирјана Карановић, председница овогодишњег жирија, Вера Коњовић, уредница Битефа на филму од његовог оснивања, као и стална преводитељка са неколико језика, Сања Крсмановић Тасић, уредница Битеф полифоније и Јелена Богавац, редитељка представе у оквиру пратећег програма Битеф зоне. О Битефу некада, о његовом општем значају, о програму и првом издању без оснивача Јована Ћирилова, чијој успомени је овогодишњи Фестивал посвећен, са гошћама разговара уредница емисије Александра Гловацки. Хронике 49. Битефа емитоваћемо свакога дана, од 11,00 и од 18,00 сати.

 

 

 

 


       
     

 

Књажевачке приче 202    

 

 

 

krunapintaric.jpgФестивал културе младих у Књажевцу почео је 6. августа, а Двестадвојка му се придружује у петак! Од 17 до 19 часова уживо смо на књажевачком корзоу, где ће нам десетак гостију описати шарм свог завичаја, шта се дешава у овом граду, и шта би они волели да се дешава. Очекују Вас приче о прошлости Гургусовца и модерном добу Књажевца, о рокенролу, спорту, археологији, младима, легендама које су смишљали мештани, књигама из којих локални основци додатно уче о свом крају... Све што један град на Двестадвојкином путовању Србијом, као и досадашњи, може да нам представи! Слушамо се - уживо из Књажевца!

Водитељка Круна Пинтарић. 

 

 

 

 


 

 

 

Радио Београд 202 уживо са 49. Гитаријаде

 

 

krunapintaric.jpgСвако вече од 29. јула до 2. августа емисије и директни преноси концерата са 49. Зајечарске гитаријаде. Будите уз Двестадвојку и слушајте наступе група Ван Гог, Кербер, Електрични оргазам, Дубиоза колектив, Генерација5, Галија... као и представљање свих демо бендова, финалиста, овогодишње Зајечарске гитаријаде. Водитељка Круна Пинтарић. Уредник Снежана Грујић.

 

 


 
 

Exit на 202

 

nkuzmic.jpgСвако вече од 8. до 12. јула у термину од 20.00 до 21.00 (субота од 21.00 до 22.00) на Двестадвојци емисије са овогодишњег Егзит фестивала. Гости Ненада Кузмића у екстерном студију Радио Београда 202 на Петроварадинској тврђави биће учесници, организатори, посетиоци фестивала... Уредник Снежана Грујић.

 


 

 

Током трајања Егзит фестивала у Новом Саду, од 9-тог до 12-тог јула 2015. године, Београд 202 ће вас свакодневно извештавати о дешавањима на и око фестивала. Сваке вечери у специјалним емисијама посвећеним Егзиту моћи ћете да чујете и разговоре са извођачима који наступају на овогодишњем Егзиту. Са њима ће, из нашег екстерног студија са Петроварадинске тврђаве, разговарати Ненад Кузмић. Поред тога, током редовног програма Београда 202 Ненад Кузмић ће репортерски извештавати о пратећим фестивалским дешавањима у Новом Саду.

 


 
 
 

Komentari  

 
#2 nedeljko 2016-06-01 13:56
preteraste sa izvesnim rasicem ,covek ocito da je zeljan medija i neke koristi od istih.
djordje nikolic ,tzv david ,nedavno bas na ovom radiju ispljuvao tv emisiju '' nikad nije kasno'',a onda ga pre neko vece videh u ziriju iste.. zanimljivo...a vec o bori corbi i njegovom karakteru necu da trosim vreme... pozdrav
Цитирај
 
 
#1 РВМ 2016-03-16 19:20
Цео дан се не чујете у Чачку!
Цитирај
 

Додај коментар

Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Летња инт поз. /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Бошко Мијушковић РБ2
Љубивоје Ршумовић РБ2
Милан Влајчић РБ2
Горчин Стојановић РБ2
Бранка Оташевић РБ2
Ана Јанковић РБ2
Мира Бањац РБ2
Милош Томић РБ2
Зоран Живковић РБ2
Милош Раткер РБ2
Слободан Бештић РБ2
Петар Јањатовић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Летњи фестивали РБ3
202 - Уживо из Шапца
Награда Неда Деполо
Теме Трећег програма
Циклуси Tрећег програма
Репертоар-Драмски п.
Музички догађаји
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
„Тимочка лира “ 2016.
Студио 6
Спортски преноси
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Концерт Бјесови - 202
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
АНКЕТА
ИЗБОРНИ РЕЗУЛТАТИ 2016 У СРБИЈИ СУ:
 
kontakt: webmaster