radiobeograd - О нама
♦♦♦ НАПАД НА ПИЈАЦУ У ГАЗИ ♦♦♦ ВОЈВОДИНА : 50 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА НАВОДЊАВАЊЕ ♦♦♦ БЛАГОЈЕВИЋ : ПОМОЋ НА РАЧУНИМА ПО ПРАВОСНАЖНОСТИ РЕШЕЊА ♦♦♦ ХЛЕБ НАЈВИШЕ 46 ДИНАРА ♦♦♦ САРАДЊА СРБИЈЕ И ШВАЈЦАРСКЕ ♦♦♦ ЈОКСИМОВИЋ СА КРИСТОМ МАРКВАЛДЕР ♦♦♦ ВУЧИЋ И ШТРУГЛ О ЕКОНОМСКОЈ САРАДЊИ ♦♦♦ НИКОЛИЋ СА ПРЕДСТАВНИЦВИМА ИСЛАМСКЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ♦♦♦ КИЈЕВ : МИНИРАНИ ПРИЛАЗИ МЕСТУ НЕСРЕЋЕ ♦♦♦ КАРАЏИЋ ТРАЖИ НОВО СУЂЕЊЕ
Почетна страна arrow Радио Београд 2
30.07.2014
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
О првих 90 година
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Зелени, Црни лист 2014
Да Вас подсетимо
11.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Стереорама
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Индекс 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Мућни главом 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Деца XX века 202
Спорови у култури РБ2
Време музике РБ2
У средишту пажње РБ1
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Српски на српском РБ1
Окрени нулу РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Лексикон 202
Пут свиле РБ2
Отисак душе 202
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
ДОМ 202
Џез сцена РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Мајкл Кирби
Александар Вучић
Владимир Путин
Ивица Дачић
Томислав Николић
Мило Ђукановић
О нама
Емисије
Фреквенције
Најава програма
Данас на програму
Контакт
Критика РБ2
на програму:
20:00 • ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00 Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
следи:
О нама

РАДИО БЕОГРАД 2 - УЖИВО ИЗ КОСЈЕРИЋА

 

Поводом 90 година Радио Београда, емисију Од злата јабука Радио Београда 2 у петак 11.07.2014. године реализовали смо уживо из Косјерића. Наши гости били су руководиоци локалних културно-уметничких друштава, вокални интерпретатори и Драган Тулимировић, председник организационог одбора манифестације "Чобански дани", која се одржава од 11. до 13. јула.

kosjeric1.jpg

Аутор и водитељ: Марија Витас.

(Од злата јабука 11.07.2014/мп3)  

kosjeric2.jpg

 

 
 

Поводом 90. рођендана Радио Београда, Клуб 2 Радио Београда 2 у петак 11.07.2014. године емитовали смо уживо из Косјерића. Представили смо најважније културно-историјске споменике овог краја, испричали причу о животу угледних уметника који потичу из Косјерића, скренули пажњу на занимљиве културно-уметничке манифестације... У томе су нам помогли Винка Марић, директорка Народне библиотеке "Сретен Марић" у Косјерићу, Снежана Јоксимовић, директорка Туристичке организације општине Косјерић и Милуника Митровић, књижевница.

kosjeric3.jpg

Аутори емисије су Сања Милић и Ранко Стојиловић.

 

(Клуб 2 11.07.2014/мп3)

 

РАДИО БЕОГРАД 2

расписује

 

КОНКУРС ЗА СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ

НЕДА ДЕПОЛО

 Neda-Depolo.jpg

 

Признање се додељује за креативни допринос радио изразу.

Прва награда састоји се од Повеље и 1000 евра из фонда „Неда Деполо“.

Друга и трећа награда састоје се од Повеље и дигиталног снимача звука, који дарује фирма Kompani-digiTV d.o.o. из Београда.

У обзир долазе радиофонска остварења свих жанрова, настала од 1. септембра прошле до 1. септембра 2014. године. Пријаве за конкурс могу поднети сами аутори, други појединци, катедре, факултети и медијске куће.

Пријаву за конкурс и рад, снимљен на ЦД-у, у аудио формату, доставити до 1. септембра Секретаријату Радио Београда 2 (локал са портирнице Радија 214), радним даном од 9.00 до 15.00, или послати поштом на адресу: Радио Београд 2, Хиландарска 2, 11000 Београд, са напоменом: за конкурс Неда Деполо.

 

Пријаву за конкурс можете преузети (ОВДЕ )

Информације преко телефона 011 3229 659

 


РАДИО БЕОГРАД 2 - УЖИВО ИЗ КРАГУЈЕВЦА

 

Као део обележавања 90-годишњице Радио Београда, емисије Радио Београда 2 “Клуб 2” и “Културни кругови” су, у петак 27.06.2014. године, емитоване уживо из Крагујевца.

kragujevac1.jpg

Кроз интервјуе са људима који воде најважније установе културе у овом граду у “Културним круговима” представљен је културни идентитет Крагујевца. У тематском делу емисије “Гутенбергов одговор” који је посвећен лепој књижевности о свом стваралаштву говорили су Видосав Стевановић, Мирко Демић, Зоран Петровић, Ненад Глишић и Дамир Недић. “Клуб 2” био је посвећен Међународном салону анти-ратне карикатуре који се у Крагујевцу одржава већ 32 године.

kragujevac2.jpg

 

(Клуб 2 уживо из Крагујевца/мп3)


 РАДИО БЕОГРАД 2 - ВЕЛИКИ РАТ

Специјална серија Велики рат (1. и 2. део)

Документарно - драмска серија. Прича о слому империја, судару цивилизација, рађању нових држава и буђењу народа. 

 22.jpg

Епопеја о највећем историјском преокрету на почетку 20. века.

Потресна истина о херојској борби Србије и победи.

Велики рат - 100 година.

33.jpg                    

Истраживање и сценарио : Зорица Алемпијевић, Љубица Ћетковић и Снежана Бићанин.   

Драмски уметници: Елизабета Ђоревска и Србољуб Милин.

Наратор: Душан Глигоријевић.

Музичка уредница: Татјана Косановић.

Тон мајстор: Блажо Раичевић.

Редитељ: Слободан Ђукић

Термини емитовања: 25. 06. 2014. Велики рат, (1. део)  10.05  и  реприза 17.05;  26 06. 2014. Велики рат, (2. део)  10.05  и реприза 17.05

Серија се истовремено емитује на Радио Београду 1 и Радио Београду 2

  

(Специјална серија Велики рат први део/мп3)

(Специјална серија Велики рат други део/мп3)

 

 

 

УРУЧЕНА НАГРАДА РАДИО БЕОГРАДА 2 "ЗЕЛЕНИ РАДИОЕКОЛОШКИ ДОПРИНОС ГОДИНЕ"

РЕДИТЕЉУ ПЕТРУ ЛАЛОВИЋУ

 radio7.jpg

У Каменој сали Радио Београда, 17. јуна, на Светски дан борбе против исушивања и поплава, приређена је свечана додела овог признања.

Уместо Петра Лаловића, који је из здравствених разлога био спречен да прими награду, Повељу и рељеф "Зелени радио" примила је његова супруга Видосава Лаловић.

Награду је уручио и о добитнику говорио главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Ђорђе Малавразић, као и председница жирија Драгана Васиљевић, уредница у ТВ Београд. Добитникова ћерка, Ивона Лаловић, прочитала је писмо свог оца, у коме се он захваљује на награди и посебно говори о важности очувања Великог ратног острва. На крају свечаности, приказан је филм "Београдска оаза", који је Петар Лаловић снимио на Великом ратном острву.


79.jpg

77.jpg78.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

  

Признање новинарки Радио Београда 2

nmatovic.jpg

  Поводом дана Југословенске кинотеке, Невена Матовић, уредница Филмораме, темата емисије Културни кругови који се бави филмом, добила је Плакету Југословенске кинотеке за допринос филмској уметности. Признање јој је уручено 6. јуна, на отварању XVI Фестивала нитратног филма.

 

 nmatovicnagrada2014.jpg


 

 

РАДИО БЕОГРАД 2 - НАГРАДА "ЗЕЛЕНИ РАДИО"

zeleniradio1.jpg

 

Награда "ЗЕЛЕНИ РАДИО – еколошки допринос године" редитељу Петру Лаловићу


Овогодишњи добитник награде "Зелени радио – еколошки допринос године" је редитељ Петар Лаловић. То је на јавној седници, у емисији "Чекајући ветар" Радио Београда 2, својим гласовима одлучио велики новинарски жири, састављен од 17 новинара штампаних, електронских и интернет гласила из Србије, којим је председавала Драгана Васиљевић, уредник у ТВ Београд.

pl1.jpgpl2.jpg

 

Петар Лаловић је више од пола века посветио природи, у којој је снимио око две стотине филмова. Шира јавност најбоље памти његове филмове "Птице које не полете" и "Последња оаза". Невидљиви интимни свет животиња учинио је блиским човеку. Лаловић је гледаоцима поклонио најлепши поглед на природу изблиза - да је разумеју, понове заволе, врате јој се и сачувају је. Најновији филм "Београдска оаза", који је публика имала прилику прошле године да види, овај неуморни љубитељ природе снимио је у својој деветој деценији на Великом ратном острву, желећи да прикаже царство животиња, резерват биљног света и "фабрику" здравог ваздуха усред београдске метрополе. За свој опус, који чине документарни, играни филмови и ТВ серије, добио је више од 150 признања код нас и у свету.

 

Награда "Зелени радио – еколошки допринос године" свечано ће бити уручена 17. јуна, на Светски дан борбе против исушивања и поплава.

zr2014.jpg


Председник жирија:
Драгана Васиљевић
Уредник емисије:
Александра Вукићевић

  

 

РАДИО БЕОГРАД 2 – ПРОГРАМ СА ПОПЛАВЉЕНИХ ПОДРУЧЈА 2014.

   
  
 

Велике поплаве и клизишта које су задеселиле Србију пратила је екипа Документарног програма Радио Београда 2. Правовремено, професионално наши документаристи били су уз људе у Обреновцу, Убу, Баричу, Лозници, Крупњу, Љигу, Бајиној Башти и великом броју села у том подручју. Документарни програм емитовао је 12 премијерних емисија о несрећи која је задесила Србију и једну причу о поплавама у Босни и Херцеговини, новинара Жељка Бајића, коју је припремио Драгослав Симић.

 

 


 
 

Фотографије у прилогу снимили су Далибор Алексић и Љубица Ћетковић.

 

 vase pravo da znate sve.jpgbojan lazovic.jpgbojana lazic i ljubica cetkovic.jpg dalibor aleksic.jpg

 

Екипу Документарног програма Радио Београда 2 чинили су уредница Љубица Ћетковић, новинари Бојан Лазовић, Бојана Лазић и возач и велика подршка екипи, Далибор Алексић.

Радио Београд 2 дао је допринос целини информисања тако што је, поред документарних репортажа, емитовао већи број аналитичких, образовних и друштвено-научних трибина о темама које су доспеле у жижу интересовања јавности у време великих поплава. Говорило се о:

- Проблематици заштите културних споменика (Ризница),

- Културним иницијативама за помоћ Србији из наше интелектуалне дијаспоре (Окрени нулу, Бескрајни плави круг),

- Спречавању зараза и епидемиолошкој ситуацији на поплављеним подручјима (Чекајући ветар),

- Социјалним, економским, правним и безбедносним аспектима поплава (циклус Речено и прећутано),

- Деловању радио-аматера током поплава (Невидљиви људи),

- Последицама глобалних климатских промена (Соларис),

- Солидарности у периодима кризе ( Гозба, Демократски без муке) и

- Начинима превазилажења психолошких траума и изласка из депресивних стања, изазваних природним катастрофама (У првих пет).

 

 

 
 

"Тражимо загађивача и заштитнике животне средине"

 

Завршница 31. акције "Тражимо загађивача и заштитнике животне средине", коју организују Радио Београд 2, оснивач акције, и Покрет горана Војводине, суорганизатор, одржана је у петак, 16. маја 2014. године, у Свечаној сали Гимназије у Сремским Карловцима, када су и уручена признања Црни и Зелени лист за 2013. годину.

 

 

 plakatzelenicrnilist.jpg

 

   
   

 

Добитник "Црног листа"

 

Водопривредна инспекција при Министарству за пољопривреду и водопривреду

 

(Због пропуста који су довели до тога да Србија, иако природно богата водом доброг квалитета, сада има све више проблема: загађење река, нерешено питање отпадних вода, нерегулисано праћење тока река, појава алги у акумулацијама, као и због одбијања да се промени принцип по коме је довољно да загађивач плати надокнаду за испуштање загађене воде, иако постоје боља решења по угледу на развијене земље.)

 

 zajednickifoto.jpg

 

zagadjivac9.jpg  zagadjivac4.jpg 
 zagadjivac3.jpg  zagadjivac5.jpg

 

 

Добитници "ЗЕЛЕНОГ листа"

 

Ђуро Ваврош, председник еколошког удружењаХраст"

 

(Ђуро Ваврош самоиницијативно подиже ветрозаштитне појасеве у Бачкој Тополи и активно се бори против сече дрвећа.)

 

Проф. др Бранка Лазић

 

(Професорка Бранка Лазић се дуги низ година залаже за што ширу примену органске пољопривреде на овим нашим просторима. Иако је у пензији, ова дама се неуморно труди да кроз разне едукативне радионице, предавања и праксу на терену приближи што већем броју људи ову хуману пољопривредну производњу, која не само да штити наше здравље него и животну околину од загађења.)

 

Оливер Фојкар, аутор документарних филмова посвећених коњима на Крчединској ади

 

(Оливер Фојкар, из Завода за заштиту животне средине у Новом Саду, европски је познат аутор документарно-природњачких филмова, који је после пуне три године снимања на Крчединској ади на Дунаву успео да заврши овај филм. То је прича о јединственом месту на целом току Дунава, где стално борави око 200 коња. Крчединска ада је једно од највећих речних острва у српском Подунављу и део је СРП "Ковиљско-петроварадински рит", који је један од најочуванијих и најатрактивнијих ритских комплекса у Војводини.)

 

Наташа Миливојевић, председница еколошког удружења "РЗАВ"

 

(Наташа Миливојевић је млада, храбра, несебична и неустрашива жена која се страствено бори за очување реке Рзав, природних ресурса, а уједно се залаже за заштиту животне средине и лепоте природе тог дела Србије.)

 

Aнтоније Пушић

 

(Антоније Пушић, широј јавности познат као Рамбо Амадеус, истакнути је еколошки активиста, који се залаже за здравију човекову средину не само речима већ и суделовањем у акцијама на терену. Уједно залаже се за увођење еколошке диктатуре. Поред очувања природе, своје деловање највише је усмерио ка питањима енергетске ефикасности. На свом службеном сајту има рубрику у којој сакупља информације и линкове корисне за подстицање развоја и ширења еколошке свести. Недавно је изабран за изасланика за екологију 5.БУДИ-ЈА, Међународног бијенала уметничког дечјег израза, који ће се одржати од 16.маја до 16.јуна у Панчеву.)

 

Јарослав Пап, аутор фотографија посвећених природи

 

(Јарослав Пап поседује препознатљив фотографски рукопис посвећен свету природе и животињским врстама. Најчешће фотографише војвођанску равницу, дивље животиње, ловце... Три пута је награђен првом наградом југословенске новинске агенције Танјуг, као и првом наградом за фото-репортажу на 17. ИНТЕРФЕРУ (2012). Био је уредник фотографије у новосадском дневном листу Дневник. Сада је фото-репортер Танјуга. )

 

Удружење грађана "Еколошки покрет Дунав"

 

("Еколошки покрет Дунав" успео је да анимира све мештане да активно учествују и помажу очувању животне средине кроз низ активности: чишћењем, рециклирањем пет амбалаже (поседују пресу за балирање). Добијени новац од рециклирања пет амбалаже улажу у сређивање спортских терена како би деца могла да се баве спротом и плаћају тренере, а притом родитељи немају никакву финансијску обавезу.)

 

Центар за заштиту сова Србије

 

(Центар за заштиту сова Србије постоји од 2009. године. Окупља око 150 волонтера широм Србије. Током релативно кратког периода деловања, Центар је изузетно допринео да се јавности Србије сове, као строго заштићене птице, представе у најбољем светлу, да се спречи њихово прогањање, убијање, уништавање станишта и да се промовишу као птице које су изузетно корисне у свим срединама у којима живе. Посебан акценат у раду стављен је на разбијање предрасуда и сујеверја које је доводило до масовног уништења сова у Србији. Активностима на истраживању и заштити њихових станишта, Центар је дао немерљив доприност очувању целокупног биодиверзитета Србије.)

 

Привредна комора Србије

 

(Привредна комора Србије континуирано организује трибине и бави се заштитом животне средине у време када институције, којима је у опису посла да се тиме баве - то не раде. )

 

ОШКнез ЛазарВелики Крупци (Крушевац)

 

(Основна школа „Кнез Лазар“ је у оквиру програма уређења школске средине реализовала пројекат Земља нам је капак који чува око" и спровела следеће активности: посађена је 101 садница тује и 68 листопадних и четинарских садница у школском дворишту, засејано је 100 кг семенске траве. Укупно је пејзажно уређена површина од 1,30 ха. У оквиру пројекта Отпланети се, рециклирај" сакупљено је 40.000 пет амбалаже у акцијама ученика и родитеља и реализовалне су три изложбе - израда употребних предмета од рециклажног материјала. Школа реализује низ едукативних еко радионица у које су укључена деца и родитељи. У сарадњи са предузећем "Хенкел" реализован је пројекат "Борци за одрживост", а развијена је сарадња са невладиним организацијама у области заштите животне средине и потписан је меморандум ЕКО ШКОЛЕ.)

 

Јово Лојаница, оснивач добротворне фондације "За лепшу будућност"

 

(Јово Лојаница, оснивач добротворне фондације "За лепшу будућност", родом из Сјенице, живи и ради у Београду, значајно је помогао озелењавање Пештерске висоравни. Прошле године покренуо је и крос кроз Пештерску висораван. Ове године је одржан други по реду полумаратон "Пештерски висови -1000", трка на 10 км и "Трка задовољства" на 5 км. Од пре три године Јово Лојаница награђује и најбоље ученике средњих и основних школа са подручја сјеничке, тутинске и новопазарске општине. )

 

 zagadjivac2.jpg

 

 

zagadjivac7.jpg 

 

 


 

 

СВЕЧАНО УРУЧЕНА

НАГРАДА РАДИО-ТЕЛЕВИЗИЈЕ СРБИЈЕ ЗА ЛЕПОТУ ГОВОРА “РАДМИЛА ВИДАК”

 

 

У понедељак, 14. априла, у Каменој сали Радио Београда додељена је новоустановљена Награда Радио-телевизије Србије за лепоту говора “Радмила Видак”. Овим признањем чува се успомена на првог лектора Телевизије Београд, велику језичку просветитељку Радмилу Видак, која се деловањем у програмској свакодневици Телевизије и Радија и у Језичком савету РТС-а истрајно борила за коректност акценатског интерпретирања и стилску лепоту изговорене речи. Признање у виду Повеље додељиваће се сваке године на дан рођења Радмиле Видак.

 

nagradarv1.jpg  nagradarv2.jpg 
nagradarv3.jpg  nagradarv4.jpg 

 

 

Први добитник ове награде је дугогодишњи спикер Радио-телевизије Србије Жарко Обрачевић. Око овакве одлуке није било двоумљења – предлози колега стигли су и са Радија и са Телевизије. Глас Жарка Обрачевића готово је постао заштитни знак Радио Београда, мера доброг говора и језика.

 

 

 nagradarv5.jpg

 

Додељено је и Специјално признање “Радмила Видак” - добила га је емисија Првог програма Радио Београда “Српски на српском” која се од октобра 2012. емитује сваког радног дана и на сажет, духовит начин, у драмској форми, обрађује честе језичке недоумице. Са некима од њих у живом извођењу упознали су нас глумци Јадранка Селец и Феђа Стојановић. Уз њих, ауторски тим ове емисије чине: Мирјана Блажић Микић, аутор сценарија и уредник, Слободан Ђукић, редитељ и Драгомир Станојевић, музички уредник.

 

nagradarv6.jpg 

 

Добитницима је награде доделио генерални директор РТС-а Никола Мирков, а о успомени на сарадњу са Радмилом Видак говорили су књижевник и уредник ТВ Београд у пензији Мирослав Савићевић и Дарко Татић, редитељ.

 

 nagradarv7.jpg

 

Са одлукама жирија присутне је упознао лингвиста Владо Ђукановић, председник овогодишњег жирија.

 

 
nagradarv8.jpg
 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 2 - КУЛТУРНИ КРУГОВИ – ПРЕНОС ИЗ НИША

 

Обележавајући 90 година постојања Радио Београда, емисију "Културни кругови" у петак 04.04.2014. године емитујемо из Ниша.

nis.jpg

Представићемо културни и уметнички идентитет овог града. Разговараћемо са представницима најважнијих институција културе у Нишу, са људима који организују позоришне, ликовне, музичке, филмске догађаје...

 

Тематски део емисије, Гутенбергов одговор, биће посвећен књижевној сцени у Нишу. О књижевности ће говорити Горан Максимовић, декан Филозофског факултета у Нишу, писац Дејан Стојиљковић, песник Горан Живковић, главни уредник часописа "Градина" и писац Зоран Пешић-Сигма...

nis0404.jpg

Аутори емисије су Тамара Крстић и Биљана Мијалковић, уредник Сања Милић.

(Културни кругови уживо из Ниша/мп3) 

 

Радио Београд 2 - Награда "Никола МИлошевић"

 knjigagodine.jpg

 

tribina1.jpg

 

У Коларчевој задужбини, 27. марта 2014. године, представљено је четворотомно дело "Прирок и суштаство" овогодишњег лауреата на конкурсу за награду "Никола Милошевић", проф. др Слободана Жуњића.

tribina6.jpgtribina4.jpgtribibina5.jpg

 

 

О награђеном делу говорили су: проф. др Симо Елаковић, проф. др Миле Савић, докторанд филозофије Александар Лукић, мр Ђорђе Малавразић и аутор.

 

 

tribina2.jpgtribina3.jpg

 

(Трибина у Коларчевој задужбини 27.03.2014/мп3)

 tribina7.jpg

 

 

РАДИО БЕОГРАД 2

knjigagodine.jpg

 

 

 

Свечано уручена Награда "Никола Милошевић"

 

 

 

nagrada8.jpg


Награда "Никола Милошевић" Радио Београда 2 за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије за 2013. уручена је проф. др Слободану Жуњићу за четворотомно дело "Прирок и суштаство" у издању "Службеног гласника".
На свечаном уручењу Награде у Каменој сали Радио Београда говорили су мр Ђорђе Малавразић, главни и одговорни уредник Радио Београда 2, чланови жирија проф. др Мило Ломпар и проф. др Симо Елаковић  и лауреат проф. др Слободан Жуњић.   

 

 

 

nagrada2.jpg

  (Поздравна реч главног и одговорног уредника Радио Београда 2 Ђорђа Малавразића/мп3 )  

 

 

nagrada5.jpg 

      (Поздравна реч  председника жирија Мила Ломпара/мп3 ) 

 

nagrada6.jpg 

(Поздравна реч члана жирија Симе Елаковића/мп3 ) 

  

 

 

nagrada10.jpg

 

  (Поздравна реч добитника награде проф. др Слободана Жуњића/мп3  

 

Свечаност је директно преношена на таласима Радио Београда 2, а у наставку програма, у емисији "Клуб 2", са добитником награде проф. др Слободаном Жуњићем и са чланом жирија проф. др Милетом Савићем разговарао је Александар Лукић.

 

 

nagrada4.jpg 

nagrada11.jpg 

Модератори директног преноса: Мелиха Правдић и Сања Милић

      

  

 


 


 


mp3.jpg

  

Слушајте Радио Београд 2 преко mp3 формата (ОВДЕ)

   

 


 

Komentari  

 
#31 Nenad Predrag Dj. 2014-07-28 20:04
Molio bih vas povodom naucne emisije na rts 2, i gostom Станко Стојиљковић,
da uradite tako nesto i u okviru emisije digitalne ikone. Odlicna naucna emisija na rts, trazi i da se cuje-gostuje i na radio Beogradu.
Hvala
Цитирај
 
 
#30 Nenad P. 2014-07-22 10:06
Odlicna emisija Kod Pelikana sa g. Vlajicicem od 22.VII !
Цитирај
 
 
#29 mladen jorgović 2014-07-11 18:20
Gospođa Konevski propušta najbolje u emisiji "Put u reči", a to je duhovit, privlačan govor o govoru. Naravno, kad voditelj kaže "0.9" dece po braku,i slično, on ismeva suvi, nehumani stil statistike i treba biti operisan od humora da se to doslovno shvati, kao grubost. Komentari g. Konevski bili bi korisniji bez preterane doze dociranja.
Цитирај
 
 
#28 dejan nešić 2014-07-07 06:23
Program koji otvara nove vidike. Slušam samo vas.
Цитирај
 
 
#27 Nenad Peric 2014-07-04 19:09
Odlicna mini serija s pok. Misom Blamom u Govori da bih te video
Цитирај
 
 
#26 Goran Đerić 2014-06-30 07:24
Kakav divan početak debija na "Klasiku molim"...Samo hrabro Radoše!! U dobrom si društvu pa se potrudi da dokažeš da i muški deo OSEĆA...
Цитирај
 
 
#25 Bozo Minic 2014-06-20 16:20
Ovaj audio snimak od pola sata, koji nas UVEK doceka, kada otvorimo vase stranice je CIST PROMASAJ!
Audio dobrodoslica treba biti 2-3sekunde, najvise. A ne radio-drama
Цитирај
 
 
#24 dragoljub 2014-06-15 23:05
Dušan Makavejev - za sva vremena.
Цитирај
 
 
#23 Predrag Djorjdevic 2014-06-12 17:10
Цитати Nevena Biolog:
>>>DALI CE LJUDI IMATI PRILIKU DA ZIVE NEKOLIKO VEKOVA???

Nevena,
to je sasvim u skoro vreme moguce, pitanje pravo je A KO CE MOCI TO PLATITI?sigurno je preskupo.
Ako su uspeli da kloniraju pojedine zivotnje, ako vec uveliko rade da razumevanju postanka coveka, da jedan muski i jedna zenska celija stvore citavo telo, sada sirurno rade na stvaranju organa, za bolesnike spas, pogotovo ako se iskopira DNA, takav organ nece praviti problema, los organ u kantu novi u telo,
odlicno, ali gde su organi-a vec jesu,
sledece je telo.
Moozda ce neko imati koristi na planeti, ali buduci kosmicki piloti, ce imati najvece koristi, jer prica se o merama/jedinicama koje su OGROMNE,
pa jedan put od samo 1/2sv.godine traje
oko 17 .000 godina zemaljskih,a TO JE UHH.UHH.UHH.
Zivot od nekoliko vekova ima smisla!!!

Dan traje ovde oko 5miolijardi godina, noc malo duze, ako je tacno ono oko postanka, big bang.
Цитирај
 
 
#22 Dragan Petric 2014-06-06 20:41
Amerika i sve sile rade na opasnu stetu cele planete,

pa zar je cilj, da nestane zivot, kao jedinstvena forma,
koja ima cilj i teznju ka vecnosti, kao sto uistinu i jeste,
umesto da radimo na razvokju astro nauka, koje ce nam u datom trenutku pomoci da naci potomci, nastave naseljavanje drugih planeta naseg suncevog sistema, da bi u odredjenom trenutku pobegli iz istog, i opstali, naravno ne da neka kamencuga moze da sve poremeti, pa da samo ostanu ostaci naseg postojanja ovde, kao dino svet, koji se odigrao pre nekoliko stotina miliona godina, to je nesto sto nesmemo dozvoliti, ne mi ljudi, nego citav ziv i neziv svet nase prelepe planete.
jer kako se nas pra pra covek, borio sa opstanak svog zivota, on je uspeo zahvaljujuci svome nesvesnom delu bica, ali taj deo danas nije potreban, cak moze se reci i daje visak, jer nema potrebe da idemo van kuce sa sekirom i nozem, da bi se odbranili
Цитирај
 

Додај коментар

Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Стереорама/MP3
Летњи коктел 1 /MP3
Летњи коктел 2 /MP3
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
velikirat.jpg
ИНТЕРВЈУ
Пера Петершун РБ2
Петер Буркхард РБ1
Бранка Оташевић РБ2
Драгана Мркић 202
Душан Микља РБ2
Владимир Кецмановић РБ2
Сњежанa Миливојевић РБ2
Мирољуб Стојановић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Музички догађаји
Спортски преноси
РБ - уживо из Косјерића
Репертоар-Драмски п.
Теме Трећег програма
Награда Неда Деполо
Циклуси Tрећег програма
РБ2 - уживо из Крагујевца
45 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Метрополитен опера
Књига године РБ2
Дан радио драме 2014
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Зелени радио РБ2
Ноћ музеја - РБ
Музички маратон 202
Турнир у фудбалу РБ1
Поп рок ФЕСТ 202
„Фер - плеј је победа"
Еуросоник РБ1
Црни и Зелени лист РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster