♦♦♦ ВУЧИЋ : СПАСИТИ МИР ♦♦♦ СТОЛТЕНБЕРГ : НЕМА ПРОТИВРЕЧНОСТИ У ЈАЧАЊУ ОДБРАНЕ ♦♦♦ БРАНИОЦИМА ГЕНЕРАЛА МЛАДИЋА УСКРАЋЕНА ЖАЛБА ♦♦♦ ДОБАР СТАРТ ТИПСАРЕВИЋА У ШЕНЖЕНУ ♦♦♦ БЕОГРАЂАНИ ЗА НАЈСИРОМАШНИЈЕ СУГРАЂАНЕ ♦♦♦ РЕШЕН ПРОБЛЕМ ЗА МОСТ НА ДРИНИ ♦♦♦ ЗА ГОДИНУ ДАНА ФАБРИКА ВОДЕ У УЖИЦУ ♦♦♦ ЈОКСИМОВИЋ РАЗГОВАРАЛА СА ЕВРОПСКИМ ПАРЛЕМЕНТАРЦИМА ♦♦♦ АВГАНИСТАН : ВОЈНИЦИ УБИЈЕНИ НА СПАВАЊУ ♦♦♦ СИРИЈСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ У АЛЕПУ
Почетна страна arrow Радио Београд 2
27.09.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
64.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Бескрајни плави круг РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама
Структура програма
Развој програма
Емисије
Фреквенције
Дечја драмска група
Најава програма
Данас на програму
Контакт
Критика РБ2
Награђени новинари
Издања
на програму:
20:00 • ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00 Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
следи:
О нама

 

РЕЗУЛТАТ КОНКУРСА ЗА СТУДЕНТСКУ НАГРАДУ
НЕДА ДЕПОЛО 2016.Neda-Depolo.jpg


На овогодишњи конкурс за студентску награду „Неда Деполо“, коју Радио Београд 2 додељује за креативни допринос радио изразу, пријављено је укупно 19 студентских радова са Факултета драмских уметности, Факултета за медије и комуникације, Академије уметности, Високе школе електротехнике и рачунарства у Београду, са Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу, Филозофског факултета и Природно математичког факултета у Новом Саду.Стручни жири је ове године радио у саставу: Јована Стефановић (композиторка), Небојша Брадић (позоришни и радио-редитељ, главни уредник Културно-уметничког програма РТС-а), Сања Милић (радиодрамска ауторка и заменица Главног и одговорног уредника Радио Београда 2), Владимир Б. Поповић (уредник у редакцији Драмског програма Радио Београда) и Милан Влајчић (филмски и књижевни критичар), председник.


У директном преносу на јавној седници одржаној у уторак 20. септембра 2016. године у 13 сати на таласима Радио Београда 2, одлуком жирија највећи број бодова и прву награду добио је рад „Хамлет или пропала револуција“ ауторке Таре Манић (Продукција ФДУ – Београд). Овај радиофонијски есеј користи елементе текста „Хамлет-машина“ Хајнриха Милера, стварајући нове димензије побуне и пораза, уз низ изазовних конотација на мотиве данашњих пропалих утопија.


Другу награду добио је рад „Облачно са повременом револуцијом“ који потписујe аутор Никола Лукић (Продукција ФДУ – Београд). Овај драмски есеј испитује исказе о немоћи младе генерације, показујући на драматичан начин осећање осујећености младих и немоћ да себе препознају у атмосфери опште корупције и лажне исполитизованости.


Трећу награду жири је доделио остварењу „Турбо декаденција“ аутора Милана Богића (Продукција ФДУ – Београд). У овом есеју из жанра документарних сведочанстава преплићу се искази наших познатих културолога, новинара и уметника, са ставовима младих људи који су збуњени недостатком конзистентне културне политике и превагом „турбо-естраде“, чији се краци протежу до врхова наше тзв. политичке елите.


Жири је и ове године изразио жаљење због чињенице да није било више радова најзначајније струје наше радиофоније: арс акустика и лабораторија звука, знајући да то зависи и од стандарда који се промовишу на медијским катедрама.

 

Прва награда доноси аутору Повељу Радио Београда 2 и новчани износ у вредности од 1000 евра који дарује породица Неде Деполо. Добитници друге и треће награде добијају дигиталне снимаче звука које додељује предузеће „Company Digi TV“. Награде ће бити уручене на свечаности у Каменој сали Радио Београда 30. септембра 2016. године у 12 часова. Рад жириjа модерирао је Ранко Стојиловић, Продуцент конкурса за награду „Неда Деполо“ је Мила Николић.

 

 (Жирирање - 20.09.2016/мп3 )   

 

(Више детаља о награди "Неда Деполо" 2016. кликните ОВДЕ ) 

 


 

 

 

ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ ЗА ЦЕЛУ СРБИЈУ
Нови јутарњи програм под називом “На три воде” реализоваће из три студија од 3. октобра Радио Београд 2, Радио Нови Сад и дописништво Радио Београда у Нишу. Програм ће се емитовати на таласима Радио Београда 2 и Радио Новог Сада сваког радног дана од 6 до 8 часова. Осим најважнијих јутарњих информација, вести, стања на путевима, прогнозе времена, у програм ће се јављати репортери из сва три града, уз тему јутра, савете лекара и обиље занимљивих рубрика.

natrivode.jpg


Радио Београд 2 има дугу традицију заједничких емисија са другим радио програмима, од емисије “На заједничком таласу”, коју смо некада реализовали на мрежи Удружених радио станица Србије, преко емисије “У међувремену”, са Радио Новим Садом, до култне емисије “Нико као ја”, коју смо радили заједно са колегама из Радио Ниша и Радио Крагујевца. Јутарњи програм “На три воде” је, у извесном смислу, наставак те блиставе сарадње у којој желимо да објединимо наше креативне потенцијале и програмске могућности, на задовољство слушалаца радио програма у целој Србији. Верујемо да ће то бити занимљив програм који неће само информисати слушаоце о дневним догађањима у градовима на обалама Дунава, Саве и Нишаве, него ће, на посебан начин, симболизовати сво богатство и узбудљивост живота у Србији, нашој заједничкој кући “на три воде” ”, изјавио је Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Радио Београда 2, најављујући нови јутарњи програм из три студија. Посебна пажња у програму “На три воде” биће посвећена догађајима из кутуре, извештајима са догађања од претходне ноћи и најавама програма за предстојеће вече. Сталне рубрике “Дечји будилник”, “Догодило се на данашњи дан”, “Војвођанске занимљивости”, “Роковник” и “Стари Ниш”, требало би да омогуће забаван почетак дана и добро расположење редовним слушаоцима новог јутарњег програма. “Назив програма, који се односи на три наше реке, могао се односити и на три тврђаве, три моста, три универзитета и много других ствари заједничких за наша три града. Могло би се набрајати још штошта што нам је у Београду, Нишу и Новом Саду заједничко. Наш нови заједнички програм ће покушати да обједини северну покрајину, са својом традицијом, толеранцијом, мултикултуралношћу, југ са својом особеношћу и престоницу, са својим тековинама и цивилизацијским вредностима”, изјавила је, најављујући почетак новог, заједничког јутарњег програма, главна и одговорна уредница Радио Новог Сада Милада Поповић. Нови јутарњи програм из три студија слушаоци могу пратити од 03. октобра 2016. године, сваког јутра од 06.00 до 08.00 сати, на мрежи ултракраткоталасних предајника Радио Београда 2 и Радио Новог Сада, као и на сајтовима Радио Београда, Радио телевизије Србије и Радио телевизије Војводине.

 


 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 2 -  „Тимочка лира “ за 2016.

 

     radio2_logo.jpg           fkmsknjzevac.jpg 

 

Са уручења награде "Тимочка лира", 6. августа 2016. године:

     

sinisa gavric, dobitnik nagrade timocka lira 2016.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Синиша Гаврић

Рођен у Сарајеву (1987). Завршио је основне и мастер студије на Филозофском факултету у Београду. Тренутно живи и ради у Аранђеловцу. 
Поезију је почео да пише под утицајем француских симболиста и надреалистичке школе, као и домаћих песника (Васка Попе и Миодрага Павловића), да би крајем студија развио сопствену поетику и аутентичан стил. Поред филозофије, поезије и књижевности, бави се проучавањем психоанализе, антропологије, ликовне и филмске уметности.

 

Потрага


Ко ме тражи, прешао се

Разјапљена вилица, две ноге и две руке

На свакој четри прста и десет ноктију.

Одсеченог палца мајмун огледало грли

Тражите ме у прашумама


Расцепљена дивовска осама

Леђа на пола копља

Развијена побуњеничка застава.

Два тенка прешла су преко усана

Тражите ме на границама


Разапета курва на кревету

Црна празнина посута звездама

Раштимана музика сфера, ласцивна астрономија.

Згрушани трагови млечног пута, греју се у препонама

Тражите ме у бљесковима


Рашчеречена пасијим лавежима

Соба са пет зидова, два прозора,

Седам хиљада корака плодну тишину оре.

Два ока, одсечених капака, чекају зелена свитања

Тражите ме у трептајима


Раскидана бела погача црним рукама

Два рудара дуго су копала пре доручка

Рупе у стенама ништа скривале нису.

Три лекара дуго су сецирала тело...


Ко ме тражи снашао се

Свуда ме нема.

  

timocka lira 2016, proglasenje pobednika.jpg

 

 

 

urucenje nagrade timocka lira 2016. 2.jpg

 

  

 

     

 

 

 


(Више детаља о награди Тимочка лира 2016. кликните ОВДЕ  

  

 

banercrnizeleni.png

 

  УРУЧЕНА  ПРИЗНАЊА „ЗЕЛЕНИ” и „ЦРНИ ЛИСТ” 2015.

 “Тражимо загађивача и заштитнике животне средине”, најстарија еколошка акција у Србији, ове године организована је 33. пут. Покренули су је Еколошки магазин “Чекајући ветар”, Другог програма Радио Београда и Друштво за чистоћу ваздуха Србије још 1983. Последњих седам година, партнер Радио Београда 2 је Покрет горана Војводине.

priznanjezelenicrnilist2.jpg 

У завршници акције, традиционално се додељује десет Зелених и један Црни лист. Од предлога које су кандидовали новинари еколошких рубрика из читаве Србије, као и грађани, добитнике је одабрао жири састављен од чланова Другог програма Радио Београда и Покрета горана Војводине .

priznanjezelenicrnilist1.jpg

(Више детаља о награди „ЗЕЛЕНИ” и „ЦРНИ ЛИСТ” 2015. кликните ОВДЕ  

 

 

 


 


  

РАДИО БЕОГРАД 2

knjigagodine.jpg

     АЛЕКСАНДРИ МАНЧИЋ УРУЧЕНА НАГРАДА "НИКОЛА МИЛОШЕВИЋ"

 

У Каменој сали Радио Београда, пред великим бројем посетилаца, Александри Манчић је уручена награда "Никола Милошевић" за најбољу књигу у области теорије књижевности и уметности, естетике и филозофије у 2015. години, коју додељује Радио Београд 2. Александра Манчић је, као четрнаести добитник, награђена за књигу "Ђордано Бруно и комуникације  превођење идеја", у издању "Службеног гласника". На свечаности су говорили председник жирија проф. др Драган Проле, директор"Службеног гласника" Јелена Триван и главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац, који је добитници и уручио награду. 

 

 

nagradanm3.jpg 

 


 nagradanm01.jpg

Главни и одговорни уредник Радио Београда 2 Радоман Кањевац је, поздрављајући присутне, подсетио ко је све током претходних деценија радио у Радио Београду, кући "уз коју смо одрастали, са гласовима према којима смо се од детињства оријентисали у времену и простору, као према звездама". Он је рекао да радио програми нашег јавног сервиса представљају последњу оазу ауторских емисија и меру доброг укуса на нашем таблоидизираном медијском тржишту и додао да је то разлог што се тим програмима, као и нашој телевизији, највише верује""Данас, када уручујемо признање за једну књигу о мислиоцу чије тело је горело на ломачи, али чије идеје и даље комуницирају, добродошли у кућу са четири радија која излази на четири улице, и која представља стару, поуздану, сигурну кућу, не само за нас који овде радимо него и за многе друге за филозофе, за новинаре, за уметнике, за вернике и за јеретике, какав је уосталом био и сам Ђордано Бруно", рекао је Кањевац. 

 

 (Поздравна реч главног и одговорног уредника Радомана Кањевца/мп3 )  

        

(Више детаља о награди "НИКОЛА МИЛОШЕВИЋ" 2015. кликните ОВДЕ ) 

 

 

 

 

РАДИО БЕОГРАД 2 - НАГРАДА "ЗЕЛЕНИ РАДИО" 2015.

zeleniradio1.jpg

 

Уручена награда Зелени радио - еколошки допринос године Гордани Брун и Драгани Васиљевић

zeleniradio2015.jpg 

У Каменој сали Радио Београда, у петак 19. јуна, свечано је уручено признање нашег програма Зелени радио - еколошки допринос године мр Гордани Брун, председници Удружења "Школа за опстанак" и Драгани Васиљевић, ауторки документарног серијала РТС  "Еко караван".

 

 (Више детаља о награди "ЗЕЛЕНИ РАДИО" 2015. кликните ОВДЕ ) 

     

 


   


mp3.jpg

  

Слушајте Радио Београд 2 преко mp3 формата (ОВДЕ)

   

 


 

Komentari  

 
#43 DoabrDan 2016-09-09 09:32
nema podcasta emisije Agora??? Hvala
Danica
Цитирај
 
 
#42 Mirjana D. Stefanović 2016-09-04 15:50
Slusati emisije *Riznice* koje je uredjivala Sonja Malavrazic bio je praznik koji je uvecavao smisao nedeljnog praznicnog dana. Pametan novinar, strucan, obavesten, mudrih pitanja koji je birao teme kao poslastice za um. Bravo, gospodjo Malavrazic.
Цитирај
 
 
#41 Branko Sikimić 2016-09-04 15:44
Divan, plemenit oproštaj od emisije. Hvala gospođi Malavrazić, jer nam je u "Riznicama" vraćala samopoštovanje i ponos.
Цитирај
 
 
#40 Meliha Pravdic 2016-08-30 22:37
Postovani Dusane,niste me dobro razumeli.Guca je bila saboriste narodnog, izvornog duha i stvaralastva i trebalo je da takva i ostane. Sta ce estrada i u Guci, a Meliha Pravdic nije udarala ni na koga, i citat nije hrabro procitan i zasto bi, a ponajmanje zato da bi se gospodin Kostunica optuzio za komercijalizaci ju sadasnje Guce. Pomesali ste vremena, ovo sad i ono od pre deset godina. Svasta!
Цитирај
 
 
#39 Slobodan 2016-08-13 15:14
Slusam divnog profesora Mitrovica u Gradu i uzivam. Iako je prosla jedna i po decenija njegove reci kao da su danas izgovorene. trebalo bi cesce da prodjete kroz vase arhive. Tamo je pravo blago.
Цитирај
 
 
#38 dušan 2016-08-05 16:45
Bilo je samo pitanje vremena kad će i Meliha Pravdić da udari na Koštunicu. Pošto su se svi izređali za razne stvari, nije izostala krivda da se Koštunica optuži i za komercijalizaci ju Guče. Kako je samo hrabro i kritički navela i komentarisala onaj citat od pre 10 godina. Da onaj ko ne poznaje Guču, ne poznaje ni srpski narod. Aferim!
Цитирај
 
 
#37 тиме 2016-07-30 10:42
Dobro veche, jos malo jutro, duuga je noc za...za RB2
Solaris ___tek pre 10dana objavljeno__UZI VO SUNCE _??!!!??_

NASA SDO - The Sun - Real Stunning close up video of the suns surface
NA-YOUTUBE-lLOVE IT
Started streaming on Jul 19, 2016
NA-YOUTUBE-lLOVE IT

(*;*)SO-L-A-R-I-S (*;*)
Hvala na jupiteru(podcas t) :*
black sun eraser,no slip...yess
ZOMBI-ca `97
kiss kiss
ps. radio galaksija odlicno, eto mene kod Vas
Do vidjenja
Цитирај
 
 
#36 Златни микрофон 2016-07-29 14:48
ЗЛАТНИ МИКРОФОН за не вероватну емисију,---Говори да бих те видео...---рб 2

Најбољи, ...ма суви професионализам монтаже звука(кажем ЗВУКА, а не музике)

ЗВУК као подлога говорном делу, који боји,који акцентује одличне теме.
ЗВУК који Д-А-Ј-Е просторну димензију Говори...ФМ РБ, је нешто најбоље што може да се ЧУЈЕ.

Оваква емисија, даје слушаоцима ОДЛИЧАН финални производ.
Говори ....--ХВАЛА-ХВАЛА-- ПУНО
Воја. `94
фм-овац
29-7-16
Цитирај
 
 
#35 Д. студент 2016-07-29 14:47
СОЛАРИС-пдкст хвала пуно, данас сте спустили Јупитер на нашу планету.

Емисије Радио Београда су јединствен едукатвни материјал, међ свим српским медијима.
После емисије РБ, правац...
youtube i internet surfovanje,

NoviNE OFF,pa zar pored Rb 3,2 kupovati novine????,

TV OFF-pa u mojim rukama drzim tablet i imam bukvalno ceo svet na „klik“,
a ja da GLEDAM nekog urednika koji ce da odlucujem sta da JA gledam,

ma dajte molim Vas, MOJE vreme JE PRIME TIME, i to 365/24h
izmedju popunjavam sa RB 3,2,..
a da gubim vreme na tv sa njihovom programskom „lutrijom“ ????

Ovako ja gledam sta hocu i KAD hocu.
\(*2*)СОЛАРИС(* 2*)/ Hvala puno
pozdrav
Цитирај
 
 
#34 jug 2016-07-26 21:20
Aleksandar Vlajcic, u danasnjoj emisiji Klub 2, prosto nije znao sta, koga i zasta kritikuje. U svojoj prepametnosti pomesao je loncice i neopravdano, nas treci grad, Nis, stavio u kulturnu ravan sa daleko manjim i kulturno nedoraslim gradovima Nisu. Da li Vlajcic uopste zna o kulturnim desavanjima u ovom gradu/
Naravno da ne zna. Ali zato zna da pravi glupa poredjenja. Nisam Nislija. Tek toliko.
Цитирај
 

Додај коментар

Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Инт. позивница /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202

Рио 2016
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Јелена Кајго РБ2
Жарко Ковачевић РБ2
Петар Николић РБ2
Зоран Аврамовић РБ2
Слободан Гавриловић
Лав Братуш РБ2
Славко Штимац РБ2
Бранимир Карановић
Петар Арбутина РБ2
Дивна Вуксановић РБ2
Горан Бабић РБ1
Зоран Модли РБ2
Јасмина Трумбеташ РБ1
Гојко Божовић РБ2
Вук Драшковић РБ2
ИЗДВАЈАМО
Награда Неда Деполо
Студио 6
РБ - уживо из Врбаса
Теме Трећег програма
На три воде РБ2
Мокрањчеви дани
Репертоар-Драмски п.
Спортски преноси
Музички догађаји
Циклуси Tрећег програма
„Тимочка лира “ 2016.
Летњи фестивали РБ3
202 - Уживо из Шапца
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Зајечарскa гитаријадa
Концерт Бјесови - 202
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster