♦♦♦ ДАЧИЋ ЗАХВАЛИО УКРАЈИНИ НА УЧЕШЋУ У КФОР ♦♦♦ СТРАЗБУР : САНКЦИЈЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ БЕЗ СВРХЕ ♦♦♦ ФИЛМУ „ЕНКЛАВА“ ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ♦♦♦ ФИЛМ КУСТУРИЦЕ У ВЕНЕЦИЈИ ♦♦♦ ОДЛИКОВЊЕ ПОТПУКОВНИКУ АЛЕКСАНДРУ ЦЕРУ ♦♦♦ ОТПУШТАЊА У ТУРСКОМ МИНИСТАРСТВУ ♦♦♦ ТУРСКИ ГЕНЕРАЛИ ПОДНЕЛИ ОСТАВКУ ♦♦♦ КАИРО : ГУЛЕН НИЈЕ ТРАЖИО АЗИЛ ♦♦♦ АУСТРИЈСКИ ПОЛИЦАЈЦИ НА СРПСКО-МАЂАРСКОЈ ГРАНИЦИ ♦♦♦ ПОКРЕНУТ ИЗБОР ЧЛАНА САВЕТА РЕМ
Почетна страна arrow Радио Београд 2 arrow Програмска шема
29.07.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Студио 6 

Миленино коло

Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
95.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Миленино коло РБ1
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Бескрајни плави круг РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама
Структура програма
Развој програма
Емисије
Фреквенције
Дечја драмска група
Најава програма
Данас на програму
Контакт
Критика РБ2
Награђени новинари
Издања
на програму:
00:00 • ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00. Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
следи:
05:00 • НOВИ ДAН
ПРОГРАМСКА ШЕМА РАДИО БЕОГРАД 2
петак29-7-2016Други програм

времеемисијанајава
00:00:00 - 05:00:00ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00. Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
05:00:00 - 08:00:00НOВИ ДAН
Јутарњи програм магазинског типа, садржи вести, метеоролошки билтен, стање на путевима, преглед културних догађања и сталне рубрике Бисери ума и Догодило се на данашњи дан (са звучним илустрацијама, посебно сачуваним гласовима стваралаца из тонског архива).

05.05 и 06.55 Вести
07.55 Вести; На таласима РБ 2
08:00:00 - 09:00:00КЛAСИКУ МOЛИМ
Недељна топ-листа класичне музике Радио Београда 2

Након сабирања гласова које смо од понедељка до четвртка примили путем фиксног и мобилног телефона, е-mail адресе и групе на друштвеној мрежи Facebook, данас емитујемо композиције које су се највише допале слушаоцима.

Уредница и водитељка: Ана Ћирица
09:00:00 - 10:00:00ПУТ У РEЧИ
Емисија о лингвистици, нашем књижевном језику у теорији и пракси, свакодневној вербалној комуникацији и говору на медијима. Образовни карактер се још више наглашава саветима и упутствима за разрешење језичких недоумица.

Аутор: Владо Ђукановић

09.55 Вести
10:00:00 - 11:00:00СПОРОВИ У КУЛТУРИ


Вест да су угашене емисије колегинице Љубице Летинић, уреднице Трећег програма Хрватског радија, брзо се проширила медијским простором. Парадокс је утолико већи што је реч о изузетној и награђиваној ауторки. Тако је поступак руководства ХРТ-а постао предмет коментара да јавни некомерцијални сервиси треба да подржавају а не поништавају програме са изузетним печатом.

У данашњој емисији разговарамо о позицији културе уопште, која се све више маргинализује, о томе да су критеријуми политике испред критеријума струке... Ситуација да се укида оно што је одлично, а не поправља оно што би могло да буде боље, делује узбуњујуће.

Препознајемо ли елитну културу у данашњeм времену, питање је за госте ауторке и уреднице Мелихе Правдић, Љубицу Летинић, уредницу Хрватског радија, проф. др Зорана Аврамовића, социолога и Предрага Шарчевића, уредника Трећег програма Радио Београда.

(Спорови у култури/МП3 )
10.55 Вести
11:00:00 - 12:00:00OД ЗЛAТA JAБУКA


У данашњој емисији водимо вас на 29. Сабор фрулаша "Ој Мораво", у Прислоници.

Емитоваћемо снимак прве такмичарске вечери, која је одржана 23. јула.

Eмисију приредила: Драгана Маринковић

(Од злата јабука/МП3 )
11.55 Вести
12:00:00 - 13:00:00СИЛЕН


У данашњој емисији Силен представљамо садржај 99. броја магазина "Геополитика", специјализованог за политичка, геополитичка, културна питања и савремену критичку мисао. Слушаоци ће бити у прилици да чују како су неки од најбољих аналитичара, теоретичара и аутора коментарисали догађаје који потресају савремени свет: неуспели војни пуч у Турској, мрежне, хибридне и информационе ратове.
Говорићемо и о дебати између Ноама Чомског и Јануса Варуфакиса, одржаној недавно у просторијама Градске библиотеке у Њујорку, најновијој експлозивној књизи Џона Перкинса "Нове исповести економског убице“, која се појавила фебруара ове године у издању Barret-Koehler Publishers.Inc.

Гости емисије Силен су главни и одговорни уредник магазина "Геополитика" Слободан Ерић и новинарка Невенка Стојчевић.

Аутор емисије је Биљана Ђоровић.

12.55 Вести
13:00:00 - 13:45:00КЛУБ 2


Гост емисије биће Бошко Мијушковић, басиста и певач групе Straight Mickey And The Boys.

Узданица београдске гаражне сцене, група Straight Mickey And The Boys кључна је појава у последњих неколико година. Око овог бенда дигла се поприлична прашина знатно пре него су се огласили деби албумом средином прошле године. У међувремену и сами су постали свесни сопствене снаге и потенцијала. Straight Mickey And The Boys се компактније и фокусираније хватају у коштац са новим изазовима. Синглом и видео спотом за песму "Далек свет" отварају ново поглавље, захваљујући се свима у које верују и који верују у њих, а тај је списак подужи...

Емисију води: Урош Миловановић

(Клуб 2/МП3 )
13:45:00 - 14:00:00АНТОЛОГИЈА ПЕСНИКАOд 25. до 29. јула, можете чути како је своје стихове говорио Мирослав Мика Антић (1932–1986).

У родном Мокрину похађао је основну школу, гимназију у Кикинди и Новом Саду, а студије је уписао у Београду. Живео је у Новом Саду, а сем писања, бавио се и сликарством, новинарством и филмом.
Био је уредник листа "Ритам" и Змајевог "Невена", а такође је био новинар "Дневника".
Објавио је, између осталог: Војводина, Испричано за пролеће, Рождество твоје, Плаво небо, Насмејани свет, Псовке нежности, Концерт за 1001 бубањ, Мит о птици, Шашава књига, Издајство лирике.
За децу је написао: Плави чуперак, Хороскоп, Прва љубав, Гарави сокак... Режирао је филмове, писао драмска дела и један рото роман.

Уредник емисије: Вељко Жујовић

13.55 Вести; На таласима РБ2
14:00:00 - 15:00:00ВРEМE МУЗИКE


Емисију Време музике посвећујемо познатој пијанисткињи из Венецуеле Габријели Монтеро, коју је имала задовољство да слуша и београдска публика.

Ова изврсна уметница, данас на врхунцу славе, у 46. години, изводи стилски екстензиван репертоар, који обухвата дела од барока до савремених стваралаца. Успешно се бави и импровизацијом, а нису јој страни ни излети у џез музику.

Емисију уређује и води Јасмина Зец.

(Време музике/МП3 )

14.55 Вести
15:00:00 - 17:00:00КУЛТУРНИ КРУГOВИ


У првом сату Културних кругова говоримо о актуелним догађајима из културе, а Гутенбергов одговор је тематски део посвећен савременој домаћој књижевној сцени.

Српски писци различитих генерација и поетика препоручују вам оне књиге које треба прочитати, али и оне којима се треба вратити.

Емисију уређује и води Тамара Крстић.

16.55 Вести
17:00:00 - 17:30:00ГOВOРИ ДA БИХ ТE ВИДEO


Лепота глумачког говора на енглеском, руском, грчком, турском, финском, словеначком и српском – идеја су документарне емисије „Шекспир на седам језика”.

О томе шта код Шекспира воле, а шта их провоцира, говоре актери представа „Хамлет” и „Два витеза из Вероне” британског „Глоб театра”, „Како вам драго” грузијског Државног позоришта „Коте Марџанишвили”, јунакиња турског документарног филма „Представа”, грчки глумци из позоришних трупа - „Рајска птица” који су извели „Ромеа и Јулију за двоје” и „Ц као Циркус” који су играли комад „Мера за меру”.

Ту је и Финкиња Нина Салинен, ауторка монодраме „Сироти, сироти Лир”, глумци „Љубљанског местног гледалишча” који су играли „Укроћену горопад” и индијски уметници „Компаније Театар” из Мумбаја који су извели „Богојављенску ноћ”. Шекспиру у част говори и оснивач фестивала Никита Миливојевић.

Неки од саговорника користе матерњи језик, други се испомажу својом специфичном варијантом енглеског или руског.

Ауторка емисије „Шекспир на седам језика” је Сања Милић.

(Говори да бих те видео/МП3 )
17:30:00 - 18:32:00AУТOГРAМ


Емисија Аутограм, која је по традицији петком посвећена домаћем музичком  стваралаштву, представиће вам једно од најновијих остварења нашег композитора средње генерације – Ивана Бркљачића.

Дело је настало 2011. године, као завршница ауторових докторских студија на Факултету музичке уметности у Београду и носи назив "Истар", што је старо име реке Дунав, а носи га идеја спајања и комуникације различитих суштина: музичких, театарских, социјалних, политичких, антрополошких, оних које једна велика река може да доведе у додир и повеже и помири својим током.

Ово дело за камерни ансамбл и електронику, а у форми инструменталног театра, изводе чланови камерних формација "Истер" и "Гудачи Св. Ђорђа".

Уредница и водитељка: Зорица Премате

18.30 Вести
18:32:00 - 19:00:00ЗВЕЗДАНИ ЧАСОВИ
Владимир Б. Поповић: СВЕТА ПЕТКА
19:00:00 - 20:00:00ВИСИНE
Mедитативна дела и духовне композиције аутора свих конфесија.

19.55 Вести
20:00:00 - 05:00:00ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00. Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
 

Komentari  

 
#30 sumadinac 2016-07-26 13:58
Postovani, Molim Vas da postavite Gozbu Od 25/07 na odlozeno slusanje. Hvala.
Цитирај
 
 
#29 Šumadinac 2016-06-07 21:19
SVe čestitke za poslednji Stepenik, sa Radinom Vučetić kao gostom. Vrlo interesantni uvidi u istoriju Jugoslavije kroz prizmu cenzure, kao velikog fenomena političke kulture uopšte.
Čuli smo vrlo dobre primere cenzure i ‚‚cenzure‚‚ u Jugoslaviji, a posebno mi se svidela poenta poređenja takve ‚‚cenzure bez cenzure‚‚ i današnjih liberalnih medijskih sistema.
Sve čestitke za emisiju!
Цитирај
 
 
#28 sumadinac 2016-06-04 01:50
Sa malim zakasnjenjem - veliko BRAVO za Demokratski Bez Muke I temu Sloboda, sa sjajnim gostima profesorima Koenom I Lomparom.
Prosto je neverovatno da ovakve besede ne moze da cuje siri srpski auditorijum. Srpska kulturna politika I srpska nacionalna politika zaista ne postoje.
Da li u glavnim medijima I dalje glavnu rec vodi sekularno svestenstvo (''Duh Samoporicanja'')?
Sve cestitke g-dji Dusanki Petrovic!
Цитирај
 
 
#27 Vladan Rakonjac 2016-06-01 01:32
Da ponovim molbu, pre nego link konačno skinete iz arhive emisija:
Link u arhivi emisija NEONSKA DUGA "Неонска дуга - рокенрол магазин Жикице Симића - емисија 27.03.2016/мп3" nije ispravan, aktivan...
Molio bih Vas da nam omogućite da možemo da čujemo i ovu emisiju.
Hvala.
Цитирај
 
 
#26 Provincijalac 2016-05-30 08:26
Predajnik Tupižnica opet ne radi danima.
Očajan sam zbog toga.Ima li nekoga ko to popravlja?
Цитирај
 
 
#25 Boro 2016-05-20 07:17
Za promenu biste u programe na veb-stranicama mogli da unesete i sadrzaje emisija. Takodje, sugerisem da se za vizuelna i sadrzinska resenja osvrnete barem po susedstvu.
Цитирај
 
 
#24 зоран 2016-05-12 15:42
Демократски без муке 12.05.2016 са избором госта сте поставили темеље даље анализе стања наше земље и критике политичара који је воде. Гост нас је едуковао,подучи о и оплеменио.Тако би требало према слушаоцима, а не као 21.04.2016.год. Пуно успеха у раду.
Цитирај
 
 
#23 Vladan Rakonjac 2016-05-06 11:23
Link u arhivi emisija NEONSKA DUGA "Неонска дуга - рокенрол магазин Жикице Симића - емисија 27.03.2016/мп3" nije ispravan, aktivan...
Molio bih Vas da nam omogućite da možemo da čujemo i ovu emisiju.
Hvala.
Цитирај
 
 
#22 Šumadinac 2016-05-05 23:52
BRAVO za današnju emisiju Demokratski Bez Muke!
Izvanredan gost. G-dina Rakovića smo već slušali na RB2 i kao filozofa. Očigledno se radi o parekselans intelektualcu, sa izuzetnom snagom i voljom da svoje znanje i veštine stavi, na najbolji način, na raspolaganje svojoj državi.
U veoma sažetom intervjuu, vrlo jasno je izneo veoma žalosnu poziciju aktuelne Vlade RS prema SPC, ali i odnosu prema dijaspori i verskim zajednicama.
Sve čestitke g-đi Dušanki Petrović za još jednu sjajnu emisiju!
Цитирај
 
 
#21 Šumadinac 2016-04-23 13:03
Komentar na Silen 22/05:
Prilično haotično izdanje, iako je tema mogla da bude vrlo interesantna. Mada je tema bio J. Broz, nisam siguran da sam od gostiju njegovo ime čuo više od 3-4 puta ...
Puno više smo slušali trivijalne priče o Brozovom poreklu, roditeljima, i preko toga lična iskustva autora knjige u ovom istraživanju, koja uglavnom nemaju nikakve veze sa temom...
Takođe, nisam razumeo svrhu prisustva g-dina Jaćimovića i njegov doprinos ‚‚rasvetljavanj u‚‚ misterije BROZ.
Žao mi je što g-đa Đorović nikako nije uspevala da sagovornike vrati na temu emisije.
Šteta.
Цитирај
 

Додај коментар

< Претходно   Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Летња инт поз. /MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Љубивоје Ршумовић РБ2
Милан Влајчић РБ2
Горчин Стојановић РБ2
Бранка Оташевић РБ2
Ана Јанковић РБ2
Мира Бањац РБ2
Милош Томић РБ2
Зоран Живковић РБ2
Милош Раткер РБ2
Слободан Бештић РБ2
Петар Јањатовић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Награда Неда Деполо
202 - Уживо из Краљева
Летњи фестивали РБ3
Теме Трећег програма
Циклуси Tрећег програма
Репертоар-Драмски п.
Музички догађаји
47 година Београда 202
Добро јутро децо РБ1
„Тимочка лира “ 2016.
Студио 6
Спортски преноси
Метрополитен опера
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
Exit на 202
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Концерт Бјесови - 202
Буцини дани 202
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster