♦♦♦ ПРОСЕЧНА ПЛАТА У АПРИЛУ ВЕЋА 7 ОДСТО ♦♦♦ СЛОВАЧКА ИМЕНОВАЛА ЛАЈЧАКА ЗА ГСУН ♦♦♦ КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВИ ОБЈЕКАТ ЛИДЛА ♦♦♦ РАЗМЕНА У РУСИЈИ ЗАВРШЕНА ♦♦♦ САУДИЈСКИ ШЕИК НА ЛИСТИ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ♦♦♦ УКРАЈИНА: ДВА РУСА ЗА НАЂУ САВЧЕНКО ♦♦♦ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ЗАКОНА О РАДУ У ФРАНЦУСКОЈ ♦♦♦ ФОЛИЋ: ОБИЛИЋЕВ ВЕНАЦ - ПЕШАЧКА ЗОНА ♦♦♦ ОБЈАВЉЕН КОНКУРС ЗА РУКОВОДИОЦЕ РТВ ♦♦♦ ТРОИЦКИ ПРОТИВ ЛАЈОВИЋА
Почетна страна arrow Радио Београд 2 arrow Програмска шема
25.05.2016
РАДИО БЕОГРАД
Почетна страна
91. рођендан РБ
Управа
Вести
Контакт
Маркетинг РБ
Фреквенције
Издавачка делатност
Индок билтен
РТС на сателиту
Документација РБ
Библиотека РБ
Линкови
Мапа сајта
Претрага
Избори 2016
met2015.jpg
Зелени, Црни лист
Да Вас подсетимо
48.jpg
BeoTelNet
Сателитски Програм
Сателитски програм
ПРОГРАМИ
Радио Београд 1
Радио Београд 2
Радио Београд 3
Београд 202
Драмски програм
ЕМИСИЈЕ
Седмица РБ1
У првих пет РБ2
Сваштара 202
Таласање РБ1
Гозба РБ2
Визија 202
Спортски споменар РБ1
Град РБ2
Музичка плетеница РБ1
Спорови у култури РБ2
У средишту пажње РБ1
Време музике РБ2
Хит Недеље 202
Како слушати музику РБ2
Индекс 202
Српски на српском РБ1
Светска сцена РБ2
Код два бела голуба РБ1
Клуб 2 РБ2
Пут свиле РБ2
Изворишта РБ1
Говори да бих те... РБ2
Вечерас заједно РБ1
Дигиталне иконе РБ2
Сусретања РБ1
Ризница РБ2
Ноћни програм РБ1
Степеник РБ2
Невидљиви људи РБ2
Етника РБ1
Игла на винилу РБ2
Соларис РБ2
Поп карусел РБ1
Антикотека РБ2
Чекајући ветар РБ2
Од злата јабука РБ2
Храм РБ2
Речено и прећутано РБ2
Џез сцена РБ2
Неонска дуга РБ2
Музичка продукција
РЕКЛИ СУ
Александар Вучић
Роберт К. Млађи
Милош Земан
Сергеј Лавров
Новак Ђоковић
Томислав Николић
Владимир Путин
Ивица Дачић
О нама
Структура програма
Развој програма
Емисије
Фреквенције
Дечја драмска група
Најава програма
Данас на програму
Контакт
Критика РБ2
Награђени новинари
Издања
на програму:
14:00 • ВРEМE МУЗИКE


По Вивалдијевом концерту за флауту, обоу, фагот и континуо у Дe-дуру, Il Gardellino (Чешљугар), добио је име изврсни белгијски ансамбл за рану музику, који на веома вешт начин мири историјску веродостојност и жељу да звучи модерно.

У данашњој емисији Време музике, коју уређује и води Бојана Жижић, ансамбл Il Gardellino ће изводити композиције Антонија Вивалдија, Бенедета Марчела и Балдазара Галупија.

(Време музике/МП3 )
14.55 Вести
следи:
15:00 • КУЛТУРНИ КРУГOВИ
ПРОГРАМСКА ШЕМА РАДИО БЕОГРАД 2
среда25-5-2016Други програм

времеемисијанајава
00:00:00 - 05:00:00ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00. Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
05:00:00 - 07:00:00НOВИ ДAН
Јутарњи програм магазинског типа, садржи сервисне информације, вести, метеоролошки билтен, стање на путевима и граничним прелазима, преглед културних догађања и сталне рубрике: Обичајни и верски календар и Догодило се на данашњи дан (са звучним илустрацијама, посебно сачуваним гласовима стваралаца из тонског архива).
У музичком погледу, емисија почиње популарним џезом и иде ка сегментима забавне, евергрин и изворне народне музике.

05.05 и 06.55 Вести
07:00:00 - 08:00:00РAДИOВИЗOР
У јутарњем културном дневнику сазнаћете који су најважнији културни догађаји дана – од промоција књига и отварања изложби, до филмских и позоришних премијера.
У другом делу емисије, са гостима разговарамо о култури и медијима, о култури у медијима и дигиталном свету, о популарној и дечјој литератури, о књигама које се продају у огромним тиражима...

07.55 Вести; На таласима РБ 2
08:00:00 - 09:00:00КЛAСИКУ МOЛИМ


Овонедељни избор стилски и жанровски разноврсних музичких предлога биће обједињен камерним композицијама насталим у време барока које на оригиналним дувачким инструментима из епохе изводе уметници специјализовани за рану музику.

Уживо вођена емисија, окренута широком кругу љубитеља музике, разноврсног је садржаја, који се огледа у подједнакој заступљености свих музичких стилова, епоха и жанрова. Уредници (истовремено и водитељи) смењују се на недељу дана и од понедељка до четвртка слушаоцима представљају свој избор краћих композиција за које може да се гласа телефоном, поруком, имејлом или у ФБ групи. На крају циклуса, петком, емитује се топ- листа снимака који су освојили највише гласова.

Број телефона у студију, на који се слушаоци могу јавити и гласати је: 011 3229 653
Број мобилног телефона на који се могу слати поруке је: 064 861 11 44
e-mail адреса: klasikumolim@ rts.rs

Емисију уређује и води: Маја Чоловић Васић

09:00:00 - 10:00:00СOЛAРИС


Тема емисије: Матичне ћелије, кисеоник и еволуција
Саговорник: проф. др Зоран Ивановић, Француска установа за крв региона Аквитанија и Лимузен, Бордо

Истраживања везана за матичне ћелије и њихову потенцијалну примену у медицини буде огромна надања, а у неким областима већ пружају и прве плодове. Показало се да су ове недиференциране, самообнављајуће ћелије, какве постоје у организму свих вишећелијских животињâ, прилагођене ниским концентрацијама кисеоника, што се може довести у везу са атмосферским условима који су некада владали на нашој планети и животним циклусима сложених организама. У књизи Anaerobiosis and Stemness, коју је недавно објавило двоје научника српског порекла, проф. Зоран Ивановић и др Марија Влашки-Лафарж, представљена је задивљујућа прича о пореклу, биологији, еволуцији и суштинском значају ћелијâ које носе својство матичности и изложен њихов потенцијал у лечењу многих болести, као и неки од начина да се приближимо остварењу тог потенцијала. Такође су изнети нови погледи на улогу кисеоника у општим токовима живота на Земљи.

Кратка прича из историје науке посвећена је Анаксагори из Клазомене, грчком филозофу који се, између осталог, упуштао у плодоносну потрагу за објашњењима природних појавâ.

Музички уредник: Ивана Ђорђевић
Тон-мајстор: Ненад Ђорђевић
Аутор емисије: Срђа Јанковић

Адреса електронске поште емисије, коју слушаоци могу да користе да би постављали питања, али и давали коментаре, примедбе и сугестије, гласи: solaris@rts.rs

(Соларис/МП3 )

09.55 Вести
10:00:00 - 11:00:00OКO БAЛКAНA


Први наш саговорник је Горан Ферчец, драматург, драмски и прозни писац из Загреба.
Представићемо његову нову књигу, књигу есеја "Приручник за јучер" (Фрактура, 2015).

Други саговорник нам је Марко Погачар, песник, критичар и уредник из Сплита.
Он је један од гостију 10. београдског песничког фестивала "Тргни се".

Аутор и водитељ емисије: Саша Ћирић
10.55 Вести
11:00:00 - 12:00:00OД ЗЛAТA JAБУКA


Две емисије посветили смо ансамблу "Тамбурица 5", који траје на нашој сцени пуних четрдесет пет година.

Репертоар им је сачињен од традиционалних народних и градских песама, а поред тога изводе и традиционалнe песмe из Русије, Италије, Грчке, Норвешке, као и популарне комаде, увертире, чардаше ...
За дугогодишњи истрајан и плодан рад, ове године добили су значајну награду – Златни беочуг.

Наш гост је Миодраг Мишко Обрадовић, дугогодишњи члан ансамбла, басиста, аранжер, текстописац и композитор.

Уредница емисије: Драгана Маринковић

(Од злата јабука/МП3 )

11.55 Вести
12:00:00 - 13:00:00РEЧEНO И ПРEЋУТAНO

Да ли је Бравар био бољи, радни је наслов емисије Речено и прећутано у којој проф. др Миодраг Зец, економиста и Тома Фила, адвокат, дебатују о остварeним учинцима тзв. Титове епохе.

Eмисију уређује и води: Љиљана Ментус

(Речено и прећутано/МП3 )

12.55 Вести
13:00:00 - 13:45:00КЛУБ 2


Гости Клуба 2 су Ивана Миловановић, председник београдске секције CID – UNESCO и Јован Буковала, председник Удружења менаџера у култури и медијима Србије, поводом расподеле средстава Министарства културе по недавно завршеном конкурсу.

Уредник и водитељ: Мира Кнежевић

(Клуб 2/МП3 )

13:45:00 - 14:00:00АНТОЛОГИЈА ПЕСНИКА


Oд 23. до 27. маја, можете чути како своје стихове говори Томислав Маринковић (1949, Липолист код Шапца).

Објавио је књиге песама: "Двојник", "Извесно време", "Стихови", "Сумња у огледало", "Школа трајања", "Свет на кожи", "Обичан живот".
Члан је Удружења књижевника Србије од 1985. године и Српског књижевног друштва од 2007.
Добитник је наградa "Бранко Миљковић" и "Мирослав Антић", као и "Дисове награде" за 2016. годину, која ће му бити свечано уручена на вечери лауреата 53. "Дисовог пролећа", 27. маја, у чачанском Дому културе.
Песме су му превођене на руски и јапански језик.

Уредник емисије: Вељко Жујовић

13.55 Вести; На таласима РБ2
14:00:00 - 15:00:00ВРEМE МУЗИКE


По Вивалдијевом концерту за флауту, обоу, фагот и континуо у Дe-дуру, Il Gardellino (Чешљугар), добио је име изврсни белгијски ансамбл за рану музику, који на веома вешт начин мири историјску веродостојност и жељу да звучи модерно.

У данашњој емисији Време музике, коју уређује и води Бојана Жижић, ансамбл Il Gardellino ће изводити композиције Антонија Вивалдија, Бенедета Марчела и Балдазара Галупија.

(Време музике/МП3 )
14.55 Вести
15:00:00 - 17:00:00КУЛТУРНИ КРУГOВИ


У првом делу емисије упознаћемо вас са културним актуелностима, а затим следи тематски део Златни пресек, посвећен визуелним уметностима, данас са две теме.

Препознавши значај Прве југословенске ликовне колоније младих у Ивањици (1968) намењене студентима и постдипломцима ликовних академија из Београда, Загреба и Љубљане, Уметничка галерија "Надежда Петровић" установила је награду која је подразумевала излагање на колективној изложби тријеналног карактера под називом Млади. Ове године приређује се 15. изложба која носи назив Млади 2016, у оквиру које се представљају радови тринаест уметника из Чачка, различитих сензибилитета, поетика и медија изражавања.
О концепту изложбе и младим уметницима данас, ликовним колонијама и годинама које претходе, као и онима које следе, у данашњем Златном пресеку разговарамо са Маријом Радисавчевић Раковић, историчарком уметности и кустоскињом поставке.

О првој уметничкој интервенцији у комплексу Астрономске опсерваторије у Београду "Опсервације са ивице", пројекту који је настао из потребе да се преиспитају постојеће инфраструктуре којима се, између осталог, доводе у питање постојећи погледи на свет, разговарали смо са уметницима Реном Раедле и Владаном Јеремићем, као и кустоскињом пројекта Мајом Ћирић.

Емисију уређује и води Taмара Вученовић.
16.55 Вести
17:00:00 - 17:30:00ГOВOРИ ДA БИХ ТE ВИДEO


25. мај – Дан младости и парадa, слет... – то је само непосредни повод...
О Јосипу Брозу Титу и сусретима с њим, говорио је 2003. године тадашњи муфтија Исламске заједнице Србије хаџи Хамдија ефендија Јусуфспахић.

Eмисију je урадио Бојан Лазовић.

(Говори да бих те видео/МП3 )
17:30:00 - 18:32:00AУТOГРAМ


Једна иновација у техници свирања десном руком на лаути, која је уведена у првој трећини 16. века,  донела је прекретницу у историји музике за овај инструмент, означавајући једну од најважнијих тачака у развоју инструменталне музике уопште. Под утицајем слепог немачког лаутисте Јоанеса Орба, многи лаутисти су одбацили плектрум и почели да користе прсте да би произвели звук на својим инструментима.

У том новом лаутском стилу најиновативнији стваралац био је Марко дал Аквила, који се сматра заслужним за дефинисање нове солистичке технике, која је један век касније тако снажно обележила литературу за лауту, пре свега, стваралаштво Џона Дауленда. Виртуозитет удружен са  непресушном музичком маштом и формалном јасноћом одредили су Дал Аквили место у самом врху мајстора италијанске ренесансе.

Фантазије и ричеркаре Марка дал Аквиле, којима смо посветили данашњи Аутограм, слушаћете у интерпретацији лаутисте Кристофера Вилсона.

Аутор емисије је Ивана Комадина.
18.30 Вести
18:32:00 - 19:05:00РАДИО ИГРА
Периша Бели Армуш: ПУЗЛЕ
19:05:00 - 20:00:00ВИСИНE


Вечерас имате прилику да слушате кантату "Амарус", чешког композитора Леоша Јаначека.

Кантата је настала на основу истоимене поеме Јарослава Врхлицког и говори о младом монаху који је напуштен по рођењу и одрастао у манастиру.

Након завршетка компоновања, Јаначек је дело представио и самом Врхлицком, који је кантату прокоментарисао следећим речима: "У потпуности сте разумели моје дело".

Слушаћете снимак који је остварен у Прагу 30. јануара 1984. године, а извођачи су сопран Кветослава Немечкова, тенор Лав Маријан Водичка, баритон Вацлав Житек и Хор и оркестар Чешке филхармоније под управом сер Чарлса Макераса.

Емисију припрема Тамара Маљковић.


19.55 Вести
20:00:00 - 05:00:00ЕМИТУЈЕ СЕ ТРЕЋИ ПРОГРАМ
Други програм се емитује од 05.00 до 20.00 Трећи програм Радио Београда који сада слушате задржао је старо име будући да је оно само по себи већ деценијама синоним за уметничке и културне садржаје највишег нивоа који су, по општеважећој дефиницији у европским размерама, усмерени ка ужим интелектуалним круговима. Овај програм је препознатљив пре свега по томе што прати савремену друштвену и научну мисао, као и по емитовању експерименталних садржаја.
 

Komentari  

 
#47 Boro 2016-05-20 07:17
Za promenu biste u programe na veb-stranicama mogli da unesete i sadrzaje emisija. Takodje, sugerisem da se za vizuelna i sadrzinska resenja osvrnete barem po susedstvu.
Цитирај
 
 
#46 зоран 2016-05-12 15:42
Демократски без муке 12.05.2016 са избором госта сте поставили темеље даље анализе стања наше земље и критике политичара који је воде. Гост нас је едуковао,подучи о и оплеменио.Тако би требало према слушаоцима, а не као 21.04.2016.год. Пуно успеха у раду.
Цитирај
 
 
#45 Vladan Rakonjac 2016-05-06 11:23
Link u arhivi emisija NEONSKA DUGA "Неонска дуга - рокенрол магазин Жикице Симића - емисија 27.03.2016/мп3" nije ispravan, aktivan...
Molio bih Vas da nam omogućite da možemo da čujemo i ovu emisiju.
Hvala.
Цитирај
 
 
#44 Šumadinac 2016-05-05 23:52
BRAVO za današnju emisiju Demokratski Bez Muke!
Izvanredan gost. G-dina Rakovića smo već slušali na RB2 i kao filozofa. Očigledno se radi o parekselans intelektualcu, sa izuzetnom snagom i voljom da svoje znanje i veštine stavi, na najbolji način, na raspolaganje svojoj državi.
U veoma sažetom intervjuu, vrlo jasno je izneo veoma žalosnu poziciju aktuelne Vlade RS prema SPC, ali i odnosu prema dijaspori i verskim zajednicama.
Sve čestitke g-đi Dušanki Petrović za još jednu sjajnu emisiju!
Цитирај
 
 
#43 Šumadinac 2016-04-23 13:03
Komentar na Silen 22/05:
Prilično haotično izdanje, iako je tema mogla da bude vrlo interesantna. Mada je tema bio J. Broz, nisam siguran da sam od gostiju njegovo ime čuo više od 3-4 puta ...
Puno više smo slušali trivijalne priče o Brozovom poreklu, roditeljima, i preko toga lična iskustva autora knjige u ovom istraživanju, koja uglavnom nemaju nikakve veze sa temom...
Takođe, nisam razumeo svrhu prisustva g-dina Jaćimovića i njegov doprinos ‚‚rasvetljavanj u‚‚ misterije BROZ.
Žao mi je što g-đa Đorović nikako nije uspevala da sagovornike vrati na temu emisije.
Šteta.
Цитирај
 
 
#42 Šumadinac 2016-04-21 19:03
Potpuno se slažem sa ‚‚kolegom‚‚ Zoranom oko današnje emisije Demokratski Bez Muke (DBM). Gost odbija da prizna bavljenje CESID-a političkim marketingom, ali je danas doslovno sve nas ubedio da je izvrstan u tom poslu. Posebno je iritantna ocena da su nekoliko stranaka iz opozicije na ‚‚ivici cenzusa‚‚, naravno ničim konkretno potkrepljena.
Šteta, posebno posle nekoliko izvrsnih emisija DBM zaredom...
Цитирај
 
 
#41 Зоран 2016-04-21 09:42
Демократски без муке 21.04.2016,Цесид, само СНС. Молим вас мало обзира према слушаоцима!
Цитирај
 
 
#40 Provincijalac 2016-04-20 10:21
Kada će se poboljšati prijem sa predajnika Tupižnica?
Цитирај
 
 
#39 Šumadinac 2016-04-14 08:16
SVe pohvale za poslednje 2 emisije Gozba, sa gostom Nikolom Tanasićem. Veoma interesantni pogledi na veze totalitarizma i ‚‚demokratije‚‚ u 21.veku, kao i sjajni citati Ivana Iljina u Pojmovniku.
Bravo!
Цитирај
 
 
#38 vlada 2016-04-12 11:27
Super ste! Svaka cast na programu i emisijama.
Цитирај
 

Додај коментар

< Претходно   Следеће >
УЖИВО
Радио 1 уживо/MP3
Радио 2/3 уживо/MP3
Београд 202 уживо/MP3
Инт. позивница мај/MP3.
ИНФО/МП3
Новости дана РБ1
Вести РБ1
Дневник 202
Неда Деполо
ИНТЕРВЈУ
Милан Нешковић РБ2
Душан Којић Која РБ2
Нада Поповић Перишић
Егон Савин РБ2
Жика Јелић РБ2
Милен Алемпијевић РБ2
Бојана Брешковић РБ2
Петар Живадиновић РБ2
Јово Анђић РБ2
Борис Пинговић РБ2

ИЗДВАЈАМО
Студио 6
Теме Трећег програма
Спортски преноси
Музички догађаји
Репертоар-Драмски п.
Метрополитен опера
Циклуси Tрећег програма
Загађивач године
Награда Радмила Видак
Дан радио драме
Конкурс - драмска дела
Сећање на Гагија РБ1
Књига године РБ2
Рођендан уметности
Дани радионице звука
Златни микрофон РБ
РБ на сајму књига
91. рођендан РБ
Награда Неда Деполо
Мокрањчеви дани
Дан сећања РБ1
РБ - уживо из Књажевца
„Тимочка лира “ 2015.
Exit на 202
Добро јутро децо РБ1
РБ уживо из Врања
РБ - уживо из Суботице
Свечана академија РБ
РБ - уживо из Неготина
РБ - уживо из Зајечара
РБ - уживо из Косјерића
РБ2 - уживо из Крагујевца
46 година Београда 202
Маслинова грана РБ2
Награђени новинари
АКЦИЈЕ
Ноћ музеја 202
Војкан Борисављевић
Црни и Зелени лист РБ2
202 - уживо са ФЕСТ-а
Концерт Хладног пива
202 на Кустендорфу
Битеф - 202
Зајечарскa гитаријадa
Зелени радио РБ2
Љубав у твом срцу РБ
Пружена рука - 202
kontakt: webmaster